CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi Trabzon'da konuştu. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta ekonomiyle alakalı konuşan Hamzaçebi şunları söyledi:

"CHP ekonomi masası olarak halkı dinliyoruz. 6’lı masa da müşterek çalışmalarını açıklıyor.Sorunları size uzun uzun anlatmayı düşünmüyorum. Sorunları hepimiz yaşıyoruz. Bütün vatandaşlar biliyor. Kısaca değerlendireceğiz.Hedef refah artmasıdır. Büyüyen milli gelir adil bir şekilde topluma dağıtılacak. Halk yarın ne olacağım endişesine kapılmış ise ortada başarısızlık var demektir. Başkanımıza sordum Trabzon-İstanbul bileti 500 lirayı geçti dedi. Memleket ziyareti bile yapılamaz hale gelmiştir. Mazot benzin fiyatlarına baktım. Mazot 6 ayda yüzde 40 artmış. Hani faizi indirince kurda inecekti. Kur fırladı faiz indi. Kimse kurun nerede duracağını bilmiyor.

"Servet daha küçük bir kesmin elinde toplanıyor"
2008 yılında dünya finans krizini yaşadık. Ülkelerin kamu borcu artıyor. Bu büyüme stratejisi sürdürülebilir değil. Bu stratejide zengin ülkeler daha çok zengin oluyor fakir ülkeler büyümeden payını alamıyorlar. Servet daha küçük bir kesimin elinde toplanıyor.

"Demokrasi güçlü değilse büyüme sağlıklı olmaz"
70 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı. 7 milyar doları ile de yaptırım yapılmadı. Özelleştirme yapıldı ama fabrika kurulmadı. Güçlü bir imalat sanayisi olması lazım. İmalat sanayisi yoksa hizmet sektörüyle bir yere varmanız mümkün değil. Refah devleti 3-0 dediğimiz bir olay var şimdi. Büyüme herkesi kapsasın. Böyle bir büyüme olsun. Böyle büyüme olması içim güçlü demokrasi olması lazım. Demokrasi güçlü değilse büyüme sağlıklı olmaz."

Konferansı CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt, DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı ve CHP Üyesi Sibel Suiçmez, Eğitim-Sen İl Başkanı Engin Nur, Eğitim-İş Başkanı Tamer Özlü ve çok sayıda partili ve vatandaş takip etti.