TÜRKAV TRABZON OLAGAN İSTİŞARE GENEL KURULU YAPILDI 

3fbf58ca-eba2-443d-ba84-d3ad1c952cee

Türkiye Kamu Çalışanları kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV), 27.01.2024 tarihinde Trabzon Hamamizade ihsan bey Kültür Merkezinde İstişare kurulu toplandı. Toplantıya MHP İl Başkanı Ömer Ayar, Ortahisar İlçe Başkanı Salih Akkoç, MHP KAÇEP Başkanı Gülen Demir ,Trabzon Yazarlar Dernekleri Başkanları, Türkiye Kamu- Sen’ e bağlı Şubelerin Başkanları ve TÜRKAV İstişare kurulu üyelerinin katıldı. Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan genel Kurulda Divan Hayreti Başkanlığına Kamu-Sen Trabzon İl Başkanı Coşkun Dilber Kâtip Üyeliklere Salih Üçüncü, Nezihe Bayrak seçildi. Gündemin konuşmalar maddesinde Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan KURU’ ya söz verildi. MHP İl Başkanı Ömer AYAR yaptığı konuşmasında TÜRKAV önemine ve üstlendiği sorumluluklarını bildiğini ifade ederek teşekkür etti.

Türkav’ın düzenlemiş olduğu istişare toplantısına katılım sağlayan MHP  Trabzon il Başkanı Ömer Ayar yaptığı konuşmasında

9b2c99e5-3350-4616-aadd-c9ea42835e99
06 MART 1989 TARIH VE 1989/90 SAYILI YENIMAHALLE DÖRDÜNCÜ ASLİYE HUKUK
HAKİMLİGİ KARARI İLE TÜZEL KİŞİLiĞİNE
KAVUŞARAK ANKARA'DA KURULMUSTUR.
FAALIYETLERI İÇERiSiNDE SEMPOZYUM,
PANEL, TOPLANTI GİBi YOLLARLA ÜLKE GENELINDE KAMU ÇALIŞANLARININ 
SORUNLARINA DIKKAT ÇEKİLMESİ YOLUNDA
ÇALISMALARLA ORTAK BIR TEŞKİLAT KÜLTÜRÜ
OLUŞTURMAYA  ÇALIŞILMIŞTIR .
TÜM BU HAZIRLIK VE FAALIYETLER SENDİKA SÜREÇLERİN  BAŞLANGIÇ OLAN VE 24 HAZIRAN
1992 TARIHINDE TÜRKIYE KAMU-ÇALIŞANLARI 
KONFEDERASYONU TÜRKIYE KAMU-SEN VE
BAĞLI SENDİKALARCA KURULMASI ILE HEDEFINE ULAŞMIŞTIR.
KAMU-SEN'E BAGLI SENDIKALAR KURUMSAL
ALANDA
FAALIYETLERINE DEVAM
ETMEKTEDIR. TÜRKAV, BU SÜREÇTEN SONRA KAMU ÇALIŞANLARININ EKONOMIK, SOSYAL VE ÖZLÜK HAKLARI ILE ILGILI ÇALIŞMALARI SENDİKALARCA YÜRÜTÜLÜNCE DAHA ZIYADE FIKRi BIR ALAN OLUŞTURMA VE KÜLTÜREL KONULARI ÖNE ALMIŞTIR.
SOSYAL VE IÇTIMAI HAYATIN iÇERISINDE FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNARAK, BENDEN BIZE GİDEN BIR KAVRAMSAL FAALIYET ÇİZGİSİ BIZLERLE iSTİŞARELERDE BULUNMAKTA VE ÖNGÖRÜLERiNi BIZLERLE PAYLAŞMAKTADIR.
Dedi ve coşkulu katılımın olduğu toplantının hayırla vesile olmasını dileyerek katılımcılara teşekkür etti.

3fbf58ca-eba2-443d-ba84-d3ad1c952cee

TÜRKAV Başkanı Kenan KURU yaptığı konuşmasında: İstişare kuruluna katılanlara teşekkür ederek Yönetim Kurulumuzla bir yıllık çalışmaların değerlendirildiği istişare kurulu toplantımız önemli yerer sahiptir. TÜRKAV olarak Çağımızın utanç manzarası olan, Asya ve Ortadoğu’da, acı çekenlerin durumlarına dikkat çeken açıklamalarını kamuoyuna sunarak önemli bir görevi yapmanın yanında, Gazze katliamını İsrail’le yapanların bütün yönlerini kara leke olarak günümüze ve sonrasında nesillere aktarmaktadır. 

TÜRKAV Başkanı: KAMU ÇALIŞANLARININ GÜVENCESİ – TÜRKAV 

724a35d9-0095-4270-83dd-e2a277e397ae

Cumhuriyet Türkiye’sinin her alanında milletimize hizmet sunan Kamu ile Kamu çalışanları, Cumhuriyeti’mizin ilk yıllarından günümüze kadar, seçkin bir anlayışla görev yapmaktadırlar. Kamu Çalışanları devlet adına herkese hizmet sunar. Buradan bakarken, Anayasa’nın emredici mahiyette ortaya koyduğu gerekçelerle “Devletin aslı ve sürekli görevlerini yerine getiren” Kamu çalışanlarının bütün alanlarında en büyük teşkilatlı gücü TÜRKAV olmaktadır. Saygıdeğer istişare kurulu TÜRKAV, birkaç ömre sığabilecek sayıda eserleri ve sağladığı kazanımlarıyla Türk demokrasisisin de yer alırken, “Devletin asıl evlatları” sorumluğunu taşımaktadır. TÜRKAV, dergi, broşür, kitap ve sanal üzerinden çalışmalarıyla fikir ve projelerin ele alındığı zemin olmaktadır. TÜRKAV’ in marşı, kimliğinin başka bir tescilidir. Marşında yer alan tema…“Devlet ile Millet için çalışıyoruz.” diyerek, Türk Milletine hizmet yolunda verdiği “Süzme Balı” tanımlamasıyla müstesna olan çok zengin arşivle günümüze taşınmıştır. Kasım 2021’ de İstanbul’ da toplanan Türk Devletleri Başkanları toplantısında alınan kararla, TURAN ülküsünün önünden engeller kaldırılarak bu uğurda yapılan çalışmalarla insanlığı böyle bir gerçeğin yaşanılmasına çağırıyor. Bizler, Türk Milliyetçileri olarak bu sorumluluğu duyan, duymak zorunluluğunda olan insanlar olduğumuzun bilincindeyiz. Çünkü biliyoruz ki, gelişmeleri kavramayanlar, gerekli olacak atılımı başaramayacak olanlardır. Bu gün yeni bir yüzyılda Türk Milletinin gelişmesindeki boyutların sınırlı olamayacağını ifade ederek İlan ediyoruz ki; dünyanın içinde bulunduğu durum Türk dünyasının birliğini arıyor. Büyük fikir adamı GÖKALP’ in ifadesiyle, “Milletlerin eşitliği ile işbirliği şeklinde formüle edip altını çizdiği bu ideali başlangıç noktası kabul etmek ve geliştirmek gerekir. O halde 21. Yüzyıl dünyasının daha yaşanılabilir ve huzurlu olabilmesi, böyle bir anlayışın güçlendirilmesinden geçtiği açıktır. Saygıdeğer istişare kurulu Anayasanın emredici yasalarını görmeyen, sorumluluk ve erdemliliğini kavrayamayan Kamu Çalışanları anlayışına karşı öteden beri TÜRKAV ifade etmektedir ki; “Zembereği boşaltılmış saat yayına benzeyen Kamu çalışanlarıyla ülkenin meseselerinde gelişmişliği sağlayamayız. TÜRKAV’ in çabaları ve görüşleri bütün samimiyetiyle ortada olmuştur. Unutulmamalıdır ki; her türlü görev anlayışında, sorumlu ve duyarlı bir üslup benimsemek her Kamu çalışanının görevidir. Çünkü Kamu, onun gereklerini yerine getiren Kamu Çalışanlarıyla birliğin ve bütünlüğün temsilidir. 

Başkan Kaya, 19 Mayıs Kutlama Mesajı Yayınladı Başkan Kaya, 19 Mayıs Kutlama Mesajı Yayınladı

KAMU ÇALIŞANI VESFI OLMAMIŞTIR 
Basit ve kimlere neyi anlatmak istediği anlayışıyla imam, milletin temiz ve samimi duygularını önce acımasızca istismar edip, sonra da ıstırap çektirme sanatı sergilemiştir. Kamu, böyle bir makam değildir. Kamu, böyle sorumsuzluk içinde zembereği boşaltılmış saat yayına benzeyenlerin hizmet alanı değildir. Dicle Kaymakam’ının Kamu çalışanı olan imama verilen görevi tamamen yapması gerektiğini hatırlattığında görüldüğü gibi… Saygıdeğer Genel Kurul Medeniyetin en üst noktasına çıkılan, Türk yüzyılında, tarih boyunca olduğu gibi, Türkler için bu yüzyılda da ifade etmekteyiz ki; bilgili, liyakatli kadrolarla ancak olunabilecek başarıların yanında olunmuş, başarısızlığın ise karşısında duran TÜRKAV görevi ve vizyonu önemli yere sahiptir. Türk Milliyetçileri belirli ülkelerin güdümünde yer alınmasını kabul edemez. Ve Türkiye Cumhuriyeti devleti mazlumların yanında durarak, dünyanın tek kutuplu olamayacağı ifade ederek gelmektedir. Gazze’de İsrail askerleri bir bölgeyi yok eden saldırısıyla ne kullandığını bile anlatma gereği duymayarak toprak altından yukarıya doğru dumanların büyük bir bölgeyi yok ettiği, Ezan okunan saatte bile bomba yağdırarak dumanlarla yükselen katliamını zafer çığlıklarında görmekte değil miyiz? TÜRKAV olarak Çağımızın utanç manzarası olan Asya ve Ortadoğu’da, acı çekenlerin durumlarına dikkat çeken açıklamaları kamuoyuna sunarak önemli bir görevi yapmanın yanında, Gazze katliamını İsrail’le yapanların bütün yönlerini kara leke olarak günümüze ve sonrasında nesillere aktarmaktadır.
 

GÜÇLENMELİYİZ… Çağın getirdiği yeni olaylarla her alanda yeni teknolojik anlayışlar bizlerin yenileme ve gelişme mecburiyetinde olduğumuzu anlatmaktadır. Tarih yapan, fakat yazamayan milletin tarihini yabancılar istedikleri gibi yazdıklarından, tarihi parlak olan Türk Milletine hizmet sunan TÜRKAV’ in günümüzde Tıpkı köklü bir ağacın her bahar yeni filizlerle gücünü tazelemesi gibi beyin gücü olarak tarihe not düşmektedir. Ermenistan’ in işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarından çıkması için, TBMM’ de alınan Milli bir kararda, Ermenistan’ın yanında görülenler, KKTC’ deki gerçekleşen su projesi Kıbrıs Türk halkı su içmesin diyebilmektedirler. Bunun insanı ve ahlakı bir yönü olabilir mi? Dünya tarihinde önemli roller üstlenmiş Türkiye, büyük ve önemli bir ülkedir. 

AĞIR BİR YILI GERİDE BIRAKTIK… 

Türkiye 2023 yılında bildiğiniz gibi ağır bir yılı geride bıraktı. Deprem bunların en etkili olanlarından olmuştur. Kamu Çalışanlarından ve vatandaşlarımızdan hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. TÜRKAV Genel Merkezi ve Trabzon TÜRKAV’ da deprem bölgesinde yardımlarıyla destek olmuştur. Ramazan ayında Trabzon’ da Hatay- Antakya’ da 3 gün süreyle iftar, sahur ve çocuklar için etkinliklerde olunulmuştur. Bu uğurda hizmeti olanlara huzurunuzda teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyetinin 100 yılı kutladık, Fatih Sultan Mehmet hanın Trabzon’ un Fethinin 562 yılını kutladık. 2053 yılında Trabzon’ un fethinin yıl dönümünde kutlarken Türkiye- Trabzon süper güç olarak neden girmesin? Hedeflerimizi belirleyen önceliklerimiz kendi tarihiyle ve kültürüyle barışık, idealist bir kamu çalışanları olarak bu kitlesine sahip olmakla özetlemek mümkündür.
 

Editör: Haber Merkezi