Şanlıurfa'dan Sürmene'ye Bir Uçak Dolusu Misafir Geldi 

Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan İçişleri Bakanlığınca yürütülen 'Biz Anadoluyuz' projesi kapsamında Şanlıurfa'dan Trabzon'a gelen 150 öğrenci havalimanında horonlarla karşılandı. 
Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çiğ ve Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün  tarafından karşılanan kafile, karşılama sırasında oynanan horonları cep telefonları ile kaydetti. Şanlıurfalı öğrencilerin 19-23 Nisan  2018 tarihleri arasında Trabzon'un tarihi ve turistik mekânlarını gezerek Trabzon'u tarihi ve kültürel açıdan tanıma fırsatı bulacaklarını belirten Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, "Program süresince Sürmeneli 150 ailenin yanında konaklayacak olan Urfalı kardeşlerimiz Sürmeneli yaşıtlarıyla kaynaşarak Trabzon ile Şanlıurfa arasında Kardeşlik Köprüsü oluşturacaklar. Ülkemizin kardeşliği, birliği ve beraberliği için bu projeyi çok önemsiyoruz. İnanıyorum ki, Urfalı kardeşlerimiz Trabzon Sürmene'den  çok güzel izlenimlerle ayrılacaklardır" dedi.
Şanlıurfalı öğrenciler 4 günlük gezi programı kapsamında Uzungöl,Atatürk Köşkü, Ayasofya Camii, Şenol Güneş Spor Kompleksi'ni ziyaret ederek Trabzonspor - Sivasspor Karşılaşmasını izlyecekler. Öğrenciler daha sonra başta ,Memişağa Konağı,Yakupağa Konağı,99 Pencereli Haşimağa Konağı,Dirlik ve Cida Mahallerindeki tarihi Mekanları Gülbaharhatun Camisi'ni, Surları, Osmanlı Kültür evi ve Şehir Müzesi'ni gezdikten sonra Uzungöl gibi turistik mekânları gezme şansı bulacak.