Süper Lig’de 17. Haftanın hakemleri açıklandı. Açıklanan hakemlerde Kalkavan’ın olması dikkatlerden kaçmadı. Fenerbahçe-Trabzonspor maçında verdiği skandal kararlarla tepkileri üzerinde toplayan Kalkavan’ın bir daha hakemlik yapamayacağı Trabzonspor’a ve diğer kulüplere bildirilmişti.

TFF daha sonra dikkat çeken bir hareketle söz konusu hakemi TFF 1.Lig maçında VAR hakemi olarak görevlendirmişti.

Bunun üzerine Trabzonspor Kulübü, sert bir açıklama yayınlayarak ‘Kirli düzeninizi yerle bir edeceğiz’ ifadelerini kullanmıştı.

Ortahisar Belediyesi namağlup Süper Lig’de! Ortahisar Belediyesi namağlup Süper Lig’de!

Trabzonspor’un açıklamasına hiçbir şekilde cevap veremeyen TFF, Mete Kalkavan’ı Başakşehir-Sivasspor maçına orta hakem olarak atadı.

Trabzonspor ne demişti; 

"Türkiye futbolunu yöneten kurumların, 'Bir daha asla maç alamayacak' dediği bir isme 4 hafta sonra tekrar görev vermesi, bundan sonraki tüm söylem ve kararlarını niteliksiz ve güvenilmez kılmıştır. TFF ve Merkez Hakem Kurulu'nun bundan sonra alacağı tüm kararlar, Trabzonspor için 'yok' hükmündedir. Söz verip sözünde durmayanlar. Görünen o ki hepiniz derhal değişmesi gereken bu pis ve aşağılık düzenin hizmetkarlarısınız. Biz, Trabzonspor'uz. Sözümüzün eriyiz. Kurduğunuz bu kirli düzeni yerle bir edeceğiz."

Eski hakem futbol yorumcusu Erman Toroğlu, Trabzonspor'un açıklamalarına destek vererek  'Trabzonspor'un yaptığı açıklamalara Mehmet Büyükeşi neden cevap veremiyor? Çünkü Trabzonspor sizi ümüğünüzden yakaladı! Trabzonspor masada ve sahada size cevap verecek tek takım.' ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi