Trabzonspor'un İran'ın Persopolis takımından transfer ettiği 30 Yaşındaki sol kanat oyuncusu Vahid Amiri bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde düzenlenen törenle resmi sözleşme inmzaladı.

Amiri, 675 Bin Euro'ya 2 yıllığına kendisini bordo mavili renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu'nun katıldığı imza töreninde açıklamalarda bulunan Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, "Kardeşimizin kadromuza katılmasından son derece mutluyuz. Kendisi, İran milli takımının sol açık oynayan oyuncusu. Bizim de bu mevkide oyuncu ihtiyacımız vardı. Bunu dost kardeş ülke İran’dan temin etmemiz en azından uyum sürecini asgaride atlatmamıza sebep olacaktır. İyi bir futbolcu olduğunu biliyoruz ve burada da iyi bir performans sergileyecektir. İran’dan Trabzon’a turizm amaçlı gelen çok kişi var. Burada da yalnızlık çekmeyecektir. Örf ve adet olarak İran Türkiye benzer ülkeler kendisinin adaptasyon sürecini atlatıp kadroya katkı vereceğine inanıyoruz. Gönül isterdi ki transfer döneminin başında oyuncuyu katılımını sağlayabilseydik. Ancak bazı olumsuz gelişmeler kulübün diğer konulardaki problemleri transferin bugüne sarkmasına neden oldu. Kendisine başarılar diliyorum, burada mutlu ve başarılı olmasını diliyorum. Başka İranlı oyuncuyla ilgili görüşmelerimiz vardı hem ülke birlikteliği hem isim benzerliğiyle yanlış anlaşılma oldu. Kardeşimizin bonservisi yoktu ve katılımında problem yoktu kendisiyle konuşup anlaşıp transferini sağladık kendisi de problem çıkarmadı. Ayrıca belirtmek isterim, bu son dakika transferi değil. Kendisiyle yaklaşık 1 aydır görüşmelerimiz sürüyordu." dedi.

İmza töreninde duygularını ifade eden Vahid Amiri de, ‘’Trabzonspor’a geldiğim için çok mutluyum. Trabzonspor’un büyüklüğünü ve taraftarını biliyorum. İnşallah burada Trabzonspor ve o büyük taraftar için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.