KTÜ Sürmene Abdullah Kanca'da Kep Töreni

KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu 9. Mezuniyet Töreni Sürmene Çamburnu’ndaki eğitim binasında gerçekleştirildi. Programa Sürmene İlçe Kaymakamı Mehmet Alper ÇIĞ, Sürmene Belediye başkanı.Rahmi ÜSTÜN  Sürmene Belediye

  başkan yardımcısı İbrahim SEDEF, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Halis DOĞAN, KTÜ  Deniz Bilm. Dekan V. Prof. Dr. Ali Muzaffer FEYZİOĞLU,KTÜ Of Teknoloji Dekanı Prof. Dr. İrfan ACAR, KTÜ Arsin MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Evren Ersoy KALYONCU, Sürmene ve civar ilçelerden daire amirleri ve çok  sayıda davetliler katıldı. Öğr. Gör. Orhan Nazım AKSU tarafından sunuculuğu yapılan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından, Meslek Yüksekokul ve Karadeniz Teknik Üniversitesi tanıtım filmleri gösterildi.


            Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI konuşmasında; “Bu topraklara kazandırılacak en değerli eser gençlerin geleceği için yapılacak yatırımdır diyen Abdullah KANCA’nın ilçemize kazandırdığı bu eğitim kurumu gerek akademik başarıları ve gerekse sahip olduğu bilgi ve donanım ve mezun ettiği öğrenciler ile bölgemizde örnek olarak gösterilen bir yüksek okul hüviyetindedir. Merhum Abdullah KANCA’nın yakmış olduğu eğitim meşalesini halen taşımakta olan ve okulumuza her türlü katkıyı sürdürmekte olan Kanca ailesine ve özellikle Kanca firması yönetim kurulu başkanı sayın Alper KANCA’ya MYO yönetimi olarak şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile okulumuzun banisi merhum Abdullah Kanca’yı bir kez daha rahmet ve minnetle anarken, mekanının cennet makamının ali olmasını yüce mevladan niyaz ediyorum. Bundan yaklaşık 10 yıl önce 2008 yılında açılan okulumuz günümüzde 28 akademik ve 6 idari personelle, 7 programda 900 öğrenci ile eğitim ve öğretim faaliyetine devam etmektedir. Meslek Yüksekokulumuz Sürmene gemi tersanesi ile entegre çalışmaları yanında kaynakçılık  alanında sanayiye yönelik eğitim, hizmet ve danışmanlık hizmetleri de verilmektedir. Sevgili gençler, bundan sonraki hayatınızda sizlere başarılar dilerken düşüncelerinizin, aidiyetlerinizin, ve davranışlarınızın milli ve yerli olmasına azami dikkat etmenizi, dışarıdan ithal edilen ideolojilere ve Anadolu kültür coğrafyamıza ait olmayan hiçbir oluşum ve fikir akımlarına itibar etmemenizi hatırlatmak isterim.
Bu duygu ve düşüncelerle konuşmama son verirken sevgili öğrencilerimiz : yolunuz ve bahtınız açık olsun. Hepinize sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.” MYO Müdürümüz konuşmasının ardından başta; Okulumuzun ihtiyaçlarının giderilmesinde yardımlarını esirgemeyen KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’a, ve katılımlarından dolayı değerli misafirlere teşekkür etti.


            Törende sırasıyla Sürmene ilçe kaymakamı Sn. Mehmet Alper ÇIĞ ve Sürmene Belediye Başkanı Sn Rahmi ÜSTÜN konuşmalarında: Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulunu ilçemize kazandıran merhum Abdullah KANCA ve ailesine teşekkürler etti.

            2017/2018 Eğitim-Öğretim yılı 9. Dönem mezunlarında dereceye giren öğrenciler;
Meslek Yüksekokulumuz Birincisi: Birol BAŞAR, İkincisi: Mehmet KAVALCIOĞLU , Üçüncüsü: Tufan MİKEL, Mekatronik Programı Birincisi: Birol BAŞAR, Makine Programı Birincisi : Emre OKUR, Elektronik Teknolojisi Programı Birincisi: Onur KUDİ, Elektrik Programı Birincisi: Tufan MİKEL, Gemi İnşaatı Programı Birincisi: Ahmet Sargın.8.Kanca Proje Etkinlik Gününde dereceye giren projeler:Birincilik Projesi, danışmanlığını Öğr.Gör.Murat KÜÇÜKALİ hocamızın yaptığı MYO öğrencileri: Birol BAŞAR, Mert UYSAL’ ın hazırladıkları “Uzaktan Kontrollü Tank (PARS), İkincilik Projesi; proje danışmanlığını öğretim elamanı Erhan SESLİ’ ın yaptığı MYO öğrencileri  Mert UYSAL “Son Göz” Üçüncülük projesi; danışmanlığını öğretim elemanı Murat KÜÇÜKALİ hocamızın yaptığı ve Onur KUDİ, Fatih DEMİRKIRAN, Ali Rahman SARI, Samet AKYÜZ öğrencilerin hazırladıkları “FORSA” Dereceye giren öğrencilere Kanca A.Ş. ailesinin hediyeleri ile plaketler davetliler tarafından takdim edildi.

            Tören mezuniyet andının okunması, Sürmene Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin halk oyunları gösterisi, kep atma ve toplu resim çekilmesinin ardından sona erdi.