Sarıtaş Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda yapılan butik spor sahasının açılışına Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta, Sarıtaş Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. 
7667fe03-4a11-4ed2-abf4-bb03ed37c8dc

Butik Spor Sahasının açılış konuşmasını yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Sarıtaş Özel Eğitim Uygulama Okulu’na ve burada eğitim gören özel çocuklarımıza kazandırdığımız Spor Alanı’mızın açılışını yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz.
Tüm çocuklarımız bizler için değerli; özel çocuklarımız ise bizler için daha da değerli.
Sarıtaş Özel Eğitim Uygulama Okulundaki öğrenciler için yaptığımız spor alanında göz bebeğimiz özel çocuklarımız hem fiziksel olarak hem de mental olarak kendilerini geliştirebilme imkanı bulacaklar.
Özel çocuklarımız aynı zamanda bu alanda güzel vakit geçirebilecekleri gibi takım çalışması içerisinde spor disiplinini de öğrenecekler. Akçaabat Belediyesi olarak özel çocuklarımızın yaşam becerilerini geliştirebilmeleri için, onların bedensel ve ruhsal gelişimlerine destek sağlamak için elimizden geleni yapmaya özen gösteriyoruz. Onlar için yaptıklarımız elbette bunlarla sınırlı değil. Akçaabat’ımıza kazandırdığımız Spor Eğitim Merkezimizde rutin aralıklarla özel çocuklarımızı ağırlıyor; onlara jimnastik eğitimi imkanı sunuyoruz. Yine rutin aralıklarla özel çocuklarımız için yüzme kursu açıyor; onların gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Özel çocuklarımızın eğitimlerine ve ihtiyaçlarına imkanlarımız dahilinde katkıda bulunuyoruz.
Özel çocuklarımıza yaptığımız Spor Alanımızda zeminler dahi onlar için özel yapıldı. Biliyoruz ki onlar ne kadar mutlu olursa, ne kadar güvende olursa aileleri de o kadar memnun olur mutlu olur. Onların yüzlerinde gülümseme, yüreklerindeki tertemiz sevgileri bizler için kafi.
Sizleri saygı, sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyor; tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum.” Dedi. 
b396cc82-7660-49f9-afe7-1ace8e84a085

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNÜ KUTLADI 

Araklı Saffet Çebi Lisesi Türkiye Şampiyonu Oldu Araklı Saffet Çebi Lisesi Türkiye Şampiyonu Oldu

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Sarıtaş Özel Eğitim be Uygulama Okulu’nda butik spor sahasının açılışında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’de kutladı. 
746ab569-3065-4fc9-86a7-76baa8db6f74

Başkan Ekim, “ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelsiz bir yaşam için farkındalığımızın artması adına özel ve anlamlı bir gündür.
Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayata katılımlarının sağlanması, hayat standartlarının yaşanılabilir bir hale getirilmesi, geleceğe daha umutla bakabilmeleri,  çağdaş toplum düşüncesinin bir parçasıdır. Sosyal sorumluluk bilinciyle, engelleri kaldırmak, hayat mücadelelerinde yanlarında olmak, onları üretkenliğe ve hayattan tat almaya teşvik etmek adına yapılacak bütün çalışmalar, engelli kardeşlerimizin yaşamlarını güzelleştirecektir. Bu bilinç ve farkındalıkla özel çocuklarımıza özel bir butik spor sahası yaptık; armağan ettik. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, zihinsel ve bedensel farklılıkların hayata engel oluşturamayacağı inancıyla; engelli vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize, huzurlu, sağlıklı, engellerin engel olamayacağı bir hayat temenni ediyorum.” Şeklinde konuştu. 

Butik spor sahasının açılışının ardından Sarıtaş Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencileri sahanın keyfini çıkardı; doyasıya oynayıp eğlendiler.

IMG_1918-2

Editör: Haber Merkezi