Erdoğan ''Sürmeneli Artık Bıçak Yapmıyor İnsansız Hava Aracıda yapıyor'' 

Haber : Ömer Altıntaş  / Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com 

AK Parti Trabzon 6. Olağan İl Kongresi, bugün Hayri Gür, Spor Salonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği kongrede, bir çok kişi salona sığmadı. Bu nedenle salonun dışında da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşlara hitabı için ayrı bir yer ayrıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kongrede, salon hınca hınç doldu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları;

HESAPLARI ALT ÜST EDELİM…


  Cumhurbaşkanı Erdoğan7ın özetle konuşması şu şekilde:  Trabzon 16 Nisan Halk oylamasında yüzde 66’lık Evet oranıyla Türkiye ortalamasının çok üzerinde seviyeye ulaştı. Trabzon’a bir kez daha teşekkür ediyorum.  Trabzonlu tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Önümüzde 2019 seçimleri var.  3 seçim yaşayacağız. Bir yerel, iki parlamento, üç Cumhurbaşkanı.. Bu 3 seçime biz şimdiden çok büyük gayret ortaya koymamız lazım ki hesapları alt üst edelim. Buna hazır olmamız lazım. Trabzon’dan bu seçimde çok daha büyük destek bekliyorum. Çünkü Trabzon sadece Trabzon değil, Trabzon Türkiye’de bir Trabzon..  Trabzon en önde olacakki, diğerlerinide çekip getirsin. Şayet Trabzon 2019’da Karadeniz gibi coşmazsa, bizim kimseye diyecek bir sözümüz kalmaz…

  BİZ SİZLERE KARA SEDVA İLE TUTKUNUZ

Bizim milletimizle olan muhabbetimiz bambaşkadır. Dünyadaki milyonlarca kardeşlerimizle gönül bağını kuruyoruz. Trabzon Türküsü var..  “Ben seni sevduğumi, dünyalara bildirdim.. biz Trabzon'u, Karadeniz’i, Türkiye’yi sevdiğimizi dünyalara bildirdikçe bu uğurda neleri göze aldığımızı gösterdikçe birilerinin kaşları eğiliyor. Bizim bu ülkeye bu milletimize olan sevgimiz son nefesimize kadar asla durmayacak. Çünkü biz sizlere kara sevda ile tutkunuz. Samsun’dan Sarp’a bu arada tüneller Karadeniz’in dili. Bunlar konuşuyor zaten. Bizim anlatmamıza gerek yok… Son zamanlarda bürokrasinin ağır işlediğine dair şikayetler gelmeye başladı. Buradan açıkça söylüyorum. Mevcut projeleri süratle yürütmekte, yeni projeler üretmekte yetersiz kalan hiçbir bürokrat bulunduğu makamı fuzuli yere işgal etmesin. Bunun affı yok… bizim işimiz var. Yapacağımız çok şey var. Kardeşlerim hiç kimse merak etmesin. Kimsenin yokluğu, bu ülkede he hangi bir eksikliği ortaya çıkarmaz. Bu ülkeye hizmet edecek elhamdülillah, çok yetişmiş insanımız var. Türkiye’nin kaybedeceği bir saniyesi bile yoktur.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 3 BİN 747

Savunma sanayiinde yıllarca bu ülkede ciddi anlamda iş yapılmamış. 2014 yılından beri gerçekleştirdiğim hamleler olmasa şu operasyonların hiç birin yapamazdık. Ciddi eksiklikler, sabotajla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Zırhlı taşıyıcılarımızı, silahlarımızı, insansız hava araçlarımızı yapıyoruz, silahlı insanlar hava araçlarımızıda yapıyoruz. diyoruz ki bize silahlı insansız hava aracı verin. Diyorlar ki ‘Olmaz’ Silahsız verin. Diyorlar ki kongreden izin çıkmadı. Sağ olsunlar bizi bundan yapar hale getirdi. Hem de nerden biliyor musunuz? Sürmene’den… Bugün itibariyle etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 3 bin 747… Hem Afrin, hem de Irak..

TRABZON’A 2. DEVLET ÜNİVERSİTESİ


15 yılda Trabzon’a, 21 katrilyonluk yatırım yaptık. KTÜ ülkemiz sınırlarını aşıp Uluslararası alanda kendini kabul ettirmiş Yüksek Öğretim Kurumu… Şimdi Trabzon7a yeni bir devlet üniversitesi kuruyoruz. Akçaabat’ta kurulacak bu yeni üniversitesiyle Trabzon yüksek öğrenim alanında yeni bir imkana daha kavuşacak.

AVNİ AKER’İN YERİNE MÜZE

Yıllarca Trabzonspor’un başarılarına şahitlik eden Avni Aker’in yerine güzel bir şehir parkı vetakımızın ve Trabzon hattıralarını yaşatacak, inşallah bir müzeyi orada kurmuş olacağız. Bunun için kaybedilecek vaktimiz yok. Beton yığınlarından bıktık artık. Trabzon’a kazandırdığımız 41 bin seyirci kapasiteli Şenol Güneş Stadı ise uluslar arası düzeyde bir tesis olarak şehrimize hizmet ediyor.

AKYAZIYA 900 YATAKLI ŞEHİR HASTANESİ

45 tesisi şehrimize kazandırdık. Bir de Trabzon’a 900 yatak kapasiteli şehir hastanesini kuruyoruz. Hazırlıkları süren bu hastaneni en kısa sürede temelini atılacağını inanıyorum. Proje çalışmaları devam ediyor. TOKİ vasıtası ile yaptığımız 7 bin 900 konutta çehremizi değiştirdi.

ERZİNCAN - TRABZON DEMİRYOLU

Erzincan Trabzon arasında yapacağımız yeni demiryolu şehrimizin cazibesini arttıracak bir başka konu.. Trabzon Havalimanı ülke çapında öneme sahip bir tesis. Trabzon Limanını, balıkçı barınakları ile donatırken inşa ettiğimiz yan limanı ile bölgemizin turizm potansiyeline yeni ivme açtık.


 Şimdi de muhataplarımızdan, Mümbiç konusunda en başından verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Terör örgütünün Mümbiç’e ilk geldiği 2016 yılındaki görüşmemizde, her seviyede verilen sözler var. Yönetim değilmiş olabilir. Ama devlete devamlılık esastır. Bunun için Amerika’nın bir an önce Mümbiç’in denetimini terör örgütünden alıp bölgenin gerçek sahiplerine devretmesi gerek..  Şayet terör örgütü buradan çıkartılmazsa o zaman bu işi bölge halkıyla birlikte biz yapmak zorunda kalır. Hiç kimse kusura bakmasın.  Aynı durum Kuzey Irak için geçerli.  Topraklarımızdaki sığınmacıların yurtlarına dönmelerini amaçlıyoruz.

HAYDAR REVİ, YENİDEN TEK ADAY


Mevcut İl Başkanı Haydar Revi’nin İl Başkanlığı için tek aday olarak girdiği kongrede, salonda, “Asrın nesli zaten kefenli, hal Afrin ha Mümbiç farketmez”, “Zeytin Dalı Harekatı onurumuzdur”, “Gölgesinde doğduğumuz bayrağın altında ölmek bizim için şereflerin en büyüğüdür. Başkomutan R.T.E.”, “Severiz zeytini dalından, Afrin’e selam olsun Muhammet’in (S.A.S.) Ordusundan”, “Sayın Cumhurbaşkanım Arsin, Yatırım Adası için size minnettar”, “Afrin, Mümbiç sırada, emret Reis, Trabzon Burada” asılan pankartları ise dikkat çekti. 

SOYLU: BÜTÜN DÜNYAYA ŞİFA OLAN TÜRKİYE

Kongrede konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bugün güçsüz değiliz. Bugün endişeli değiliz bugün kuvvetli bir Türkiye’yiz. Bugün hep birlikte yine çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Bütün dünya bir araya gelip huzurumuzu ve düzenimizi altüst etmeye çalışıyorlar. Trabzon sana anlatmaya gerek yok. Lidersizdik bugün Allah’a hamdolsun ki liderimiz Recep Tayyip Erdoğan var.  Allah’a şükür ki geleceğe hasta adam bir Türkiye bırakmıyoruz. Geleceğe güçlü bir Türkiye bırakıyoruz. Bütün dünyaya şifa olan bir Türkiye hazırlıyoruz. Bu anlattıklarımızın sahibi sizlersiniz ve Cenabı Allah’tır. Yarınlara ülkemizin geleceğini hazırlayan güçlü kadrolarla olmaktan gururu duyuyoruz. Yüzümüzü yere baktırmadık. Ülkemize milletimize partimize ve bugün AK Parti ailesine kongremizin hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

  REVİ, CUMHURBAŞKANIMZIIN LİDERLİĞİNDE… 

İl Başkanı Haydar Revi ise, “Partimizin kurulduğu günden bugüne kadar teşkilatımızın, her kademesinde görev yapmış olan zerre kadar hizmeti olan teşkilat mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum.  Bu kongrede görevi bırakacak arkadaşlarımız aynı dava şuuruyla birlikte yolumuza devam edeceğiz. Geçen bu 36 aylık dönemde arkadaşlarımızla birlikte, referandum yaşadık. Ama en önemlisi hain darbe girişimini birlikte yaşadık. Darbe girişimi gecesi, tüm teşkilatımızla birlikte tüm milletimizle birlikte şehrimizin meydanlarında toplandık hep birlikte darbeye direndik. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu darbeyi de ortadan kaldırmış olduk. Daha sonrasında anladık ki bu yönetim biçimiyle bu darbelerin sonu gelmeyecek. MHP’nin de desteğiyle, hep birlikte yeni yönetim sistemini referandumunu gerçekleştirdik” diye konuştu.

BAKAN ALBAYRAK:KURTULUŞ SAVAŞI VERİYORUZ 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Tarihi günlerden geçiyoruz. Hepinizin malumu. Türkiye son 15 yıldır savaş içindeyiz. Ben hatırlıyorum ki, Afrin ile birlikte Türkiye artık bir resmi bir savaşın içinde. Sınır ötesinde yaptığı operasyonla resmi bir savaşla karşı karşıya.  O tünellerde ele geçirilen silahların hangi ülkelere ait olduğunu görüyoruz değil mi? Türkiye artık, PKK, PYD, YPG, FETÖ, DAEŞ ve arkasındaki güçlerle de Kurtuluş Savaşı veriyor.  Benim sizlerden bir hemşeriniz olarak ricam var. Türkiye olarak bu çetin Kurtuluş Savaşı mücadelesinde, Türkiye’nin başındaki baş komutanı olan Recep Tayyip Erdoğan ile bu mücadele Trabzon olarak yanında durmaya var mıyız? İnşallah bu Kurtuluş Mücadelesinin en kritik tarihlerinden biri olan 2019 seçimlerinde Trabzon olarak yüzünü ağırtan bir seçim olacak. 65 _ 70 daha ötesine taşıyacak seçim zaferi için hep birlikte Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti’yi yukarılara taşımaya var mıyız?” dedi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: TRABZON FARKLI BİR ŞEHİR HALİNE GELECEK

  Trabzon Büyükşehir Belediye Bakanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Biz kocaman bir aileyiz, gecemiz gündüzümüz aziz milletimizin hizmetinde devam edecek. TOKİ’nin yaptığı Kentsel Dönüşümlere baksak, Trabzon Botanik’e baksak. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımızın Sayın Berat Albayrak’ın destekleriyle birlikte bu yıl şehrimizde doğalgaz bu yılın sonunda yüzde 90 seviyesine ulaşacak. Şuanda 80 bin konutta doğalgazı gerçekleştirmiş bulunmaktayız.  Bütün bakanlarımız, Cumhurbaşkanlarımızın tensipleriyle Trabzon’u farklı bir şehir haline getirmekte” dedi. ÜNAL:

TRABZON’U DİM DİK DURAN İNSANLARIYLA TANIRIZ

Genel başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Biz Trabzon’u dim dik duran insanlarıyla tanırız. Doğruya doğru, eğriye eğri diyen insanların şehri Trabzon. O yüzden Recep Tayyip Erdoğan’ı en iyi anlayan şehirlerden bir tanesi Trabzon… bir geleneğin bir duruşun adıdır AK Parti.. Recep Tayyip Erdoğan, o fikrin, o inancın bugün ki temsilcisidir. Bugün hamdolsun lidersiz değiliz. Liderimizle birlikte teşkilatlarımız, 1919’dan 2019’a 100 yılı düşünecek olursak bugün bu milletin derdiyle dertlenmiş bu teşkilatta daha şimdi başlar gii bir heyecanla yollara devam ediyorlar. 16 yılda vesayeti yıkarak, engelleri aşarakg eldik. 16 Nisan’da çok önemli bir sistem değişikliği gerçekleştirdik. Her şey yeni başlıyor. Biz şimdi başlıyoruz. O yüzden dün Samsun’da Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız bir şey söyledi.. Yorgunluk yok diriliş var dedi. Biz büyük dirilişin yüce dirilişin 2023, 53’ün devam etmesi için koşu bittikten sonra koşan atlar gibi yolumuza devam edeceğiz” dedi.

YAZICI: HEP BİRLİKTE AK PARTİ'Yİ OLUŞTURUYORUZ 

  Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “hep birlikte AK Parti’yi oluşturuyoruz. AK Parti’nin en büyük gücü, herkes gördü şahit oldu lideri ve teşkilatıdır. Teşkilatımızın en kuvvetli yanı birlik ve bütünlük içinde hedefe odaklanarak çalışmalarını südrüyor olmasıdır. Türkiye’nin en büyük gücü, kardeşliğidir. Türkiye’nin kardeşliğini ölçecek hiçbir şey yoktur. Bu kardeşlik 81 milyon kuşakta…  Bu kardeşliğin etnik ayrımı yok, mezhebi yok, bizi millet yapan değerler etrafında tarihimizin birikimleri, kültürel mirasımız, oluşturduğumuz kardeşliğimiz Türkiye’nin en kıymetli hazinesidir. Türkiye’nun bu kıymetli hazinesini koruduk… ” dedi.
HAYDAR REVİ İBRA EDİLDİ Tek aday olarak kongreye giren mevcut başkan Haydar Revi ve yönetimi yapılan oylama sonucunda ibra edildi.