Burada Başkan Ersen Küçük ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Kantarcı, turizm ile ilgili sorunları anlatırken bir takım istatiksel bilgiler de verdi. 

Turizmin son yıllarda bölgenin gelir kaynağı haline geldiğini ifade eden Başkan Kantarcı, “Tarım ve ticarette çok fazla ileriye gidemedik. Turizmdeki artış hepsine destek oluyor. Dolayısıyla turizm bizim için olmazsa olmazlardan bir tanesi oldu. Herkes turizmi konuşuyor. Bilen de bilmeyen de konuşuyor. Kaçak faaliyetler oluyor. Bu anlamda bizim de işlerimiz biraz zorlaşıyor. İl müdürlüklerimizle beraber koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Ekonomik sebeplere bağlı acentelerimizin otellerde olduğu gibi yükleri artıyor. O artan yüke paralel olarak da sadece yetkili belgeli nsanların turizm yapması gerekiyor. Kaçaklar gelince milyonlarca mülteci misafir var. Özellikle hafta sonlarımız emekli amca teyzelerimiz, genç arkadaşlarımız var. Turizm faaliyetleri yapıyorlar. Resmi acentelere engel. Kayıt dışı ekonomi. Denetim çalışmalarımıza ciddi bir yük biniyor” diye konuştu.

Kantarcı, “Ülke genelinde Trabzon denetimle ilgili birinci sırada. Ceza tutanakları oluşuyor. Bunlar devletin bütçesine gelir olarak kaydediliyor. Son 1 yıl içerisinde 1 milyon 300 bin lira gibi Doğu Karadeniz’de, 1 milyondan fazlası da Trabzon’dan tutulan tutanaklar var. Birçoğuna uyarılarda bulunuyoruz. Trabzon’da kaçak yapanlarla konuşup seyahat acenteleri ile çalışmalarını sunuyoruz. Kaçak faaliyetlerin yüzde 50’sinden fazlasını engelledik. Son 2 yılda Turizm paydaşları ile beraber hemfikir olabildik. Çok ciddi ve yoğun Ortadoğu çalışmışız. Şubat’ın ilk haftasında Tunus ve Cezayir fuarı var. Kendi katkılarımızla” dedi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük de, “Biz cemiyet olarak turizmin arkasındayız. Turizm gelişirse biz de gelişiriz. Bu şehrin can damarlarından biri turizm. Elimizden gelen bir şey olursa her zaman destek veririz” ifadelerini kullandı.