BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ASFALT EKİBİNİ DÖRDE ÇIKARTTI
Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com 
Bu yıl asfalt hamlesini daha da arttıran Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ilçelere daha fazla hizmet götürmek amacıyla 3 olan ekip sayısını 4’e yükseltti. Tonya, Ortahisar, Arsin ve Düzköy’de asfaltlama çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu yıl döktüğü asfalt miktarını 130 bin tonun üzerine çıkarttı. Yılsonuna kadar 260 bin ton asfalt dökmeyi planlayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 5 yılın sonunda yol sorununu tamamen ortadan kaldırmayı planlıyor. 
İlçelerde özellikle köyden mahalleye dönüşen ve acil ihtiyaç duyulan yerlere asfalt seren Büyükşehir Belediyesi, ayrıca Ortahisar’dadoğalgaz geçen yerlerdeki yolların tamiratını da hızla sürdürüyor. Bu kapsamda Ayasofya Mahallesi’ndeki yolların asfaltlanması işlemine başlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ayasofya’nın asfaltlanmasından sonra Numune Hastanesi’nin çevresi ile İnönü Mahallesi’nde doğalgaz çalışmalarından ötürü bozulan yolların asfaltlanmasını yapacak.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’u hizmetlerle donatmakta kararlı olduklarını ve bu yönde çalışmaları sürdürdüklerini kaydederek; “Bu yıl rekorların rekorlarını kıracağız. Her yıl bir önceki yılın üzerine çıkarak Trabzon’un yol sorununu bitireceğiz. Büyükşehir olduktan sonra bize gelen taleplerin farkındayız. İmkânlarımızı maksimum ölçüde kullanarak talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunlar bir program dâhilinde oluyor. Bu yıl 130 bin tondan fazla asfalt döktük. Bu rakamı daha da üst noktalara taşıyacağız.” dedi. Başkan Gümrükçüoğlu, doğalgaz çalışmalarından ötürü bozulan yollarında hızla asfaltlandığını dile getirerek, “Doğalgaz; kentimizin temiz havaya kavuşması için en önemli imkânlardan bir tanesi. Doğalgazın tüm şehrimize ivedilikle ulaştırılması için gayret gösterirken, bu çalışmalar nedeniyle bozulan yollarında eski haline gelmesine gayret gösteriyoruz. Bu konuda bizlere karşı anlayışlı olan Trabzon halkına teşekkür ediyoruz. Bu tempoyla birlikte bir yandan doğalgaz evlerimize ulaşacak, bir yandanda bozulan yollarımız asfaltlanacak.” diye konuştu.