Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç başkanlığında gerçekleştirdi. 
I M G 4457

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez toplandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nun dışında Meclis öncesi bir kokteyl düzenlenerek, meclis üyelerine çeşitli ikramlar verdi. Meclis’in ilk toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, CHP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz ile daire başkanları, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün yöneticileri ve basın mensupları katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’in başkanlığında gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclisi’nin açılışı yoklama ile başlarken ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Belediye Meclisi’nin açılışında Büyükşehir Belediye Başkanı Genç, bir konuşma yaptı. Başkan Genç, önceki dönem görev yapmış başkan ve meclis üyelerine teşekkür ederek, “Önemli bir seçimi geride bıraktık. Öncelikle daha önce bu meclisi yöneten Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Başkanımız Murat Zorluoğlu’na ve önceki dönem kıymetli meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Onlar gibi biz de yeni dönemde Trabzon halkı adına Trabzonluların iradesiyle beraber en üst irade organı olarak inşallah yeni dönemde hizmet edeceğiz. Trabzon'umuzda seçimlerin demokratik teamüllere uygun bir şekilde gerçekleştirmemize vesile olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
 

I M G 4390

Yapılan oylama ile Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Başkanlık Divanı belli oldu.

Bd83F34F 5557 49E5 A792 841A4Bed0490

FARUK KANCAK BİRİNCİ BAŞKAN VEKİLİ SEÇİLDİ

Yapılan oylama neticesinde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili, 64 oyla Faruk Kanca oldu. İkinci Başkan Vekili ise 66 oyla Cevdet Bayraktar seçildi.

KATİP ASİL ÜYELERİ BELLİ OLDU

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde katip asil üyeleri belli oldu. Buna göre katip asil üyeleri Ahmet Seyit Alışkan (63 oy) ve Sevgi İsmailçebi Aktaş (64 oy) oldu. Oğuzhan Haliloğlu ve Murat Güney ise 64'er oyla katip yedek üyeleri seçildi.

I M G 4415
ENCÜMEN ÜYELERİ BELLİ OLDU

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Hayati Yavuz, Ahmet Seyit Alışkan, Ayfer Cihan, Enver İskenderoğlu, Ersin Akyol encümen üyeleri seçildi.

I M G 4414

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İmar ve Bayındırlık Komisyonu Hüseyin Özderya, İbrahim Tarık Dilaver, Murat Güney, Yasin Kul, Alper Öztürk, Mehmet Muhçu'dan oluştu. 6 isim 1 yıl süreyle görev yapacak.

I M G 4416

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Çevre ve Sağlık Komisyonu seçilen isimler şu şekilde: Mahmut Çavuş, Coşkun Şahin, Halil Aydın, Ahmet Şahin, Mustafa Çankaya ve Ali Şen Bayram

B0036D1E 7C89 411E Ad57 Add277Ab6F46
PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

Hayati Yavuz, Mehmet Öztürk, Ahmet Seyit Alışkan, Ömer Çakıroğlu, Cemal Akaç, Alpaslan Kul Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi oldu.

Diğer komisyon ve üyeler ise şu şekilde;

438E2D62 654B 4056 8D75 C5Ea6423B9Fd

EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU

Sebahattin Saruhan, Cevdet Bayraktar, İrfan Göktaş, Sedat Kongur, Mehmet Aydın ve Atakan Uzun.

I M G 4458

ULAŞIM KOMİSYONU

Hasan Çebi, Kenan Şengün, Ahmet Sarıalioğlu, Coşkun Şahin, Cüneyt Zorlu ve Alpaslan Kul

369A43E5 A4Cb 41Bc A6F2 351B94De770D

YEREL EŞİTLİK KOMİSYONU

İyi Parti İl Başkanı Fatma Başkan İstifa Ettiğini Duyurdu İyi Parti İl Başkanı Fatma Başkan İstifa Ettiğini Duyurdu

Ayfer Cihan, Seyfullah Kaya, Oğuzhan Haliloğlu, Adem Kılıç, Zeynep Aktuğ Cora ve Mehmet Muhçu

6A95C59B B1Bf 4Bd7 A801 D27784Ff60B5
KENT EKONOMİSİ VE MESLEK ODASI KOMİSYONU

Mehmet Öztürk, Sebahattin Saruhan, Ömer Köroğlu, Necmettin Özkul, Tunahan Eyüboğlu, Alpaslan Kul.

ENGELLİLER KOMİSYONU

Sevgi İsmailçebi Aktaş, Ömer Çakıroğlu, Adnan Aydın, Muhammet Yıldırım, Ali Cora, Atakan Uzun.

160B3Ad2 99Ab 45C7 Be11 59De569Fbbf6

Editör: Melek Çakır