Gülistan Sarayında “Değerlerimiz kültürümüzdür, kültürümüzü yaşatalım” sloganıyla düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı., Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turanger, TİAP Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Küçükali, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Trabzonspor’un efsane oyuncusu Hami Mandıralı, Azerbaycan parlamentosu milletvekilleri ile iş, sanat ve spor dünyasından çok sayıda isim katıldı.

I M G 3588

Saygı duruşu ve ünlü Azerbaycanlı ses sanatçısı Azerin tarafından seslendirilen Azerbaycan Milli Marşı ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte konuşan Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, iş insanlarının kurduğu birlik ve sivil inisiyatiflerin önemine değinerek, “Trabzonlu iş insanları Azerbaycan’a büyük ilgi gösteriyor. Azerbaycan’ın yanı sıra Türk dünyasının diğer ülkeleri de iş insanlarımız için önemli fırsatlar içeriyor” dedi.

I M G 3590

TİAP Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Küçükali, yaptıkları çalışmalarla Türkiye ile Azerbaycan ticari ve kültürel ilişkileri artırmayı amaçladıklarını vurguladı.

I M G 3591

TRÜ İletişim Öğrencileri Ankara’da TRÜ İletişim Öğrencileri Ankara’da

ÇELEBİ: AZERBAYCAN’LA YAKIN İLİŞKİ İÇİNDEYİZ

TTSO Başkanı Erkut Çelebi de Azerbaycan ile son dönemlerde yakın ilişki içinde olduklarını vurgulayarak, “Odamız tarafından yürütülen İnşaat ve Yapı Malzemeleri Kümelenmesi ile Trabzon Sağlık Turizmi Projesinin hedef ülkeleri arasında ilk sıralarda Azerbaycan yer almaktadır. Bu nedenle son dönemlerde Azerbaycanlı kardeşlerimizle yakın ilişki içindeyiz. Son 6 ayda 3 kez iş insanlarımızla Azerbaycan’a geldik, ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdik. Bakü – Trabzon direkt uçak seferleri de bu ilişkinin gelişmesine önemli katkı sağladı. Şimdi sefer sayılarının artırılması planlanıyor. Önümüzdeki dönemde Azerbaycan’la ileri düzeyde ekonomik ve kültürel ilişkiler kurmayı amaçlıyoruz” dedi.

I M G 3589

ÇELEBİ’DEN BORDO-MAVİ FORMA

TTSO Başkanı Erkut Çelebi ayrıca yanında götürdüğü Trabzonspor formaları ve şampiyonluk tişörtlerini de iş, sanat ve spor dünyası temsilcileri ile çocuklara hediye etti. Azerbaycan’ın Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da Başkan Çelebi’ye plaket sundu.

Editör: Haber Merkezi