AK Parti’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç, Habertürk TV’de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan adayı Ahmet Metin Genç şunları söyledi:

"İstişareye önem veren partiyiz"

“Ben partimizin kuruluşunda görev aldım. Daha önce 2 dönem il başkanlığı görevlerinde bulundum. Trabzonumuz Büyükşehir olduktan sonra kurucu Ortahisar belediye başkanı olarak 2 dönem görev yaptım. Bizim aday belirleme süreçlerimiz var. İstişareye önem veren partiyiz. Kamuoyu yoklamaları ve Cumhurbaşkanımızın kararıyla neticelendirilen bir süreç oldu”

"Murat Zorluoğlu başkanımız da ayrı önemli bir göreve takdir edilecektir"

“Bu dönem Ortahisar ve Büyükşehir belediyemizde güzel bir çalışma oldu. İstişare mekanizmasına önem veren bir anlayışa sahibiz. O anlayışın gereği olarak genel merkezimiz ve cumhurbaşkanımız böyle takdir gördü. İnanıyorum ki Murat Zorluoğlu başkanımız da milletimizin ve memleketimizin hizmetinde ayrı önemli bir göreve takdir edilecektir. Hem belediyecilik hem siyaset olarak belli bi gayretimiz oldu. Birikimiz oldu. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle yeni dönemde Büyükşehirin tamamına hizmet edeceğiz”

'HALKLA İÇ İÇE SAMİMİYETLE YOLA ÇIKTIK'

KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı’nın Anne Acısı KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı’nın Anne Acısı

Anader kuşakları buluşturdu!
Anader kuşakları buluşturdu!
“Trabzonumuza güzel hizmetler yapıldı. Hizmet ve eser siyaseti konusunda AK Parti’nin bir sorunu yok. Ancak 2019 yılında sahada mısınız sorusuna cevap veriyorum. Belediyecilik sadece altyapı ve projeler değildir. Vatandaşın doğumundan ölümüne kadar bütün vatandaşlarımızın muhattabıyım. Halkla iç içe samimiyetle gönül belediyeciliği anlaşıyla yola çıktık bu yolda devam edeceğiz”

'TARİHİ HAFIZAYI KURUMSAL BİR KÜLTÜR İLE GELECEĞE TAŞIMAK İSTEDİK'

“Bizler göreve gelirken tarihi bir şehir ünvanına yakışır tarihi müzeler yapmaya başladık. Bir medeniyeti yapmak isteyenlerde yıkmak siteyenlerde müzelerden başlar. Tarihi hafızayı kurumsal bir kültür ile geleceğe taşımak istedik”

'ARKEOLOJİK KAZILARA DEVAM EDECEĞİZ'

“Tarihi şehir ünvanımıza ait olmak üzere arkeolojik kazılarda yapılıyor şehrimizde, 1.yüzyıldan itibaren buluntular var. Biz buna devam edeceğiz”

'Gelişen trendi turizm olan bir şehir'

“Şehrimiz doğal güzellikleriyle önce çıkan bi şehir. Gelişen trendi turizm olan bir şehir. Daha önceki yerel seçimlerde ben şöyle bir söylem geliştirmiştim. Trabzon’da yapan değil yıkan belediye başkanları anılacak. Şehirn fazla bir yapılaşmadan dolayı silüeti bozuldu. Başka Uzungöl başka Sümela Manastırı yok. Cumhurbaşkanlarımızın talimatlarıyla beraber Uzungöl’de dönüşüm çalışması yapılıyor. Koruyarak geleceğe devretmesi lazım”

'Tünel Akvaryum ekonomik katkı sağladı'

“Belediye başkanı şehrin ekonomisini düşünmek zorundayız. Kendimizde üretime kaskı sağlayacağız. Şehrimize para gelmesini sağlayacağız. Bu doğrudan dışarıdan geliyor. Tünel Akvaryum yaptık. Dışarıdan buraya çok sayıda turist geliyor. Bu bir ekonomik çalışma desteğidir”

'Gelen misafirlerin şehre katkısını sağlayacağız'

“Ulaşım ve istihdam ön plana çıkıyor ama ben turizmi istihdama ekliyorum. Biz Antalya gibi bir şehir değiliz. Gelen misafirlerin şehre katkısını sağlayıp uğurlamamız gerekiyor”

'Trabzon'un turizmden getirisi yüksek'

“Trabzon bir tarım şehir. Fındık rekoltesinin bütün Karadeniz’deki 2 milyar dolarlık ihracatımız yüzde 8-9 Trabzon’a tekabül ediyor. Bundan geçen yıl elde edilen döviz getirisi. 126 milyon dolar”

'Trabzon'a kayak pisti çalışması yapıyoruz'

“Geçen yıl Trabzon’a gelen 1 milyon 300 bine çıktı. Gelen para 1 milyar 76 bin dolar. Bu şehrin gücü. Trabzon’u tercih ediyor. Trabzon’a kayak pisti çalışması yapıyoruz. Özel bir yatırımcı olacak. Bu zengillik var şehirde. Bizde turizmi 12 aya yaymak istiyoruz. Sümela Manastırı’ndan yayla zirvesine kadar 13 km yolu yapıldı”

'Tekstil kent projesi'

“Üst ölçekte yatırım, istihdam ve üretimle ilgilenmek zorundayım. Artık öyle bi zaman kesintisindeyizki ne kadar üretirsek o kadar güçlüyüz. İstihdamla ilgili bir taraftan 4 tane organize sanayimizi var. Kadın istihdamı da düşünerek tekstil kent projemiz var. Yerimiz var. Bakanlarımız ve Cumhurbaşkanımız destek oluyor. Trabzon bir sanayi şehri değil kabul etmemiz lazım. Daha çok tarıma son yıllarda turizme dayalı bir ekonomisi var”

Şehri güneye taşıyacak proje

“Şehrimizi sahil bandına sıkışmış bir şehir. Bir Güney Çevre Yolu başlattık ve bunu takip edeceğiz. Şu anda 4. Kilometrede. Transit geçişe ve trafiğe katkı sağlayacağız. Hem de şehri güneye taşıma konusunda daha ileriyi düşünen bir şehircilik anlayışındayız. Bütün kesme hizmet etmek istiyoruz. Gelişen turizm diye sadece ekonomiyi konuşmuyoruz”

'Güneş enerjisi ile ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz'

“Küresel ısınmayı egale edecek sistem güneş enerjisi ise biz bütün enerjimiz buraya veriyoruz. Yenilenebilir enerji ve enerji arzı konusunda bunu destekliyor. Biz Ortahisar Belediyesi olarak yenilenebilir enerjiyi kullanarak enerji ihtiyacımızı artık karşılıyoruz. Yeni devreye giren bir sistem. Hem belediyemizin enerjisini karşılayacağız arda kalanı da devletimiz aracılığı ile satacağız”

Otizm ve Rehabilitasyon Merkezi

“17 engelli derneğimizi bir araya topladık. Hem engelli istihdamına katkı sağlıyoruz. Hem rehabilitasyonu ve mutlu olabilmesi adına çalışmalar yapıyoruz. Otizm ve rehabilitasyon merkezi kuracağız. 36 dönüm bir arazi tahsisi yaptık. Orada yavrularımızı bakacak bir yaşam merkezi hayata geçireceğiz”

Editör: Haber Merkezi