İBRAHİM ÇAKIR ÜLKENİN DURUMU ÇOK VAHİM HALKIMIZ GEREĞİNİ YAPMALI 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

MHP Trabzon milletvekili aday adayı İbrahim Çakır basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ,www.trabzonhaber24.com Editörü Gazeteci Ömer Altıntaş ,Bekir Sami Emiroğlu,Yusuf Turgut,Hakkı Emiroğlu ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı kahvaltıda Çakır şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı’nın başında olduğu siyasal oluşum aslında Türkiye Cumhuriyetini tasfiye etmek istiyorlar. Anayasanın ilk üç maddesini değiştirmek istediler değiştiremediler  ve değiştirmeye güçleri de yetmedi. Bu maddeler Kur’an ayetimi ki değiştirilemez diyorlar, dini kullanmakta ustadırlar zaten. Dini bu tarz söylemlere neden alet ediyorsunuz anayasadan Türklüğü çıkarmak istediler Türkiye cumhuriyetini kuran Türklerdir, Bizans’ı ortadan kaldıran Müslüman Türklerdir, haçlılara karşı bu coğrafyayı koruyan Türklerdir, Kudüs’ten haçlı sürülerini çıkaran Türklerdir, İslam’ı Ortadoğu’dan Sibirya’ya Avrupa’nın ortasına kadar götüren bir millet size ne yaptı ki; siz onları silmeye uğraşıyorsunuz sizleri kim kiraladı Ortadoğu’daki devletlerin haline bakın burada bir tek Türk milleti Türk devleti vardır ayakta duran bu siyasal iktidar başta Tayyip Erdoğan olmak üzere bugün söylediğini yarın inkâr ediyor yalan batağına batmıştır. Böyle bir iktidarı Türkiye Cumhuriyeti bu zamana kadar görülmedi; Türkiye zordadır.

Trabzon basını buraya ışık tutun Türkiye Cumhuriyeti parçalanırsa 2’ye bölünmeyecektir. İç savaşa sürüklenmekteyiz genel başkanımız bu ülkeyi böldürmeyeceğiz dedi, Bu ülkede iç savaş çıkarsa 2 yıl değil 10 yıllarca sürer binlerce insan ölür biz zücaciye dükkanına fillerin girmesini istemiyoruz, ülkücü hareket bu ülkeye sahip çıkar. Biz devletin sinir uçlarıyız İbrahim çakır bunun için burada dere tepe dolaşıp bunların hırsızlıklarını ve yalanlarını anlatacağım bunlar Müslümanlıktan bahsediyorlar, ilk geldiklerinde zinayı serbest bıraktılar. Türkiye’yi faiz batağına sokmuşlardır, ekonomi yerle bir olmuştur, 700 milyar dolar borca batmıştır. Vatandaşın 4.2 milyar olan kredi kartı borcu şimdi 86 milyar her gün köylü Mehmet ağanın sofrasından ekmeklerini çalıyorlar. 17-25 aralık bu olayın taşma noktasıdır, kaba sığmamıştır sonra işi paralel diye farklı mecralara çekmektedirler.

Bu ülke bizim Trabzon bizim ben iddialı bir adamım MHP buradan en az 2-3 milletvekili gönderecek bunlardan biri İbrahim çakır olacaktır.

İşsizlik rakamları yalandır işsizlik rakamları %17dir.Kalkınma hızı yüzde 4.2 olan bir ülkede nasıl olurda işsizlik yüzde 17 olur. Fransa’da geçen yıl kalkınma hızı yüzde 0dır, işsizlik yüzde 11dir.Demek ki burada bir yalan vardır. Türkiye’de 350 bin öğretmen adayı işsiz gezmektedir intihar etmiş öğretmen adayları vardır. 400 bin İİBF mezunu işsiz,  bu mudur yeni Türkiye ; dış itibarı yerlerde bir ülke haline gelmiştir Türkiye Amerika’lılar askerlerimizin başına çuval geçirmiştir ,konsolosluk görevlileri esir alınmıştır ses yok Süleyman Şahın türbesini IŞİD çapulcularından kaçırarak ruhunu incitmişlerdir ,ricatı Türk milletine kahramanlık diye satıyorlar, İsrail’in mavi Marmara’daki cinayetine karşı ne yaptın bunlar palavradır Türk milleti bunları sırtından atacak bizde buna yardımcı olacağız.

Trabzon halkı işsizlik yüzünden göçmüştür nüfus artış hızını hesap edersek Trabzon 3 kat göç etmiştir. 13 yıllık iktidarları döneminde  bir baca tüttürülmedi Trabzon’da tekel kapatıldı yerine yandaşlara avm yapıldı. Limanı yandaşlara sattılar. Çimento fabrikası yok Trabzon’da insanlar nerede çalışacak yalanla olmaz bu işler. Peki, nasıl çözülür bu işsizlik; buranın tarihi misyonu ticaret merkezi olmalı bu coğrafya Bizans Pontus ve Osmanlı döneminde tüm evreleri bilen adamım bu coğrafya ticaret merkezidir tarihte de bu misyonu yüklenmiştir. Ticaret denince akla ipek yolu gelir ve buradan geçer , bu yüzden bu bölge  ticaret merkezi olmuştur. Selçuklu bu dönemde gelişmiştir, bu yollara hakim olduğu için gelişmiştir. Ulaşım olunca yol olunca ticaret artar. 1999 yılında Trabzon’a demiryolu getirilmesi gerektiğini ilk ben söyledim 4. 5 yıllık kalkınma planında Erzincan’dan Trabzon’a demiryolu projesi vardır fakat hiçbir girişim yoktur.

2023 projesi de bizimdir fakat kendilerine mal etmektedirler. 13 yıldır iktidardadırlar.  Bir çalışmaları yoktur demiryolu ile ilgili 57. Hükumet döneminde feribot seferi vardı İstanbul’a şimdi oda yok onu da kaldırdılar. STK’lar , ticaret odası ve ihracatçılar birliği ile birlikte beraber Ankara’ya gittik bu Trabzon’a nasıl demir yolu yapılır konuştuk. Biz Batum Trabzon istedik çünkü bu sayede Trabzon orta Asya ve Çin’e bağlanacak demiryolu ile Türkiye bunları yapacak güçtedir. Tarım sınırlı da olsa yapılabilir  mesela çay fındık temel iki tarım ürünüdür tarımsal ürün çeşitliliğini arttırmalıyız.

Kivi bölge için biçilmiş kaftandır . Bunlar çoğaltılabilir hem kivi olarak satılması hem de bunu meyve suyu olarak kullanıp tarıma dayalı sanayii geliştiririz. Rize mandalinası bölge için çok önemlidir Akdeniz’dekilerden  daha lezzetlidir mesela ligarba ürünü var tıpta kullanılıyor bunu geliştirmemiz lazım kokulu üzümümüz var. Bunları değerlendirip piyasaya sürmeliyiz .

MHP iktidarında üretken ekonomi modeli gelişecek, yeni yatırımlar yapacağız ithalata dair ekonomiye bağımlı kalırsanız Türkiye tüketim havzası haline gelir. Trabzon bir eğitim ve kültür kenti. Bölgeyi de temsil eder Bir eğitimci olarak dünya üniversiteleri arasında 100. sırada üniversitemiz olmaması bizi üzüyor. Bina yapmakla iş bitmiyor. İktidar Üniversite sınavlarında kendi adamlarına soru çalarak verme suretiyle hırsızlık yapmaktadırlar.

KPSS’yi yozlaştırıp soruları çalmışlardır. Kim kaybediyor bizim çocuklarımız kaybediyor, harcanıyor. Onların çocukları hırsızlıkla öne geçiyor. Hükumet bir taraftan kendi çocuklarına açıktan atama ile iş veriyor. Diğer taraftan ise sokakta ki vatandaşımızın çocukları atama bekliyor.

Açlık sınırı 1590 TL’dir asgari ücret 900 tl’dir..Birde Suriye’den gelen insanlar var ışid denen belaya ve birçok terörist gruba maddi manevi destek verildi. Suriye’den gelenler sınavsız üniversitelere yerleşiyorlar bu ülkenin gençleri ise sınavlarla boğuşuyor adalet bunun neresinde 5 milyar dolar Suriye’lilere  harcanıyor. Bu ayıptır kendi çocuklarının gemilerini satıp versene