AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi AK Parti'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı. 

AK Parti'nin Kurulduğu günden itibaren Millete hizmet davasında büyük başarılara imza atıldığının altını çizen Revi " Partimiz kuruluş ruhunu doğrudan milletimizin kendinden almış ve partimizin tabelasını milletimizin kendisi asmıştır. Milletimize hizmet sorumluluğunu üstelenen Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde 14 Ağustos 2001 yılın da kurulan partimiz devletimize ve milletimize büyük hizmetler yapmıştır. " ifadelerini kullandı. 

AK Parti'nin Türk Siyasi Tarihinde yeni bir sayfa açtığını belirten Revi " AK Parti Türk Siyasi Tarihinde yeni bir sayfa açmıştır. Kurulduktan kısa bir süre sonra iktidara gelen partimiz bu güne kadar milletimizin teveccüh ve desteği ile Ülkemizi yönetmeye devam etmektedir. İktidara geldiğimizde adeta enkaz olarak devraldığımız ülke yönetimi bugün çok daha iyi noktalara ulaşmış dünyada söz sahibi hâline gelmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz hedeflerimiz yeni vizyon projelerle devam etmekte milletimizin refahı partimizin iktidarı ile artmaktadır." cümlelerine yer verdi. 

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güçlenmesinden ve dünyada söz sahibi olmasından rahatsız olanların AK Parti'yi saf dışı bırakmak için her yolu denediklerini hatırlatan Revi "Ülkemizi manda zihniyeti ile yönetenler partimizin iktidarı ile saf dışı kaldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ülkemizi adeta müstemleke olmaktan kurtarmıştır. 15 Temmuz gecesi verilen bağımsızlık savaşı bunun en net delilidir. Cumhurbaşkanımız öncülüğünde milletimiz buna müsade etmemiş ve canını siper ederek 15 Temmuz Destanını yazmıştır. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki hicbir güç Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde bizleri milletimize hizmet etmekten alıkoyamadı ve bundan sonra da başarılı olamayacaklar."dedi.