Trabzonspor'un Gaziantep FK maçı 11'i belli oldu! Trabzonspor'un Gaziantep FK maçı 11'i belli oldu!

Trabzonspor'da Olağan Genel Kurul gerçekleştirildi.

Olağan Genel Kurul'da yapılan oylama neticesinde Trabzonspor yönetimi mali ve idari yönden ibra edildi.

Genel Kurul'da açıklamalarda bulunan Başkan Ertuğrul Doğan şu ifadeleri kullandı;

"EKONOMİNİN GÜÇLÜ OLMASI GEREKLİ"

Göreve geldiğimiz Mart 2023'ten bu yana ekonomik ve idari yönden çalışıyoruz. Ben ve arkadaşlarım Trabzonspor'un ekonomik açıdan güçlü olmasının gerektiğinin farkındayız. Mali disiplin ve yeni gelir kaynaklarının yaratılması gerektiğinin farkındayız.


Şampiyonluk Trabzonspor için bir gelenek. Nice şampiyonluklar için de en önemli faktör mali yapı. Önemli çalışmalar içindeyiz. Taraftarların gurur duyacağı Trabzonspor için birçok faaliyet sürdürüyor.

"YAYIN İHALESİNE BİRDEN FAZLA FİRMA GİRECEK"

Türk futbolunda deniz bitti. Uçurumun kenarındayız. Önemli bir yayın ihalesi var. Hiç kimsenin hata yapma lüksünün olmadığı günlerdeyiz. Yayın ihalesi 500 milyon dolar seviyesinden 90 milyon dolar altına düştü.

Bu kez geçen seferki gibi tek firmanın katılmayacağı, 2-3 firmanın katılacağı bir ihale olacağını düşünüyoruz. Yeni sistemler konuşuluyor. Başta play-off konuşuluyor. Bunun sebebi 90 milyon dolara düşen naklen yayın gelirinin 200-250 milyon dolar bandına çekmek. Bu başarılabilirse nefes alabiliriz.


"TEKER TEKER ANLATIYORUZ"

Bu şehir ve sokaklarda büyüyen bir olarak, kulübü şeffaflıkla yöneteceğime söz vermiştim. Herkesle tüm gerçekleri paylaşacağımızı ifade ettik. Kulüp için önemli olan her işi teker teker anlatıyoruz. Bunu düzenli olarak yapıyoruz, bu konuda çok rahatım. Oturduğumuz yerlerde, televizyon programlarında sorulara açıklıkla cevap veriyoruz.

IMG_2103-1

"ŞAMPİYONLUK ANITI İÇİN 19-20 KİŞİ KATILIM GÖSTERDİ"

Anıt konusu var. 38-40 milyon toplandı. 19-20 kişi katılım gösterdi. Rakamların büyük kısmı şahsım ve bir arkadaş tarafından yapıldı. Sadece 18-19 kişinin ismin yer alacağı bir anıt mantıklı bulunmadı ve bu sayıyı nasıl artırırız diye planlama yapıyoruz.


"ALTYAPIDA TORPİL BİTTİ"

Double Pass; Fransa, Belçika ve Almanya'da önemli kulüplerle çalışıyoruz. 6 aydır ciddi şekilde faaliyetteler. 3-4 yıl gibi bir sürecin geçmesi gerek. Altyapıda torpili kaldırdık. Bunu rahat şekilde söylerim. Artık altyapıda torpil işlemiyor.

Bjelica, Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir takıma imza attı. Eleştirileri böyle cevaplıyayım.

KARTAL ARAZİ PROJESİ'NDE SON DURUM

Kartal ile ilgili resmi başvuruyu 2 ay önce yaptık. Arazinin satın alınması ve üzerinde proje geliştirilmesi alakalı satın alma fiyatı ile ilgili çalışma yapıldı. Bize bilgi verilecekler. Mülkünü Trabzonspor'a kazandırıp, Emlak Konut ya da TOKİ'den biriyle anlaşıp inşallah kulübün borçlarını ödenebilir hale getireceğiz.


Göreve geldikten sonra 8 ayda 90 milyon Euro gibi bir ödeme yaptık. Bunu ödeyemeseydik, borcun nereye gideceğini o zaman görecektik. 70 milyon Euro gibi bir tazminat doğabilirdi. Sponsorlara olan yük söz konusu olacaktı. İşin içinden çıkılmayacak bir durum olabilirdi.

"25 MİLYON EURO'LUK YENİ PROJE"

Ocak sonuna doğru bitirdiğimiz bir proje ve operasyon ile üzerine bir 25 milyon Euro daha koyacağız. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

IMG_1918-3

Editör: Ömer Altıntaş