Bu şehre hizmet etmekle iftihar ediyorum 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini tamamlaması nedeniyle düzenlenen vefa gecesinde partisinin teşkilat mensupları ile bir araya geldi. Zorlu Grand Otel’de düzenlenen gecede katılımcılara seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da doğmuş büyümüş olmaktan, sizlerle birlikte olmaktan, bu şehirde ‘halka hizmet Allah’a hizmettir’ düşüncesiyle halka hizmet etmiş olmaktan, vatandaşlarımızın tensibi ile belediye başkanlığı denilen şerefli görevi yürütmüş olmaktan iftihar ediyorum” dedi.

10 yıl boyunca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti teşkilatlarının ve Trabzon halkının verdiği vazifeyi hassasiyetle taşımaya gayret ettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Mutlaka hepimizin hayatımızda zorluklar, eksiklikler, kırgınlıklar olabilir. Oluyor da, beşeriz, şaşabiliyor insan. Sizlerin dünya görüşünüzle, kabullerinizle, mensubu olduğunuz siyasi kuruluşun ülkemizdeki tüm üyelerinden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a kadar verdiğiniz vazifeyi hassasiyetle taşımaya gayret ettim. Muhafazakâr demokrat bir Türkiye’yi oluşturmak için sizlerin ön gördüğünüz programımıza uygun davranmayı temel ilke addettim. 10 yıl içinde kimseyi ötekileştirmedik. Sizlere layık olmaya gayret ederken hak ve adaletten hiç ayrılmamaya çalıştım. 10 yıl boyunca sizin yüzünüzü öne eğecek şekilde mahcup etmemeye çalıştım. 10 yılın 24 saatinin 18-20 saatinde mutlaka üretmeye özel bir önem gösterdik. Sizlerin verdiği yetkiyle temsil etiğimiz siyaseti Trabzon’umuzda sahaya tatbik etmeye gayret ederken verdiğimiz sözleri yerine getirmeye hassasiyetle gayret ettim. Biz reklamla uğraşmadık. Buna zaman bile bulamadık. Hiçbir zaman şova kalkışmadık. Ancak çalışalım, vaatlerimizi yerine getirelim diye gayret gösterdik” diye konuştu.

Trabzon’da beş yıl il belediye başkanı, 5 yılda büyükşehir belediye başkanı olarak görev yaptığını hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Beş yıl il belediye başkanlığı görevini yürüttüm. Beş yıl büyükşehir belediye başkanlığı ile çok önemli bir değişim yaşadık. Az önce söylediğim şuurla hareket ederken 5 yılın sonunda neyi planlamışsak hepsini başlatmayı Allah bize lütfetti. Bu 10 yılda bu teşkilatın topluma mahcup olmaması bizim en büyük hassasiyetimizdi. Mütevazi olarak sizlere sunduğumuz kitapçıkta neleri yaptığımızı arz etmeye çalıştık. Bu kitapçıkta sizlere arz etmeye gayret ettiğimiz çalışmalarımızın her gün propagandasını yapabilirdik. Ama o ayrı bir külfet ve ayrı bir meşguliyetti. Onu tercih etmedik. Bütün bu hizmetleri yaparken Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin çalışanlarından belediye meclis üyelerimizin tümüne adeta bir aile olarak bu başarılara imza attığımızı söylemem gerekir. Hiç kimse kendi başına havada uçup da yere konamaz. Bu bir ekip işidir. Onların gayretleri olmasa, bizler bir şey yapamazdık, onların arkasında sizler olmasaydınız bu büyük takım bir şey yapamazdı. Sizlerin arkasında da halkımız olmasaydı atalete uğrardık. Hiç kimseye zerrece kırgınlığımız yoktur. Herhangi bir tartışma olmuşsa halk içindir. Biz hiç kimseye rant temin etme yoluna gitmedik. Çünkü teşkilatımızın dünya görüşü bunu emrediyordu…” ifadelerini kullandı.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de konuşmasında Başkan Gümrükçüoğlu’na çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Revi, “2009’dan 2019’a kadar Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanım önemli işlere imza attık. 2009 yılında Havaalanına gelişini, karşılamamızı, şehir turunu hiç unutmuyorum. Bu dönemde çok güzel anılarımız oldu. Sayın Başkanımıza hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Duygusal bir gece yaşıyoruz. Trabzon’un meydan parkını orijin kabul edelim, pergelin bir ucunu Tonya’ya, bir ucunu da Hayrat’a çevirelim, 18 ilçenin her metrekaresinde hizmeti olmuş, bu hizmetlerle her eve girmiş, koltuğunun hakkını vermiş bir belediye başkanımız var. Bu vefa buluşmasını bir veda konuşmasına çevirmek istemiyorum. Çünkü biliyorum ki Büyükşehir Belediye Başkanımızla yine birlikte olacağız. Ben kadın kolları başkanlığı görevimde iken Büyükşehir Belediye Başkanımızla eş zamanlı çalıştım. Kapılarını bize sonuna kadar açtı. Bizi her zaman önceledi. İmkânlarını seferber etti. Telefon açtığımızda bizi asla ötelemedi. Nerede olmasını istiyorsak orada oldu. Nerede olmamızı istiyorsa orada olduk. Bizden yana bir hak varsa helal olsun, inşallah hakkını bize helal etsin” şeklinde konuştu. 

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, “Trabzon’un 10 yılında hizmet eden Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ekip arkadaşlarıyla yüzümüz ak olarak bugüne geldik. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve çalışma arkadaşları, teşkilat mensupları ile birlikte hiçbir kırgınlığı bahane etmeden gece gündüz yolumuza devam ettik. Biz kardeşiz, kendi öz kardeşinden daha fazla birbirini gören insanlarız. Büyükşehir Belediye Başkanımızın Trabzon’a her çaktığı çivi için kendisine minnettarız. Neticede herkes görevini bir başkasına devredecektir. Nice milletvekilleri, bakanlar, belediye başkanları geldi geçti. Her biri görevi bir başkasına devretti. Ama mesele hoş bir seda bırakabilmek, alnı açık bir şekilde şehrin sokaklarından dolaşabilmektir. Sayın Başkanımız bu şehrin sokaklarında rahatlıkla dolaşacaktır ve bizde her zaman yanında olacağız” ifadelerini kullandı.  

AK Parti Trabzon Kurucu İl Başkanı İbrahim Keskin, Başkan Gümrükçüoğlu’nun Trabzon’a çok büyük hizmetlerde bulunduğunu kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu ile anılarını anlatan Keskin, “Avrasya üniversitesi için 2004 yılında başvuruda bulunmuştuk. 2009’a geldiğimizde başvurumuzun 5. Yılı idi ve çok kritik bir yıldı. Reddedilme ihtimali yüksekti. Kendisi ile iki kez Ankara’ya gittik. 2010 yılında YÖK Genel Kurulu toplandı. Sunum yaptık, söz başkanımıza geldi. ‘Sayın üyeler ben Sağlık Bakanlığında müsteşarlık yaptım. Bina lazımsa kendi binamı veriyorum. Para lazımsa Ticaret Odası Başkanını getirdim para onda. Bu üniversiteyi mutlaka açacaksınız’ dedi. 1 saat sonra YÖK, Avrasya Üniversitesinin kuruluş kararını verdi. Çok teşekkür ediyorum. Benim köyüm Maçka’nın en yüksek köyüdür. Çok yıllar ihmal edilmişti. Sayın Başkanımızla cumhuriyet tarihinin en büyük hizmetlerini aldık. Başkanımıza minnettarız” diye konuştu.

AK Parti Gençlik Kolları eski Başkanı Halim Yılmaz da Başkan Gümrükçüoğlu ile yaşadığı anılarını paylaştı. Yılmaz, “Gecenin 3’ün refüjde bayrak asarken makam aracını kenara çekip bizi çorba içmeye götürdüğü, hatta çorbacıyı açtırdığı çok olmuştur. Bizi asla geri çevirmemiştir. Biz 10 yıl boyunca başkanımızdan sevdayı gördük, aşkı gördük, davayı gördük, dava için kavgayı gördük. Allah’tan ondan razı osun” dedi.