TRABZONSPOR KONGRESİ BİRİNCİ GÜN SONA ERDİ 

Haber : Ömer Altıntaş  / Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com

 Hayri Gür Spor Salonu’nda gerçekleşen Trabzonspor Kulübünün  70. Genel Kurulu, kongre divan kurulunun oluşturulmasıyla başladı. 

Genel Kurulumuzun Divan Başkanlığına Ahmet Metin Genç, Divan Başkan Yardımcılığına Şükrü Kuleyin, Divan Kurulu Üyeliklerine ise Mahmut Yazıcı, İsa Sinan Göktaş ve Osman Cora seçildi.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından divan kurulumuz camiamıza geçmişte emekleri geçen ve hakkın rahmetine kavuşmuş kurucu üye, başkan ve futbolcularımızı yad etti. 

Genel Kurul gündeminin oylanıp onaylanmasının ardından gündeme eklenecek maddeler görüşüldü. 

Kulüp Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız Ali Sürmen, öncelikle genel kurulun hayırlı olmasını, kongre sürecinin başlangıcından bu yana divana yardımcı olan başkan adaylarına ve temsilcilerine teşekkürlerini iletti. Özellikle başkan adaylarının genel kurul öncesinde bir araya gelmesi ve birliktelik sergilemelerinin camiaya yakıştığını belirten Sürmen, kongre divanına da teşekkür etti. 

Kulüp Genel Müdürümüz Sinan Zengin, mali tablolarla ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Denetleme Kurulu üyemiz İsmet Keskin kurulun yaptığı incelemelerle ilgili genel kurul üyelerini bilgilendirdi. 

Genel kurul gündeminin 6. maddesi olan yönetim kurulu raporlarının ibrası oy çokluğuyla kabul edildi.

Kulübümüz ve bağlı şirketlerimizin konsolide ve sola bütçelerinin okunup onaylanmasının ardından kulüp aidatlarının görüşülmesine geçildi. Kulüp üyelik aidatlarının aynı kalması konusu karara bağlandı. 

Başkanımız Hacıosmanoğlu, yönetim kurulu faaliyetlerinin ibrasının ardından bir konuşma yaptı. Kendilerinden sonra gelecek yönetimin müfettişlerle kulübü inceletebileceğini belirten Hacıosmanoğlu şunları söyledi: “Biz geldiğimizde öyle yaptık. Kim Trabzonspor’un bir kuruşunu yer, yedirirse namussuzun dik alasıdır. Bunu bugün değil her zaman söyledik. Buradan talep ediyorum. Bizi de gelip incelesinler, didik didik etsinler. Herşeyin hesabını vermeye hazırız.”

Genel kurulumuzun ilk günkü son gündem maddesi olan dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

Dilek ve temenniler bölümünde Asbaşkanımız Ali Kemal Başaran görevde bulundukları süre içerisinde haksız tenkitlere maruz kaldıklarını ancak bunları hak etmediklerini söyledi. Trabzonspor’dan hiçbir zaman beklenti içerisinde olmadıklarını ifade eden Başaran, seçilecek olan yönetime başarılar diledi. 

Kongre üyemiz İbrahim Ertürk ise şike mücadelesinin Trabzonspor adına kupadan çok daha fazla şey ifade ettiğini, bu mücadeleden geri durmayacaklarını ve kazanılmış olanın elde edilmesinin kazanılacak olandan daha kolay olduğunu dile getirdi. 

Kongre Üyelerimiz Mustafa Altuntaş, Erman Baş, Caner Karahan, Faik Çubukçu, Coşkun Dilber, Salih Tarım’ın konuşmalarının ardından genel kurul sona erdi.