SEN ANLAT KARADENİZ

Hafta içi uyarmıştık ''Sen Anlat Karadeniz'' Çok güzel dizi olacak ama Önce Konusu ve Trabzon Şivesinin abartılı olduğunu ve bunun düzeltilmesi halinde hem karadeniz'in hemde Türkiye'nin sevdiği en güzel dizi olacağını ama halkımız çok erken tepki verdi . Az sabır lütfen birde bardağa dolu tarafından baksak olmaz'mı. 
Yıllar önce televizyonlarda yayınlanan ASMALI KONAK adlı bir dizi vardı.İzleyenler o dizinin adeta;
--- müptelasıydı...
--- hastasıydı...
--- bağımlısıydı...

Ben de öyleydim.

O dizi sayesinde başta Özcan Deniz ve İpek Tuzcuoğlu olmak üzere pek çok oyuncu Türkiye'de şöhreti yakalamıştı.

Sadece oyuncular mı? Hayır...!

Dizi çekimlerinin yapıldığı Kapadokya bölgesi bir kaç yıl üst üste tarihinin en büyük yerli ve yabancı turistin akınına uğramıştı. Dizi sayesinde bölgeye büyük yatırımlar yapılmış,günümüzde butik oteller ve seyahat balonları bakımından dünyanın bir numaralı turizm merkezi haline gelmişti.Tabi ki Asmalı Konak dizisinin estirdiği rüzgar sayesinde.

Şimdi aynı rüzgar Doğu Karadeniz için,özelikle Sürmene ve Of için esmeye başladı.Ünlü yönetmen Osman Sınavın ATV'de yayınlanan "SEN ANLAT KARADENİZ" dizisi sayesinde...

Dizinin birçok bölümü Sürmene'de bazı bölümleri ise Of'ta çekiliyor.

Tam da bu noktada işler tersine dönmeye başladı.

Dizinin son bölümünde,İstanbuldan beş arabayla Sürmeneye gelen adamların bir Karadenizliyi dövme sahnesi varmış.Bizimkiler işte o sahneye kafayı takmışlar.Rtük'e şikayet üstüne şikayet yağmış.Rtük'te gelen şikayetler üzerine diziye basmış cezayı.

Haklılık payı yok değil.Zira aklı başında hiç kimsenin Karadeniz'e gelip sokak ortasında adam dõvemeyeceğini cümle alem iyi bilir.Hem dövse bile daha Sürmeneden çıkamadan Karadere mevkiinde enselenir ve eşşek sudan gelinceye kadar sopa yer.
Karadenizde böyle bir olayı yapabilmek için yine Karadenizlilerin deyimiyle "mermiden hızlı" koşmak gerekir.

Neyse....
Nihayetinde bu bir dizi.Ve de Karadeniz'in tüm güzelliklerini yansıtan muhteşem bir görsel şölen.
Üretimin,sanayinin iş alanlarının son derece sınırlı olduğu bir bölgenin makus talihini turizm yoluyla yenmesi için bulunmaz bir fırsat olabilir.
Bence herkesin bu diziye sahip çıkması lazım.Yönetmen Osman Sınav deneyimli bir kişidir,gerekli hassasiyeti gösterecektir.

Not: Bu yazı Osman Sınav bey'e de ulaşacaktır.