BAŞKAN RECEP ÇEBİ'DEN TURUP'TA HEYECANLANDIRAN MEGA PROJE
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  
Trabzon Araklı’nın doğa harikalarından biri olan Turup mevki Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi'nin söz verdiği gibi Üstün Gayretleri ile Çöp Merkezi Olmaktan Kurtarıldı . Bu doğa harikası alanı en iyi şekilde değerlendirmek için çaba sarf ediliyor. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi bu güzel vadiyi en iyi şekilde değerlendirmeyi hedef edinerek gerekli mercilerle, gerekli makamlarla temaslarını sürekli sürdürdü. Neticede çok büyük bir araştırma ve hazırlık sonucunda güzel bir projeye doğru ilerleniyor. Başkan Çebi Dubai'li iş adamlarıyla sürekli temas içinde bulunarak Araklı’nın kaderini değiştirecek mega proje için el sıkıştı.
Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun 19 Ekim Pazartesi Trabzon ziyaretinde de Turup mevki gündeme geldi. Armada Grup yetkilisi Dr. Mohammed Rahif Hakmi o gün Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile de görüşerek onayını aldığı bilgisi elimize ulaştı. Armada Grup yetkilisi Dr. Hakmi daha sonra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’le de temaslarda bulunarak mega projelerini açıkladılar.
Görüşmeler sonucunda Araklı Turup mevkiine yapılacak olan projenin çizimleri gerekli mercilerle paylaşıldı. Bu büyük ve son derece muazzam projede at çiftlikleri, hastaneler, okullar, gezi parkları, koşu yolları, teleferik, marina, lunaparklar, sahil dolgusu ve daha bir sürü dev yatırımlar yapılacak. Araklı’nın dönüm noktası olacak proje turizm, Sosyo-kültürel, ekonomi açısından ilçeye canlılık katacaktır. Arapların gözdesi haline gelecek Araklının tarihi dönüm noktası olacak proje için görüşmeler halen devam ediyor.
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi konuyla ilgili olarak şunları söyledi; ‘’Karadeniz bölgesinde doğa harikası vadiler bulunmasından dolayı turizm açısından çok değerlidir. Denize olan kıyısı sayesinde bilim adamlarınca da tespit edilmiş bir özelliği vardır. Karadeniz bölgesinde Trabzon küresel ısınmadan etkilenmeyecek tek mevki olarak açıklanmıştır. Araklımız’da Trabzon’un ikinci büyük ilçesi konumundadır. Araklı’da birçok doğa harikası bölgeler bulunmaktadır. Bunları sayacak olursak pazarcık mevki, Yılantaş yaylası, şifalı Mahura Şifalı suyu, Turup, tarihi zaneyer kalesi gibi naçizane bölgeleri mevcuttur. Biz Araklı'mızın yüzyıl öncesini düşünerekten hareket etmeyi hedef ediniyoruz. Kalıcı ve mega projelerle vatandaşlarımıza hizmet etmek istiyoruz. Bu anlamda Araklı’nın ekonomisini canlandırmak ve Araklıyı dünyaya açmak için turizm alanlarımızı değerlendirmek istiyoruz. Turup için Armada Grup yetkilileri ile birçok kez bir araya geldik ve arazide de gerekli incelemeleri yaparak el sıkıştık. İnşallah Araklıya kazandıracağımız bu proje ile birlikte ilçemizi Dünya’ya tanıtacağız.'' dedi.