TRABZON'DA MUHARREM AYI VE AŞURE GÜNÜ KUTLANDI
Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com  Trabzon

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fezvzi Gümrükçüoğlu Trabzon Meydan parkında Vatandaşlara Elleri ile Aşure ikram etti.Ak Parti Trabzon Milletvekili Adayı Av.Ayşe Sula Köseoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,Ak Parti Trabzon İl Kadın Kollrı Başkanı Bahar Ayvazoğlu'nun katıldığı Törende Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı vatandaşlara güzel bir Müzik ziyafeti verdi. Trabzon Meydan Parkında Trabzon Ak Parti Milletvekili Adayı Ayşe Sula Köseoğlu,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fezvzi Gümrükçüoğlu birer konuşma yaptıktan sonra Vatandaşlara kendi elleri ile Aşure dağıttılar .

Trabzon Büyükşehir Belediyesi il genelinde vatandaşlara 40 bin aşure dağıttı. Meydan Parkı’nda hemşehrilerine aşure ikramında bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “İçinde bulunduğumuz mübarek ayın İslam dünyasına ve insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyoruz” dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla il genelinde vatandaşlara 40 bin aşure dağıttı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tüm ilçelerde vatandaşlara aşure ikramında bulunurken Ortahisar ilçesinde, Meydan Parkı’nda gerçekleştirilen aşure dağıtım törenine katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Aşure günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerin; Trabzon'daki birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının üst düzeyde olduğunu gösterdiğini ifade ederken, “Barışın, kardeşliğin ve kucaklaşmanın günü olan Aşure günü tüm insanlığa ve Müslümanlara hayırlı olsun. Bu mübarek ayın bütün İslam dünyasına ve insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyoruz” diye konuştu

Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’nun da hazır bulunduğu törende katılımcılara seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, Muharrem ayının ve aşurenin birlik ve beraberliği simgelediğini ifade ederken şunları kaydetti: “Kerbela'daki hüznün; mezhebi, meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanların birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik içerisinde olmalarına katkı sağlamasını tüm Trabzonlular olarak temenni ediyoruz. Bizim yolumuz Müslümanlar olarak Allah'ın (c.c.) yolu. Hz. Muhammed (S.A.V.)’in yolu, Ashabının ve Ehli Beyti'nin yoludur. Hz. Hüseyin’lerin yoludur. Muharrem ayı İslam'ın barışını ve kardeşliğini simgeliyor. Aşure de tutumluluğu, israftan sakınmayı, insanların ekmeklerini paylaşmasını temsil etmektedir” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen törende Mehteran Takımı verdiği konserle vatandaşlara coşkulu anlar yaşatırken 24 Ekim Cumartesi ve 25 Ekim Pazar günlerinde de Meydan Parkı’nda Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından aşure ikramına devam edileceği ifade edildi.