İktidarı eleştiren TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Erkan’a da gereken cevabı veren Ataman, “Bu kadar muhteşem bir toplantının esas olanı, konunun bağlamında kalmaktı. Siyasetin yapılacağı yerler siyasi partilerdir” ifadelerini kullandı. 
346517af-a1b1-470c-b431-e70345ca2cc7
 
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Trabzon İl Koordinasyon Kurulu tarafından Trabzon Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi’nde düzenlenen Trabzon Kent Sempozyumu’nun 2.’sinde Trabzon’un sorunları ve çözüm önerileri tartışılıyor. 3 gün sürecek sempozyumda "Nasıl Bir Kent İstiyorum" sorusuna yanıt aranıyor.

71a0dcad-c384-43b6-9e37-33c51590d9e7
 
ÇOLAK: VİZYON PROJELER ORTAYA KOYACAĞIZ 
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ebru Çolak, “Şehrimizi ilgilendiren pek çok konu başlığını ele alarak 3 gün sürecek sempozyumda çok önemli konuları ele alacağız ve oturumlarda tartışacağız” dedi. Şehrimizin geleceği için vizyon projeler ortaya koyacağız. Öncelikle belirtmek isterim ki iklimsel koşullar gereği doğal afetlerin yaşandığı bölgemizde, afet risklerinin azaltılması için Trabzon Büyükşehir Belediyesinin bünyesinde Afet Dairesi Başkanlığı kurulmasını öneriyoruz ve kendilerine gereken desteği vermeye hazırız” dedi.

caf0bd3c-8984-4fe9-bc76-b69bf563be24
 
ATAMAN: SİYASETİN YAPILACAĞI YER BELLİ
Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Erkan, ise iktidarı eleştiren açıklamalarda bulundu. Konuşma sırası kendisine geldiğinde Erkan’a gerekli cevabı veren Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ataman,  “Bir parmağımızı karşıya uzattığımızda, 3 parmağın kendimize dönük olduğunu, bizi işaret ettiğini unutmamak lazım. Bu kadar muhteşem bir toplantıda, meslek örgütlerimizin ve misafir konuşmacımızın tenkitlerini baş üstüne aldım, koydum. Fakat bir bilim yuvasında meslek örgütleriyle birlikte esas olanı konunun bağlamında kalmaktı. Siyasetin yapılacağı yerler belli ki ben siyasetçiyim, pas geldiğinde çok iyi değerlendiririm. Bunun yapılacağı yerler belli, siyasi partiler var. Meslek örgütlerini bu işin içine kattığımızda çok daha farklı noktalara gideriz” dedi.

Trabzon’un Raylı Sistem hayali gerçek oluyor: Tarihi protokol imza altına alınıyor! Trabzon’un Raylı Sistem hayali gerçek oluyor: Tarihi protokol imza altına alınıyor!

b456fc15-8956-4581-a9b0-b707d31f1563
 
ATAMAN: AFET DAİRESİ BAŞKANLIĞINA İHTİYAÇ YOK
Prof. Dr. Ebru Çolak’ın Afet Dairesi Başkanlığı talebine de cevap veren, AFAD’ın bu işi çok iyi organize ettiğini ve yeni bir daire başkanlığına ihtiyaç olmadığını belirten Başkan Vekili Ataman, “Ebru hocam, afet dairesi başkanlığı talebinizi duydum. Afet konusu bütün disiplinleri ilgilendiriyor. Bu kapsamda AFAD bütün kamu kurum ve kuruluşlarını organize ediyor. Ama bir ziraat mühendisi olarak bizde Tarım Daire Başkanlığının kurulması gerektiğini ifade etmem lazım. Benim eksikliğim olarak kabul edin, Büyükşehir’in eksikliği olarak değil” şeklinde konuştu.   
5476ee13-13bb-4a00-8faf-68462a407d59
 
KARAKULLUKÇU’DAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Trabzon eski Belediye Başkanı Orhan Karakullukçu da sempozyumda çok önemli açıklamalarda bulundu. Trabzon’da kendi döneminde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler veren Karakullukçu, bu çalışmaların günümüze de ışık olduğunu dile getirdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projelerle ilgili beğenilerini de dile getiren Karakullukçu, kendisinden sonra altyapı projesi gerçekleştiren ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olan Murat Zorluoğlu’na da teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi