Başkan Kaya: “Kaynaklarımızı doğru ve yerinde kullanarak kalıcı işler yapacağız” Başkan Kaya: “Kaynaklarımızı doğru ve yerinde kullanarak kalıcı işler yapacağız”

TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Prof. Dr. Coşkun Erüz, Murat Çavga, Ali Çankaya ve Muhittin İnce yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
IMG_9413
"NEMLİZADE KONAĞI TRABZON MÜZESİ OLMAK İÇİN ÇOK İDEAL BİR YAPI"

Prof. Dr. Coşkun Erüz, şu anda Milli Eğitim Bakanlığının kullanımına tahsisli Nemlizade Konağının müze olarak kullanılmasının şehre katma değer sağlayacağını belirterek, "Fiziksel imkanlar bakımından tarihi eserlerin rahatlıkla sergilenebileceği imkanlara sahip bir bina. Müze olmaya gerçekten uygun fiziki yapısı bulunuyor. Tadilat halindeki mevcut Trabzon Müzesi olarak kullanılan Kostaki Konağından çok daha müzeye uygun bir bina. Depolardaki tarihi eserlerin sağlıklı şekilde sergilenebileceği bir mekan. Trabzon'un tarihi birikimine uygun, arkeolojik, etnografik eserlerin sergilendiği bir müze yapılabilir" dedi.

Murat Çavga ise Boztepe'deki seyir terasını geçen yıl 1.2 milyon kişinin gezdiğini hatırlatarak, "Ancak bu kadar büyük bir popülasyonu 200 metre uzaktaki kızlar manastırı'na götüremedik. Boztepe, Kızlar Manastırı, Nemlizade Konağındaki Trabzon Müzesi, İç Kale, Ortahisar gibi tarihi mekanları kapsayacak çok güzel bir yürüyüş rotası oluşturulabilir ve bu rota da turistler için çok cazip olur" diye konuştu.

"DESTİNASYON SAYISINI ARTIRMALIYIZ"

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, turistlerin şehirdeki konaklama gün sayısını arttırmak amacı doğrultusunda müzelerin önemli olduğunu vurgulayarak, "Turistlerin Trabzon tarihini her yönüyle görmesini sağlayacak kapsamlı bir müze binası yapılmak üzere Nemlizade Konağı'nın ön plana çıktığı görülmektedir. Bu doğrultuda sivil toplum örgütlerimizin yaptığı çalışmalara TTSO olarak biz de destek veriyoruz. Nemlizade Konağı Trabzon Müzesi yapılacak şekilde düzenlenmelidir" dedi.

Editör: Haber Merkezi