Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi,  ‘Ayhan Çağılcı hocam 53 yaşında. Genç emekli oldu. 

Hastanemizin örnek olan arkadaşlarımızdan bir tanesi. Güzel bir çalışma dönemi geçirdik. Kendisinden hakkını helal etmesini istiyoruz. Kurumumuzun her bir koridorunda emeği katkısı vardır. Kendisini  yormadan ülkemiz ve milletimize katkı sunmaya devam etmesini diliyorum” dedi.


Trabzon’un sevilen doktorlarından Ayhan Çağılcı, 32 senelik meslek hayatını noktalayarak emekliye ayrıldı. Çağılcı’ya meslekte 20 yılını verdiği Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından veda programı yapılarak, plaketle onurlandırıldı. Çağılcı’nın vedasına Hastane Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Uzer Küçüktülü ile hastane personeli ve Çağılcı’nın ailesi katıldı.

Uzun Bir Dostluğumuz Var

Prof. Dr. Uzer Küçüktülü, “Ayhan Beyle uzun yıllar birlikte çalıştık. Çok fazla ameliyata girip, birlikte nöbet tuttuk. Uzun bir dostluğumuz, anımız var. Bugün onu emekliye uğurluyoruz. Ayhan Bey, 7’sinde neyse 70’inde de odur. Ayhan Bey günde 100’ün üzerinde hasta muayene, 20 civarında ameliyat yapıyor. Yine aynı olacaktır. Onun devletle bağı kopuyor. Uzun süreler elinde bistüri ile ameliyathanelerde kendisini göreceğiz. Kendisine emeklilik hayatında başarılar diliyorum. Yolun açık olsun dostum” dedi.


Güzel Bir Çalışma Dönemi Geçirdik

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi, “Emeklilik fırsatını yakalamak sağlık çalışanları açısından güzel anılarla anılmak hepimizin imrendiği bir şeydir. Ayhan Hocam, 53 yaşında. Çok genç emekli oluyor. Hastanemizin şahsına münhasır beyefendi kişiliği ve imajıyla örnek olan arkadaşlarımızdan bir tanesidir. Güzel bir çalışma dönemi geçirdik. Kendisinden hakkını helal etmesini istiyoruz. Kurumumuzun her bir koridorunda emeği katkısı vardır. Hocama, güzel bir emeklilik yaşantısı, kendisini fazla yormadan ülkemiz ve milletimize katkı sunmasını diliyorum” dedi.

32 Yıl Trabzon’a Hizmet Ettim

Dr. Ayhan Çağılcı’da veda konuşmasında bazen duygulanırken, “Emeklilik karar verdim. Mesai saatleri, benim çalışma saatime uymamaya başladı. Cumartesi-Pazar’da dahildi. Hızlı giden trenin raydan çıkarak kendime zarar verebileceği düşüncesi ile emeklilik kararı verdim. Mesleğimi bırakmayacağım. Sağlığım da yerinde.

Daha sağlıklı ve uzun süreli bir çalışma temposu ile hizmete devam edeceğim. 1989 yılında mesleğe başladım. Çankırı’da 63 gün gibi kısa bir süre çalıştım. Onun ardından 32 yıl Trabzon’a hizmet ettim. 27 yaşında genel cerrah, 28 yaşında da Sürmene’de başhekim oldum. Her platformdan hasta ile karşılaştık. Her hasta eşittir. Biz hastanın iyileşmesi ve iyileşme süreci içindeki mahremiyetini koruyarak onu tedavi etmeye çalıştık. Mesleğimiz dolayısı ile zaman fakiri insanlarız. Kendimize, ailemize ve çocuklarımıza en kıymetli hazine olan zamanı ayırmıyoruz. Haysiyetim ve şerefimle 32 sene hizmet ettim. Hep de memleketim Trabzon’da çalıştım. Ben bütün herkese hakkımı helal ediyorum. Sizlerden de hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Hepinizi çok seviyorum. Başhekimimiz Prof. Dr. Süleyman Türedi ve tüm herkese teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel günlerde beraber oluruz. Bizim gayretimiz memleketimizdir” ifadelerine yer verdi.