Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 25. Haftasında sahasında Akhisarspor ile karşı karşıya gelecek. Trabzonspor Akhisarspor maçı saat kaçta hangi kanalda? 

Bugün Medical Park stadında oynanacak karşılaşmayı Yaşar kemal Uğurlu yönetecek. Uğurlu’nun yardımcılığını Ali Saygın Ögel ve Candaş Elbil yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Tugay Kaan Numanoğlu olacak. Saat 16:00’da başlayacak olan müsabaka BeInSports 1’den canlı olarak ekranlara gelecek.

MUHTEMEL 11’LER

TRABZONSPOR: Uğurcan- Kamil Ahmet, Toure (Hosseini), Hüseyin, Novak, Abdülkadir Parmak, Sosa, Ekuban, Yusuf, Nwakaeme, Rodallega

AKHİSARSPOR: Lukac- Zeki, Caner, Cocalic, Kadir, Sissoko, Aykut, Barbosa, Bilal, Regattin, Bokila

Trabzonspor Akhisarspor ile bugüne kadar 16 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda 6 kez Trabzonspor 6 kez de Akhisarspor kazandı. 4 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Trabzon’da oynanan 8 karşılaşmada ise Trabzonspor 2 kez Akhisarspor 3 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 3 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı.

İki takım en son 07.10.2018 tarihinde Manisa’da karşılaşırken maçı Trabzonspor 3-1 kazandı. Trabzonspor son maçında deplasmanda Kasımpaşa ile 2-2 berabere kalırken Akhisarspor evinde Alanyaspor’u 3-1 mağlup etti.

Akhisarspor ile oynadığı son dört Süper Lig maçında üç galibiyet alan Trabzonspor (1M), rakibini daha önceki dokuz karşılaşmada sadece iki kez yenebilmişti (3B 4M).

Akhisarspor, Süper Lig tarihinde Trabzonspor'a bir maçta 6+ gol atmayı başaran dört takımdan biri (Beşiktaş, Antalyaspor ve Kasımpaşa ile beraber); Ekim 2017'de Trabzonspor'u deplasmanda 6-1 yenmişlerdi.

Akhisarspor, Trabzonspor ile deplasmanda oynadığı son üç maçta yenilmedi (1G 2B); bu deplasmanda oynadıkları ilk üç maçta ise iki kez kazanmışlardı (1G).

Evinde oynadığı son üç Süper Lig maçında iki yenilgi alan Trabzonspor (1G), daha önceki 10 karşılaşmanın sadece birini kaybetmişti (7G 2B).

Süper Lig'deki son maçında Alanyaspor'u mağlup eden Akhisarspor, bu sezon üst üste iki lig galibiyeti alamadı.

Bu sezon Süper Lig'de duran toplardan en fazla gol yiyen takım Trabzonspor (15).

Trabzonspor ile Akhisarspor arasında bu sezonun ilk yarısında oynanan maçta atılan dört gol de duran top organizasyonlarından gelmişti (iki penaltı & iki serbest vuruş).

Bu sezon Süper Lig'de en fazla isabetli şut çeken takım Trabzonspor (132), oyuncu Hugo Rodallega (37).

Trabzonspor'un Süper Lig'de attığı son altı golün dördünde Anthony Nwakaeme'nin doğrudan katkısı var (2 gol & 2 asist).

Geçen hafta Alanyaspor filelerine iki gol gönderen Akhisarsporlu Zeki Yavru, Trabzonspor formasıyla çıktığı toplam 79 maçta sadece bir kez rakip fileleri havalandırabilmişti.