Trabzon’da uzun yıllardır beklenen Hafif Raylı Sistem Projesi’nde ilk adım geçen ay atılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı ve Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi’ni Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenmişti.

Bugün gerçekleşen Kasım ayı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda ise projeye ilişkin sorumlulukların belirlendiği protokol görüşmesini yapmak üzere Başkan Murat Zorluoğlu’na yetki verildi.

ZORLUOĞLU: İMZALAYIP GÖNDERECEĞİM

Toplantıda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu şunları söyledi: "Şehrimizle ilgili bir yatırımla ilgili protokol yapılması teklifidir. 17 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan karar kapsamında Trabzon hafif raylı sistem işi ulaştırma bakanlığı uhdesine alınmıştır. Şehrimiz için tekrar hayırlı olsun bu hayırlı kararı alan Cumhurbaşkanımıza ve Bakanımız Uraloğlu’na şahsım ve şehrim adına şükranlarımı sunuyoruz. Bu proje için gerekli adımları atıyoruz. Ulaştırma bakanlığı ve belediyemiz arasında protokol imzalanacak. Bir taraftan Büyükşehir, bir taraftan da Ulaştırma Bakanlığı'nın sorumlulukları belirlenecek. Yetkiyi aldığım an protokolü imzalayıp göndereceğim. Proje çalışması tamamlanacak ve devlet yatırım programına alınarak suretle yapımına başlanmış olacak."

Büyükşehir Belediyesi Yaza Hazır Büyükşehir Belediyesi Yaza Hazır

IMG_0650

Toplantıda söz alan meclis üyesi Turgay Şahin: "Daha önceki proje mi esas alınacak? Bir güzergah değişikliği söz konusu mu? Yoksa master planındaki hat mı geçerli olacak?"

HAT DEĞİŞİKLİĞİ YOK

Zorluoğlu: "Herhangi bir hat değişikliği ön görülmüyor. 1. Etap esas alınıyor. Proje aşamasında bu yeniden değerlendirilir. Bir takım verileri alarak yolcu sayısı gibi noktaları dikkate aldık. İnşallah bir sorun yaşanmayacaktır. Akçaabat’tan Meydan’a kadar olan kısım projelendiriliyor. Bizim belirlediğimiz güzergahlardan çalışma devam ediyor. Devletin imkanlarıyla Ulaştırma Bakanlığı bütçesinden yapılacak. Daha sonra bize devredilecek. Daha sonra da biz bakanlığa ödeme yapacağız. Uzun yıllara yayılarak yapılacak. Şehrimizi özel projeyle yapmış olacağız. Bu işin arkasında da meclisimiz bulunacak."

SEÇİMDEN ÖNCE TEMEL ATILMASI TEMENNİMİZ
Temel atımının seçim tarihine kadar yetişip yetişmeyeceği sorusunu yanıtlayan Zorluoğlu: İnşallah, bu meclis epey takip etti, inşallah yetişir. Bu konu uhdemizden çıkıp bakanlığa geçti. Bakanlığımızın  takip ettiği bir durum olduğu için tam tarih veremem ama Bakanımız ile her an görüşebiliyoruz. Bizim kadar hassasiyetle takip ediyor. Seçimden önce temelin atılması temennimiz.’ İfadelerini kullandı.

Daha sonra meclis söz konusu protokol görüşmelerini yürütmek üzere Murat Zorluoğlu’na yetki verdi.

Editör: Haber Merkezi