Çarşıbaşı’nda bulunan Yağmur Düğün Salonunda proje tanıtım toplantısı düzenleyen Mümin Nuhoğlu’nun toplantısına yüzlerce vatandaşın yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Bahar Ayvzaoğlu AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım eski Başkan Nihat Birinci, MHP kadın kolları Başkanı Gülen Demir, 23. dönem milletvekili Süleyman Yunus Latifoğlu, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorloğlu, MHP Çarşıbaşı İlçe başkanı Hüseyin Kara AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Köse  ve beraberindekiler katılım gösterdi.

ÇARŞIBAŞI'NI HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ, SABIRLI OLUN GELİYORUZ!


Çarşıbaşı Belediye Başkan adayı Mümin Nuhoğlu konuşmasına şöyle başladı...
“Çarşıbalılar hoş geldiniz. Çok bekledik değil mi? Çarşıbaşı’nı hak ettiği yere getireceğiz sabırlı olun geliyoruz. AK Partimizin ve MHP’nin değerleri temsilcileri Çarşıbaşı’nın güzel insanları hepinizi selamlıyorum. 31 Mart seçimi gerek Trabzon gerek te Türkiye’ miz açısından büyük önem taşıyor. Tarihi ile Büyükliman’ın şirin kenti Çarşıbaşı sevginin hoşgörünün sembolü olmuştur. İnsanların en hayırlısı insanlara faydası olandır. Samimiyetle hizmet etmek arzusundayım. Çarşıbaşı’nın ülkemizde hak ettiği yere hızla ulaştırmak için Çarşıbaşı Belediye Başkanlığına aday oldum. Sizler başta sahsıma sonrasında ekibime sizlere 5 yıl boyunca hizmet edebilmek için yetki vereceksiniz. Cadde ve sokakları yenilenmiş, sahil projelerinin oluşturulduğu bir turizm kenti oluşturmak için buradayız. Trabzon üniversitesinin bir fakültesini kazandırmak için yoğun çaba içerisinde olacağız. Merkezi hükümet ile tam bir uyum içerisinde çalışacağız. Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu kardeşlik örneği.... 
Belediye başkanı seçildiğim zaman herkesi kucaklayan değer veren iyi şeyleri severek yapmaya çalışacağım. Gönül kapımız her zaman açık olacaktır.  
Çarşıbaşı’nda sosyal kültürel faaliyetler gerçekleştireceğiz. Çarşıbaşı’na kendisini vermiş birisi olarak destekleriniz bekliyorum.  
Proje sunumuna geçen Mümin Nuhoğlu  
Sahil Dolgu alanı rekreasyon projesi : Proje fark yaratmaya merkezi konumundan başkıyor. 57.000 m2’lik dolgu alanı üzerinde hazırlanmıştır.   
Deniz kenarında şehrin ana akslarına çok yakın konumlanan bu muhteşem proje çok zengin sosyal olanları ile her geçen gün daha iyi imkanlar sunacak. 
Tören alanlarımızı gerçekleştireceğiz bir eksiğimiz de bu.  
Sanat Meydanı: İnsanlarımızın gençlerimizin sergilerini gerçekleştiridği nokta olarak kullanacak. 
Çarşıbaşı sahilinde mavi ve yeşii bir araya getirip yürüyüş yolu, bisikket yolu ve kamelyalar hizmete sunacağız. 
4 Mevsim manolya ağaçları ile bir alan olutşracağız.  
Restoran: Balıkçı ile meşhur olan ilçemizde restoran yoktu. Çaşrıbaşında bir restoran hizmetinize sunacağız.  
Otobüs Terminali: Yıllardan beri terminal sorunu 500 m2’lik alanda değerli ilçe halkımıza daha konforlu hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bir pazar olarak da kullanacağız.  
Gençlik Merkezi: Gençlerimizin kültüreln değerleri ve miraslarımızı kazanması açısından kahvelerden ve oyun salonlarından kurtarıp özel mekanlar yaratacağız. 
Çocuk oyun alanları: Çocukları rahatlıkla gelebileceği oyunlar oynayabileceği alanlar geliştireceğiz. 23 mahalleye bu alanları yayacağız. 
Spor Alanları: Tenis kortundan tutun da basketbol, kaybol voleybol alanları yapacağız.  
Plaj: Özlediğimiz sahilimizn insanların sadece gelip geçmek için değil sahilimizde oturup kalkabilecekleri ihtiyaçlarını gidereceklerini alanlar yaratacağız. Daha önce dışarı gidiyorduk. Dışarıda memnun kalmıyordunuz. Şimdi dışarıdan da insanlar gelecek ve memnun kalacak. Çarşıbası’na tekrar gidelim diyecekler.  
Sahil Piknik Alanı Projesi: Limanla zeytinlik arasında dolgu alanı mevcut bu bölgede insanların rahatlıkla balık tutabilecekleri çocukları rahatlıkla oyun oynayacakları, park yapabilecekleri ve kadınlara özel bir plaj düşünüyoruz.  Serbest alanlar sizlerin hizmetine sunulacak. Evdeki böreklerini çöreklerinizi alıp geleceksiniz, vatandaşlar balık da tutabilecek.  
Yavuz Grup yolu rekreasyon projesi: yılların eskitemediği grup yolu 16 mahalleyi içine alan yol. Herkesin aklına burası geliyor. Bu yolla alakalı bakanımız, milletvekillerimiz ve büyükşehir bu bölgeye yatırımlar yaptı. Bu bölgede 200 metrelik bir yol düşünüyoruz. İnsanların güvenli bir şekilde bisikletleri ile gidebilecekleri sohbet edebilecekleri bir alan oluşturacağız. Bu bölgede kamelyalar oluşturduk derenin sesini dinleyeceksiniz. Aydınlatılmış ve modern bir yol olacak.
Sayın bakanımız Soylu bu yol için ödenek çıkarttı. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Üniversite: Malumunuz Çarşıbaşı’nın en çok dile getiirlen konusu. Trabzon Üniversitesi rektöründen bu konuda yardım aldık ve sözü verdiler. Bakanlarımızın destekleri ile Çarşıbaşı’na bir üniversite kazandıracağız.

Organik Tarım: En çok önem verdiğim konulardan bir tanesi Organik tarım. Bir zamanlar herkes evin de soğan patates koyacak yer bulamazken bu konuda şu an sıkıntılar var. Çalışma hazırladıki, insanlarımızın yetiştirdiği ürünleri sergilemek için pazarlar oluşturduk her mahallemize ne yapabileceğimiz tartışıp teknik ekipler getirip destekler sunacağız.

Çarşıbaşı’nın pazar yeri var. Modernize edip bir pazar yeri kurmak istiyoruz. Dışarıdan gelecek insanlarımızn tereyağımızdan minzimizden sütünden hepsini buraya getirip satabileceği alan oluşturacağız. Bayanlarımız için bu bölgeden sarmadan dolmaya börekten tatlıya istedikleri zaman gelip satabilecekleri alanlar oluşturacağız.

Yöresel el sanatlar: keşanımızla ilgili elimizden geleni yapacağız. Aynı zamanda 2 noktada ahşap gemi üretimi olan yer var. Bu noktada faaliyeti nasıl arttırabileceğimizi Çarşıbaşı Belediyesi’nin arkalarında olduğunu hissettireceğz. Bayanlar Lokali: Çarşıbaşında insanlarımızjn köylerden geldiği zaman oturup kalabileceği, namazalarını kılabileceği bir alan oluşturacağız.

Turizm: Yavuz grup yolunu yaparken önemsediğim bir durum var. Destek aldık, yayalarımızda turizm alanları oluşturmak istiyoruz. İnsanların mennun ayrılacakları tekrar gitmek için fırsat kollayacakları alanlar oluşturacağız. Yaylaya gitiğimizde lavabo sıkıntı, namaz kılma yerin sorunlu, restoran yok güzel bir tesis kurup sizlerin hizmetine sunacağız.

Küçük sanayi sitesi: Çarşıbaşı’nın önemli sorunu olduğunu sanayiciler için bir sanayi sitesi kuracağız. Dışarıdaki ustalarımızın dışarıdaki insanların gelip arabalarını otomobillerinin ihtiyaçlarını gidereceği modern bir sanayi sitesi kuracağız.

Ulaşım: Karayolları ve büyükşehir ile bu konuyu tartıştık. Giriş çıkış yollarını modernize edeceğiz.

Buraya kadar geldiğiniz için sizi selamlıyorum. Benim arkamda Büyükşehir Belediye Başkan adayım var, arkamda 4 tane miletvekili var 4 tane Trabzonlu bakanım var. Liderimiz Bahçeli ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan arkamızdadır.

 
Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu Çarşıbaşı'nda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Balığı ile balıkçısı ile keşanı ile meşhur İskefiye’nin güzel görünümlü yürekli insanları Mümin kardeşimizin toplantısı ile sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumuz ifade ediyor ve sizleri selamlıyorum.  
25 yıl memleketimin her bir köşesinde hizmet etmiş bir kardeşinizim. Çaykaralıyım, köyde ilk okulu okudum orta okulu ve liseyi Trabzon’da tamamladım. Bundan 30 yıl önce Üniversite sebebiyle Trabzon’dan ayrıldım ve kaymakamlığa başladım. İçişleri Bakanlığında, Çevre Şehircilik Bakanlığı’nda çeşitli görevler yaptım.

Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile 2015’de Elâzığ 2017’de Van’da hem belediye başkanı hem vali olarak görevlendirildim. Süleyman Soylu aradı ve bana iletti değerli valim seni zor bir göreve zor bir coğrafyaya gönderiyoruz. Van Valisi oluyorsun aynı zamanda belediye başkanı olarak hizmet edeceksiniz. Orada güvenlik kuvvetlerimizle el ele kol kola onlarla amirlik yaparka terörle mücadele edeceksiniz. 2 yetmez dağda mücadele etmeyeceksin, başına geçeceğin belediyede de terörle mücadele edeceksin. Çok sayıda insan var dediler. Bu  2 görevle görevlendirdiler. Van’da çalıştığımız süre içerisinde terörle mücadelede Van’da kahramanlarımız evlatlarımız destanlar yazdı. Hakikaten o kahramanlarımız vasıtasıyla bugün Van’da tam bir huzur iklimi hakimdir. Anneler çocuğunu gönderirken geri dönecek mi diye düşünmüyor, iş yerini açtığında motlof mu atacak, haraç mı isteyecekler gibi düşünceler taşımıyor. Van huzur içinde işinde gücünde Trabzon’dan bir farkı yok. Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu Bahçeli’nin de desteği ile tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemiz devam edecektir. Kurumlara kadro veriyoruz ya dağda yakını olanlara belediyeden iş verilmiş o nedenle işe alınmışlar. Bir tane dağa bir tane belediyeye ne kadar adam varsa yaklaşık 400 tane adamı aldık ve kapının önüne koyduk. Şu anda Van Belediyesi tertemiz bir belediyedir Kasım ayı ortalarında Van’dan ayrılıp Trabzon’a gidiyorsun dediler. 23 yaşındaydım kaymakam olduğumda. Bütün kazanımlarım devletim milletim sayesinde olmuştur. Ekonomik olarak çok parlak olmayan bir ailenin 7 çocuğundan biriyim. Fakir bir ailenin çocuğu olarak doğduk ve devletimizin imkan verdi kaymakam vali belediye başkanı olduk. Milletimize borcumuz vardır ne kadar hizmet etsem ödeyemem 3,5 aydır alandayız.

İştişareler ediyoruz, belediyeleri ziyaret ediyoruz. Trabzon’un sokaklarını arşınlıyoruz. Trabzon ile ilgili sorunları tespit ettik, projelerimizi hazırladık bir lansmanla büyükşehir belediye başkan adayı olarak açıkladım. Ben önce yönetim anlayışımı açıkladım. Hiçbir adayın yapmadığını yaptım ve 16 ilkedendir yönetim anlayışım diyerek deklare ettim. Adaletle hakkaniyetle yöneteceğiz, yöneticilerimiz liyakatli ve ehliyetli olacak. Sorunun parçası olanları çözümün parçası yapacağız. Çalışırken ülkemize hizmet verirken yol arkadaşlarımız ilçe belediye başkan adayları olacak. 18 ilçenin tamamına adalet ve hakkaniyetle hizmet götürecektir. Çarşıbaşı’da hak ettiği desteği kaynağı alacaktır. En yakın mesai arkadaşımız Mümin kardeşimiz olacaktır, kimseden ayırmıyoruz. Açıklayacağı projelerin sahibi Büyükşehir olarak biziz. Projeleri gördüm inceledim hepsi ayağa basan projeler.  18 ilçenin bütün sorunlarıyla vekillerimiz nasıl ilgilendiyse aynı şekilde takip edecekler. 4 bakanımız nasıl takip ediyorsa Çarşıbaşı’nı da takip edecek ve desteği verecektir. Şehrimizin bir hemşerisi Trabzon deyince akan sular durur diyen Erdoğan’ı destekleyeceğiz. En son Trabzon mitinginde iştişare etme fırsatı bulduk. Sağ olsunlar Trabzon’a her zaman ayrıcalıklı davranacaklarını ve pozitif ayrımcılık yapacaklarını ifade ettiler. Birlik ve beraberlik ruhu ile iskefiye ve Trabzon’da çok kısa sürede başarı yakalayacağımıza inanıyorum. Mümin kardeşimize başarılar diliyorum.

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu: “Bizler için her yeni seçim diğer seçimden daha önemli olmuştur. Her seçimde farklı oyunlar kurgulanmıştır Türk milletinin ferasetini gücünü kararlılığını ve cesaretini göstermek adına elimizden gelen gayreti gösterdik. Yolumuz hep mübarek bir yol olarak kabul edildi hep kutsal bir yol olarak kabul edildi. Mazlum insanların yardımcısı olmak adına hareket etmenin onurunu yaşadık. Yürüdüğümüz yolun beşki de son virajı önümüzdeki 4,5 yıl başka bir seçim olmayacak. Gelmiş geçmiş hiçbir iktidar bu kadar görevine devam etmediğinden bu süreç içerisinde alabilme 18 yıllık kazanımlarla yoluna devam edebilme imkanı yaşayacak. Bizim makam mevki derdimiz olmadı. Bizi dışarıdan takip eden kem gözler koalisyon dönemlerini fırsat bildirler ve iç savaş dizayn etme yoluna gittiler. IMF ile terbiye etmeye çalıştılar. 17-25 Aralık, Gezi, Parti kapatma ve 15 Temmuz darbe girişimi ile bir kez daha bribirmize düşürebilmek için ellerinden gelenleri ardlarına koymadılar bu millet bir kez daha kenetlendi. Trabzon’dan ve 81 ilden Türkiye geçilmez dedik, Çanakkale savaşında bizler için savaşan bizler için feda eden isimsiz kahramanlar sayesinde bugün bir aradayız.  Aziz milletimiz ile yola çıktı. Kararlığı gösterebilen insanların ittifakı bizim ittifağımız. Karşımızdakilern bir tek derdi var Erdoğan gitsin ne olursa olsun.Biz ise hakkı tutup batılı ayaklarımızın altında ezeceğiz. Hedefimize ulaşacağız çünkü zafer inanlarınadır. Şimdi PKK’yı önümüze katıp kovalıyoruz. İsrail’in Amerika’nın uçaklarıyla mücadele yok. İHA, SİHA, Altay Tanklarımızla gemilerimizle gümbür gümbür geliyoruz. İşte hazmedemedikleri bu çünkü biz yürümüyoruz koşuyoruz. Milletimizden ne kadar kişiyi yanımıza alırsak o kadar güçlü oacağız. Bizler durduğumuz yeri belli edeceğiz korkmayacağız, yılmayacağız ve çalışacağız. Oyunlara karnızım tok, PKK’nın sözcüleri ile birlikte mecliste yaşadıklarımızın en canlı şahidi vekilerimiz burada. HDP’nin söylediklerini CHP’nin alkışladığı CHP’nin söylediklerini HDP’nin alkışladığını görüyoruz. Çelik gibi durmaya devam edeceğiz. Çarşıbaşı’nda Nuhoğlu kardeşimizi Belediye Başkanı yapmaya var mıyız. Büyükşehir’de Zorluoğlu kardeşimizi Belediye Başkanı yapmaya var mıyız? Bugün olduğu gibi dünyaya Türk milletinin gücünü haykıracağız.

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta: 100 yıldan beri fatura ödüyoruz. Hesabı olanlar fatura ödetmeye çalışıyorlar. Ezilen Müslümanın kulağı olarak Türkiye'yi görüyorlar. Yeni Zelanda'da alçaklar katiller Müslüman kardeşlerimizi katlettiler. Şehit olan kardeşlerimiz rahmet yaralanan kardeşlerimize şifalar diliyorum. Bu toprak üzerinde hesap yapanların düşüncesi islamın son kalesi olarak Türkiye'yi parçalamak ve islamı ezmektir. Allah’a şükürler olsun Çanakkale'de canlarını ve kanlarını verdiler toprakları emanet ettiler. Küresel güçlerin maşaları ne zaman adım atsak 10 adım geri getirdiler. 3 kasım’da çıktığımız yolda bizleri engellemeye çalıştılar. E Muhtıralar verdiler kapatma davaları açtılar, gezi olaylarını başlattılar, 28 Şubatların darbelerin arkadasında olan zihniyetleri açıklayacağım en sonunda da bu milliti bölmeye çalışmak için ordunun ve polisin içerisine sızmış FETO o olçaklarla o sümüklünün emir erleriyle bölmeye çalıştılar. Milletimiz sokağa çıktı o darbenin ilk saatlerinde Cumhurbaşkanımız milletmizi alanlara sokaklara davet etti. İlk saatlerde duydum ki Bahçeli’de söyle bir açıklama yaptı “Biz burada devletimizin yanındayız, biz cumhurbaşkanımızın yanındayız biz Türkiye’nin yanındayız” demiştir. O alanda biz güç kuvvet alarak vatanını seven insanlar alçaklara kahpelere dar edeceğiz diye söyledik. 200 üzerinde şehit 2000’in üzerinde gazi verdik kısa zamanda badireler atlattık. El ele kol kola yürüyüşümüz var ya. Bugün karşımızda olan adında millet olan milletle ilgisi olmayan bu milleti aşağılayan CHP ve diğerleri.. Kılıçdaroğlu ne demişti, baktı milet tepki gösterecek “ben katılacağım “ demişti. Kardeşlikten bahsetmek yerine ültimatom verdi. Darbeye kontrollü darbe dedi. Dün Yeni Zelenda'daki olay şöyle dedi. İslam dünyasına bakmak lazım sorunlar ordan çıkıyor Sayın Kılıçdaroğlu’nu kınıyorum. Bu zihniyeti 31 Mart Akşamı Çarşıbaşı’nda Trabzon’da ve Türkiye’de sandığa gömecektir. Al bayrağımız göklerde dalganacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayiyp Erdoğan, Devlet Bahçeli Mümin Nuhoğlu’nun projelerinin arkasında olacak. Hızımıza hız ver daha hızlı gidelim masada bileğimiz kuvvetli olsun Çarşıbaşı’nın hak ettiği desteği götürelim.
Toplantıda konuşan MHP Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hüseyin Kara şu ifadelere yer verdi...

Cumhur ittifakını Çarşıbaşı’nda görmenin gururunu yaşıyorum. Bu sevdayı gönül birliği ile sandığa taşıyacağız. Gün kişilerin hesapları günü değil kırgınlıkların günü değil gün yaşadıklarımızın farkında olma günü ülkemize sahip çıkma günüdür. Bu güzel ülkemize kardeşimize başkan adayımıza Nuhoğlu’na sahip çıkacağız. Bizlerden duanızı ve desteğini esirgemediğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 31 mart seçimleri Çarşıbaşı ve Türkiyemiz için hayırlara vesile olsun Allah yar ve yardımcımız olsun.
AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Köse: Büyükşehir Belediyte Başkanımız ve meclis üyelerimizi seçeceğiz. ilçelerimizimmarka şehir yapmak adına hangi dokunuşları anlatacağımız toplantıdayız. Projelerimiz ve güçlü irade için Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayımızı Mümin Nuhoğlu’na Belediye meclis üyelerine ve Büyükşehir Belediye adayımıza destek istiyoruz. Cumhur ittifaki bize Cumhurbaşkanımız ve Bahçeli’nin emanetidir. Sahip çıkmalıyız. Proje tanıtım toplantımızın ve yerel seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
Mevcut Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz'ın açıklamaları ise şu şekilde oldu...
Zorlu bir süreçten geçiyoruz inşallah yavaş yavaş Cumhurbaşknımız ve Bahçeli’nin talimatları ile ilerliyoruz. Bu ittifakın arkasında olduğumuz daha önce söylemiştik, bu kutlu yolda yürüyeceğimizi paylaşmıştık. Kalan 15 günlük süreci en iyi şekilde geçireceğimize yürekten inanıyorum. 
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım:

Ömürmüz vatan kaygısı ile geçti. Erdoğan ve Bahçeli’nin kararı bu durumdan ülkeyi çıkaracaktır. Ülkeyi parçalamak isteyen güçler bize Cumhurbaşknı üzerinden saldırmaktadır. Hedef Erdoğan değiltir ülkenin ta kendisidir. Cumhur ittifakı ile bu kuşak yarılacaktır. Türk devletini korumanın yolu Cumhurbaşkanımız ve Bahçeli’nin ortaya koyduğu irade ile mümkündür. Sadece yan yana olarak değil kalp kalbe bir dostluk kurmak gerektedir. biz ülkücüler yüreğimize kazdığımız dostlukları asla unutmayacağız. Cumhur ittifakı ile güzelliği millet ittifakı ile ihanete gidecektir. Tüm başkan adaylarımız şerefli haysiyetli namuslu adaylarımız.  Ya hep beraber  ayağa kalkacağız ya da acılı bir ölüme razı olacağız bunu AK Partili kardeşlerime söylüyorum.
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi :

Proje tanıtım toplantısı ile bu güzel görüntüyü ortaya koyduk. Söz olarak söylüyoruz ama arkadaki fotoğraf her şeyi gösteriyor. 16 ilçede aday AK Parti’den 2 ilçeden MHP’den.. Biz teşkilatlar olarak liderlerimizin önderliğinde bu işe soyunduk ve devam ediyoruz. Yazılıp çizilebilir aldırış etmiyoruz, cumhur ittifakı olarak hedefimiz belli Murat Zorluoğlu’nu Büyükşehir Başkanı yapmak ve 18 ilçeyi kazanmak diğer yandan meclis üyeliklerini kazanmak. 2019’da inşallah 19 yapacağız. Muhtarlık seçimleri de yapılacak önemli bir müesse büyük bir ilgi var. Buradan haddim olmayarak muhtar adaylarımızı tavsiyede bulunmak istiyorum. Sandık önemlidir, huzur içerisinde yarışmak önemlidir. 31 Mart’ın 2 önemi var. Yeni bir sisteme geçtik ve ilk seçim. 2. önemi görüyorsunuz karşı tarafta ittifak var. Sayın bahçeli Zillet İttifakı Cumhurbaşkanımız İllet ittifakı diyor. Bu seçimleri başarı ile sonlandırırsak 5 yıl kadar seçim olmayacak ve yeni bir kalkınma büyüme hamlesi olacak. 2023 hedeflerine ulaşmamız için engel kalmayacak. Çarşıbaşı’nda bir takım söylemler oldu ama belediye başkanımız Coşkun Yılmaz ifade etti. Onlar aramıza nifak sokmak isteyen kişilerin işleridir. 2 dönem güzel işler yapmıştır ve tarih not etmiştir. Bundan sonrada güzel işler ortaya koyacağız. MHP 23. dönem Milletvekili ve MKYK üyesi Süleyman Latif Yunusoğlu “Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Türk milleti 1000 yıldan beri bu ülkede Türk İslam medeniyetinin öncülüğünü yapmış bir millet. Türk milletinin ilahi kerimi abdullah davasının öncüsü olduğunu bilen bütün batılı ülkeler hiçbir zaman Türk milletinin büyümesini istememiştir. İstiklal Savaşı’ndan sonra Türkiye Cumhuriyeti devletinin Lozan anlaşmasından sonra İngilizler “şimdilik siz kazandınız Anadolu’dan asla vazgeçmeyiz Orta Asya’nın bozkırlarına süreceğiz” Türk milleti hiçbir zaman izin vermemiştir ve izin vermeyecektir. Hepimiz biliyoruz. 30 yıldan beri ülkemizi güçsüz duruma düşürmek için türkiye’de bir terör rüzgarı estiriyorlar. Milletimizi ayrıştıran bir terör örgütü hadiseler gerçekleştiriyor. Güvenlik güçlerimiz askerlerimiz polislerimiz terörün kurbanı oldu şehitlerimizi yad ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hür ve bağımsız şekilde mavi göklerde dalgalandıracak olan ülkücüler ve cumhur ittifakının yılmaz bekçileridir. Büyükşehir Belediyesi adayımız Zorluoğlu’nu Van’dan tanıyoruz, terörle mücadelesinden tanıyoruz inşalllah 1 Nisan’da başkanlığını kutlayacağız. İnşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemimiz yerleştirmiş olarak beka meselesinin 2. adımını atlatmış olacağız. Şu kararlı yüzlerden okuyorum ki Trabzon’un 18 ilçesinde Cumhur İttifakı mutlaka kazanacak.