Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Dursun Ali Sakarya yayınladığı yeni yıl mesajında, "Trabzon Arsin OSB bu yıl da büyümeye ve gelişmeye devam edecek” dedi. 

“Yeşil Dönüşüme Hazırız”

Uzun Sokak Eczanesi Uzun Sokak Eczanesi

Dursun Ali Sakarya yaptığı açıklamada, “OSB’nin büyümesi ve gelişmesi için gerek altyapı gerekse üstyapı çalışmalarımızı yıl boyunca sürdürdük. Büyük bir GES kurulumu ve yeşil enerji dönüşümü sağlamaktayız. İlerleyen süreçte bu dönüşümü daha da arttırarak devam ettireceğiz. Bunun yanı sıra Dünya Bankası finansmanıyla yaptığımız “OSB içi enerji nakil hatlarını yer altına taşıma” projesi ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın iç kredi desteğiyle yaptığımız “Trabzon Arsin OSB Atık Su Arıtma Tesisi Modernizasyonu ve Kapasite Artırımı” projeleri uygulanmaya devam ediliyor.  Ayrıca; DOKA işbirliği ile “Yeşil Dönüşüm ve Yol Haritası Hazırlanması Projesi”kapsamında yıl boyunca tüm firmalarımız ile detaylı anketler yaptık. Elde edilen verilen ışığında vizyonumuzu, misyonumuzu ve stratejik odak alanlarımızı tespit ettik. Artık “Yeşil Dönüşüm” için aksiyon almaya hazırız” dedi. 

“Yenilendik, güçlendik, genişleyeceğiz”

Dijital dönüşümde de pek çok adım attıklarını belirten Dursun Ali Sakarya, “Tüm bu altyapı ve üstyapı çalışmalarımızın yanı sıra “dijital dönüşüm” konusunda da pek çok adım attık. Mevcut internet sitesini (tosbol.org.tr) ihtiyaçlar, talepler ve güncel dijital gereksinimler doğrultusunda yeniledik. Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle logomuzu güncelledik, kurumsal kimliğimizi ve kurumsal iletişim stratejimizi belirleyerek bu dönüşümü daha da güçlendirdik. Önümüzdeki yıl ise devam eden projelerimizin yanı sıra; Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nin genişlemesini hedefliyoruz” dedi.

“OSB’nin büyümesini hedefliyoruz” 

Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nin gelecek yıl hedeflerini de açıklayan Dursun Ali Sakarya, “OSB içerisinde yer alan parsellerin tahsis ve satışı tamamlandığı için ne yazık ki yeni yatırım yapılabilecek alan bulunmuyor. Ancak gerek yeni yatırımcı gerekse Organize Sanayi Bölgemizde faaliyet gösteren mevcut katılımcıların parsel ve ilave alan ihtiyaçları devam ediyor. Bu doğrultuda yatırım yapmak isteyen katılımcıların ihtiyaç duyduğu parsel alan ve sayılarının belirlenmesi amacıyla Başkanlığımızca çalışma başlattık. Öncelikli olarak firmalarımızdan talepler alınacak. Ayrıca Bölgemizin en büyük sorunlarından biri olan su altyapı kanallarının yenilenmesi, Bölgemizin doğusunda bulunan derenin ıslah edilmesi, beraberinde imara açılması ve OSB’de bozulan asfaltın düzeltilmesi de bu yılki hedeflerimiz arasında bulunuyor” dedi. 

“Hep birlikte gelişeceğiz”

Başkan Dursun Ali Sakarya tüm sanayicilerin yeni yılını kutlayarak “Yönetim Kurulu olarak sanayicilerimizden aldığımız güç ve yetkiyle Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ni güçlendirmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da hep birlikte büyüyüp, hep birlikte gelişeceğiz. Tüm üreticilerimize, tüm çalışanlarımıza ve tüm şehrimize sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı. 

Editör: Haber Merkezi