Kamuoyunca bilindiği üzere, Futbol Kulüplerimizin borçlarının aşırıderece artmasıve mevcut durumun UEFA kriterlerine uyum sağlamamasınedeni ile 2019-2020 sezonu başında, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatuıda değişiklik yapılmış, Süper Lig kulüpleri ile Türkiye Bankalar Birliği arasında protokol imzalanarak kulüp borçların yeniden yapılandınlmasıyoluna gidilmiş, harcama limiti ise gelirlerin % 30'u olarak belirlenmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu BaşkanıSayın Nihat Özdemir tarafından zaman zaman yapılan açıklamalarda kuralların sıkısıkıya uygulanacağıbelirtilmesine rağmen, kulüplerin genel bir talebi olmadığıhalde harcama limitleri TFF tarafından yapılan talimat değişikliği ile % 40'a çıkarılmıştır.
Söz konusu Talimat değişikliği ile TFF kendi kendisi ile çelişmiş, sezon başında talimatlara uygun davranan kulüpler aleyhine eşitsizlik yaratınıştm Bu değişiklik Hukukun Evrensel Ilkelerine, eşitlik ilkesine ve hukuki gtivenirlik ilkelerine de aykırıdır..
Trabzonspor Kulübü tarafından talimat değişiklinin iptali için TFF Tahkim Kuruluna başvuru yapılmışolup, Baromuzca Trabzonspor'un tavrım doğru buluyor ve destekliyoruz. Tahkim Kurulunu hukuka uygun karar vermeye ve adil olmaya davet ediyoruz. Kuralları uygulayanlann cezalandınldığıbir düzeni yaratmaya ve adaletin olmadığıizlemini yaratacak şekilde kamu vicdanım yaralayan bir kararın çıkmamasıgerektiğini kamuoyuyla saygılanmızla paylaşıyoruz. 18.12.