Trabzonspor’un Galatasaray ile oynadığı müsabakada 23.dakikada Nelsson’un elle oynamasını VAR’daki Cüneyt Çakır’ın Ali Palabıyık’ı uyarmaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Tüm spor yorumcuları pozisyonun penaltı olduğunu belirtti. Ancak hakem Ali Palabıyık ile VAR’daki Cüneyt Çakır net penaltılı görmezden geldi.  Özellikle VAR’daki Cüneyt Çakır’a büyük tepki var. Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç de sosyal medya hesabından Çakır’ı hedef aldı.


BUZ GİBİ PENALTIMIZI YEDİ!

Genç yaptığı paylaşımda, “Bu eyyamcı ahlaksız adam Trabzon’un aleyhine olan bütün pozisyonlarda VAR!… Bugün de VAR’daydı. Buz gibi penaltılarımızı yedi, vermedi. Onun için bunları da yeneceğiz ve bu sene 8.Şampiyonluğumuzu söke söke alacağız İnşallah. Yine de 2-0’dan gelip güzel bir galibiyetin kıyısından döndük. Maçın hakkı galibiyetti ama bu sefer olmadı. Sahadaki azimli futbolu ile hepimizi heyecanlandıran futbolcularımızı ve teknik ekibimizi tebrik ediyorum.”

Sahaya atlayan Trabzonspor taraftarının kendisine yönelmesi ve tepkiler sonrası karşılaşmanın 37.dakikasında yerini Yusuf Sarı’ya bırakan Abdülkadir Ömür’e desteğini belirten Ahmet Metin Genç paylaşımında, “Tüm taraftarlarımıza sesleniyorum; Bu adam bizim evladımız ya. Her zaman hep destek ve tam destekle Abdülkadir’i kazanalım, takıma kazandıralım” ifadelerine yer verdi.

TRABZONSPOR’A OPERASYON ÇEKİLİYOR

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık da Trabzonspor’un Galatasaray ile oynadığı müsabakada hakemleri hedef aldı. Ali Palabıyık ile Cüneyt Çakır’ı eleştiren Bıyık, Trabzonspor’a operasyon çekildiğini belirtti. Bıyık, “Daha 4. haftada Trabzonspor'a operasyon çekmeye başladılar. Hentbol izler gibi futbol izledik. Bu görüntüye rağmen Video Hakem Sistemi'nin devreye girmemesini kim, nasıl açıklayabilir? Unutulmasın, adalet futbol için de geçerlidir. Adalet yok, ahlak yok. Başarı nasıl olsun?” ifadelerini kullandı. Abdülkadir Ömür için de paylaşımda bulunan Bıyık, “Abdülkadir Ömür'ün bu akşam akıttığı gözyaşları, Trabzonspor'un geleceğini parlatıyor. Bu azim bize başarıyı getirecek. Bireysel hatalarımıza ve hakeme rağmen Galatasaray'a yenilmedik. Belli ki ilerleyen maçlarda her şey çok daha güzel olacak. Bu takımda ümit var gelecek var...” dedi.