Yomra Kültür Merkezi Konferans Salonunun hınca hınç dolduğu konferansta, Kapaklıkaya aile ici eğitim seminer verdi. Kendi hayatından kesitler anlatan Alişan Hoca, katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

a9971a26-2d38-46ea-9239-5ea1f2618e66

“Kadim Zamanların Ayak İzleri” Çalıştayı’nda, Onbinler’in ve Fatih Sultan Mehmet’in İzi Sürüldü “Kadim Zamanların Ayak İzleri” Çalıştayı’nda, Onbinler’in ve Fatih Sultan Mehmet’in İzi Sürüldü

3 Ocak 'ta başlayan 2. Kitap Günleri, Alişan Kapaklıkaya'nın verdiği konferansla son buldu. Yomra Kitap Günleri kapsamında her gün kitap fuarı düzenlenirken, ünlü isimler Yomra'ya gelecek vatandaşlarla buluştu. Bu kapsamda ünlü tarihci İlber Ortaylı, yazar Sunay Akın, Alişan Kapaklıkaya, Merve Gülcemal ve Işıl Işık Yomralılarla buluştu.

e768de12-07ae-4727-82c1-569a6178758a

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, 2. Kitap Günlerinin tamamlanması vesilesiyle yaptığı değerlendirmede, kültür etkinliklerinin Yomra'ya çok yakıştığını söyledi. Yomra'nın artık Trabzon'un kültür ve sanat merkezi olduğunu belirten Başkan Bıyık, "Kitap Günlerinin bu yıl ikincisini düzenledik. Bu iş artık Yomra'da bir geleneğe dönüşmüştür. Her yıl düzenlenecektir. Etkinliklerimiz kapsamında ünlü isimler Yomramıza geldi. Salonumuz doldu taştı. Katılım gösteren yazarlarımıza, hemşehrilerimize yürekten tesekkür ediyorum. Bu vesile ile Yomra Kültür Merkezini ilçemize kazandırmakla ne kadar doğru bir iş yaptığımız da tekrar görülmüş oldu" dedi.

35ef5fb4-4a6e-4d1d-bb5e-2c5b55ec4740

Yomra'da kültürel faaliyetlere yeni dönemde de azami önem vereceklerini ifade eden Başkan Bıyık, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Yeni dönemde inşallah ilçemize şehir müzesi kazandıracağız. Bu müze ilçemizde yaşam tarzını, ilçemizin kültürünü, denizinden yaylasına, çarşısından kırsalına kadar her alandaki yaşam şeklini gelecek kuşaklara aktaracaktır."

Editör: Haber Merkezi