Geçtiğimiz hafta Türk Telekom Arena'da Galatasaray'ı 3-0 yenerek büyük bir moral bulan Trabzonspor, maça hızlı başladı. Dakikalar 8'i gösterdiğinde Özer Hurmacı sol taraftan ceza sahası içine ortasını yaptı. Gençlerbirliği savunmasında Dusko Tosic, topu uzaklaştırmak istedi ancak meşin yuvarlak Tosic'in ayaklarının altından geçerek Paraguaylı golcü Oscar Cardozo'nun önünde kaldı. Cardozo, topu kontrol ettikten sonra köşeye şutunu attı ve Bordo Mavililer, Ankara temsilcisi karşısında 1-0 öne geçti.

Maçın 31. dakikasında sağ kanattan Yusuf Erdoğan, yerden ceza sahası içerisine ortasını gönderdi. Ön direğe koşu yapan Özer Hurmacı meşin yuvarlağa dokundu ve Trabzonspor, skoru 2-0'a getirdi. Ersun Yanal'ın öğrencileri, 40'ta farkı üçe çıkardı. Mehmet Ekici'nin pasıyla orta yuvarlağın içinde topla buluşan Sefa Yılmaz hızla ilerledikten sonra pasını sağ tarafında bulunan arkadaşı Oscar Cardozo'ya verdi, Paraguaylı yıldız ise ceza sahası çizgisi üzerinden yaptığı güzel vuruşla kaleci Dahlin'i bir defa daha avladı: 3-0. Karşılaşmanın ilk devresi bu skorla tamamlandı.

Maçın 65. dakikasında Trabzonspor kontratağında Bosingwa, savunma arasında koşu yapan Sefa'ya pasını attı. Sefa, topu çektikten sonra ceza sahasının çaprazında yer alan Cardozo'ya pasını gönderdi. Paraguaylı futbolcu, topu kontrol ettikten sonra aşırma vuruşunu yaptı ve çok şık bir golle skoru 4-0'a taşıdı. Bu golle Cardozo, aynı zamanda hat-trick yapmış oldu.

Maçın 73. dakikasında Gençlerbirliği, İrfan Can ile Trabzonspor ceza sahasına girdi. İrfan, arkada boş pozisyonda olan Mervan'a pasını gönderdi. Mervan gelişine şutunu attı ve Gençlerbirliği maçtaki ilk golünü kaydetti: 4-1.

Karşılaşmanın geriye kalan dakikalarında gol sesi çıkmadı ve Trabzonspor, evinde Gençlerbirliği'ni 4-1 yenerek Spor Toto Süper Lig'de 9. sıradan 5. sıraya yükselerek şampiyonluk yarışına dahil oldu.