Avrupa’da ve Almanya’da çalıştığı bir çok müzik sanatçısına profesyonel bir şekilde menajerlik hizmeti veren Adrian Osaj, Türkiye’de yeni yetenekli müzik sanatçısı adayları ile görüşmelere başladı.

İstanbul’da bir çok sanatçı ile temas kuran Osaj, menajerlik hizmeti ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu.

MENAJERLİK ŞİRKETİNİN ÖNEMİ

Bireysel menajerlik sisteminden çok şirket bazlı menajerlik sistemleri ile sanatçıların hayatı boyunca daha istikrarlı ve başarılı olacağını anlatan Osaj, ‘’Mesleğimizde bu işi şahsi olarak da yürüten ve şirket bazlı yürüten isimlerde var. Biz şirket bazlı menajerlik yönetiminden yanayız. Şirket olarak temas edeceğiniz medya ve müzik endüstrisindeki şirkete ve isimlere daha kolay bağlantı kurabildiği kanıtlanmıştır. Şirket bazında büyük bir bağlantı ağı ile bütün talepler ve ihtiyaçlar kısa sürede karşılanabilmektedir’’ dedi.

SANATÇILARI GÜVENCE ALTINA ALIYORUZ

Şirket yönetimli menajerlikte sanatçıların tamamen koruma altına alındığını vurgulayan Osaj, ‘’Bir müzik sanatçısının ne zaman ne şekilde teklifler alabileceği belli değildir. Bu yüzden tek bir ilgiliye bağlı sanatçılar bir çok fırsatı kaçırabilmektedir. Örnek olarak sanatçı için atanmış bir menajer hasta olabilir, işten ayrılabilir veya bir olumsuzluk anlaşmazlıklar yaşabilir. Şirket bünyesinde ise bu tarz sorunlar ortadan kalkar ve yeni yetkili atanır. Bu sayede bizimle çalışan sanatçıları güvence altınla almış oluyoruz’’ ifadelerini kullandı.

MÜZİK İŞİNDE ÖNEMLİ OLAN YAPIMCIYA TEMASTIR

Şirket olarak sanatçının şarksını ve müziğinin pazarlanması öncelik olduğunu vurgulayan Osaj, ‘’Tamamen müziğim pazarlanmasına odaklı olarak çalışmaktayız. Tiyatro, opera evleri, konserler, festivaller gibi canlı performanslar ile yapılan müzik etkinliklerini planlar ve oranize ederiz. İyi bir menajer müzik yapımcıları ile bağlantıları sağlar ve gerekli anlaşmaları yapar. Müzik sektöründe tanınmış yapımcılar özellikle müzik işinde çok önemlidir. Menajerinizi iyi bağlantıları varsa büyük kitlelere sahip ise hızlı bir şekil de konserler alıp sizi ve müziğinizi daha çok kitlelere ulaştırabiliriz.’’ dedi.

TÜRKİYE’DE MÜZİK SEKTÖRÜNÜ SARSACAK ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Türkiye’de ki temaslarından da bahseden Osaj, ‘’Her zaman arka planda olmuşumdur. Ancak Türkiye’de bu biraz daha farklı olacak. Elimden geldiğince herkese ulaşmak istiyorum. Eğer bir sanatçımız ihtiyaç duyarsa her zaman her konuda ona yardım ederim. Kimseyi rakip olarak görmüyorum. Türkiye’de temaslarıma kısa sürede güzel işler yapacağımız ortada. Müzik sektörünü sarsacak girişimlerimiz var. Beklemenizi tavsiye ederim. Ön görüşme yaptığımız sanatçılar kısa sürede bizimle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyor.’’ şekinde konuştu.