Trabzon'un tanınmış ve başarılı simalarından Op. Dr. Ayhan Çağılcı Trabzonspor-Galatasaray maçı sonrası açıklamalarda bulundu.


'Galatasaray da bir tane Türk yok,ilk 11 de.İstiklal marşına yabancı ilk 11.Hepsi aval aval  dinliyor.Sahi bu nerenin takımı.Bu yönetmelik kamu vicdanını rahatsız etmiyor mu?.Bence yeniden eski düzene dönmeli., düzeltilmeli.Türk futboluna zarar verici nitelikte ve çok yanlış.Sonra milli takımda oynayacak başarı gösterecek Türk futbolcu bulunamıyor.Turk millî takımı yıllardır yurtdışındaki Türk futbolcuların çoğunluğu oluşturduğu başarısız bir takım oluveriyor.Sonra da Türk bayraklarını alın, kırmızı beyaz giyip gelin Türk milli takımını destekleyen,herkes ekran başına.Siz kimi kandırıyorsunuz,siz bizimle dalga mı geçiyorsun üzere.Türk futbol altyapısının altına bombayı koymuşsun,fitili yapmışsın, yıllardır paraları elin gavuruna ,kazanma hırsı yüzünden de,başka nedenlerle de,menejerlik işbirliği de, paylaşım de, yanlış akıl de, bataklık de ne dersen de, parayı çıra ile yakmış kul etmediniz,alt yapılar yerlerde sürünüyor.Sonra Türk futbolu,basketbolu,sporundan ve sporcusundan başarı bekliyorsun.
    Sevgili dostlarım ,ne ekersen onu biçersin.Bu günden tezi yok,futbol otoritelerinin bu konuyu yeniden ele almaları ve biz nerede yanlış yaptık diyerek ,külhanbeyi ve ben bilirim gurur ve kibirini bırakıp yeniden ev ödevi yapar gibi konuyu ele almaları,bu yanlıştan,Türk milleti adına, dönmeleri gerekir.


    Bunu hem  Türkiye milli takımının geleceği,hem de takimlarımizin finansal bataktan çıkması için ivedilikle yapılması gerekir.
    Peki bunları bu işin içindeki profesyoneller bilmiyor mu,düşünmüyor mü.Bu gidişatan mutlular mı.
Kamunun rahatsız olduğu realiteleri görmezden gelmek,en azından görevi savsaklamaktır.


   Sevgili dostlarım bu toplumdaki sorunlar, ancak kararlı ve doğru bir şekilde, örnekleri de gözönünde bulundururarak,çok çalışarak düzelir.Gevseklik , vurdumduymazlık,umursamazlık, işini doğru düzgün yapmamak bizi ancak "diğerleri"kategorisine sokar.Asla marka değer olamayız.Yaptiklarıyla gurur duyulan , geleceğe güvenle veren bir sistem mı yoksa kokuşmuş,pütrifiye bir düzen mı.Bu toplumda hep birlikte mutlu yaşamak istiyorsak her sorumluluk sahibi şapka çıkaran bir marka değer yaratma peşinde çok çalışmalıdır ,başkasından beklenmemelidir.Basta yetkililer,koltuklarda oturanlar,Devlet adına makam mevki sahipleri.Poz vermek ve cevap vermek bir yana 


yaptığınız işler milleti mutlu ve memnun ediyormu.Samimi olarak çalışmak,gizli kapaklı ilişkilerden,çıkar menfaat ilişkilerinden uzak durmak,ben bilmem ağam bilir yaklaşımından ziyade
merhametli ,şefkatli olmak, sabırla isinde doğru seyleri yapıp toplumu mutlu etmenin huzur ve gururuyla yaşamak.,İşte bütün mesele bu.
    Herkesin yanlış dediği şeylerde inat etmek de neyin nesi.Gemi batıyor hem ekonomik hem sosyal açıdan.Dur diyen yok.Sihirli deynek mı bekleniyor,anlamak mümkün değil.
     BBu anlattıklarım memleketin birçok konusu için de geçerlidir.Sadece top tüfek ile olmaz,kaba kuvvet ile hiç olmaz,ilim irfan da gerekir.Diger özellikler de.
   Arzederim, saygılarımla.'