BURSA'DA TRABZON GÜNLERİ HEYECANI BAŞLIYOR 
Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com

 Trabzon Dernekleri Federasyonu, Bursa Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle Trabzon'un işgalden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Bursa’da düzenlenecek "Trabzon Günleri" yarın başlıyor.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 19 Şubat Cuma günü saat 15.00’da resmi açılışı yapılacak etkinlikler 21 Şubat Pazar günü sona erecek.
Etkinliklerin açılışı resmi olarak yapılmasa da Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin standı yoğun ilgi görüyor. Büyükşehir standını ziyaret eden vatandaşlara çeşitli hediyeler yanında Trabzon’u tanıtıcı cd, dergi ve broşür veriliyor.
Trabzon kültürünün başrolde olacağı etkinliğe Trabzon'dan 18 ilçe belediyesinin katılım ve desteğiyle Bursa'daki Trabzonlular kendi ilçelerinin kurumlarına ulaşma imkanı bulacak. Ziyaretçiler etkinlik süresince Trabzon el sanatları, Trabzonlu sanatçıların sergileri, yöresel ürünler ve Trabzon mutfağının eşsiz yemeklerine de ulaşma imkanına sahip olacak. Yoğun katılımın beklendiği etkinliklerde Karadenizli sanatçılar konserler verecek.