Aydın ;Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Maçka İtfaiye şefliğinde varolan sorunların Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne iletildiğini ama hala çözüme ulaştırılmadığını ifade etti . 

Aydın; " Maçka Merkez'de bulunan üç katlı  evimin
 üst iki katı 1996 yılında  yanmıştı. O tarihte Maçka Belediyesi İtfaiye eri tankere hortumu bile bağlayamamıştı. Haliyle sahibi olduğum apartmanın üst iki katı alevlere teslim olmuştu. Bu olay sonrası yangın ve itfaiye konusu benim özel ilgi alanım olmuştur. Çünkü yangın sonucu yaşanan psikolojik durumu en iyi anlayanlardanım" dedi.
Aydın, " 1996 senesinde yaşadığımız o yangın Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Maçka Meclis üyesi görevimde beni İlçemizin genelinde nerede bir yangın çıkarsa gidip yaşanan dramı yerinde tespit etme ve gördüğüm aksaklıkları ilgili makamlara bildirmeyi vicdani bir görev kabul ederim" dedi.
Sorumluluk sahibi Aydın sözlerinin devamında," Trabzon Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak Maçka İtfaiye Şefliğinde üçer elemandan oluşan ekip yedi gün 24 saat süreyle kesintisiz görev yapmaktadır. Teknolojik açıdan son derece teknik donanıma sahip olan şeflikteki araç ve gereçler aslında göz kamaştırıcı cinstendir. Peki sorun nedir diye akıllara soru işaretleri gelebilir. Maçka itfaiye şefliğinde gerçekte sorun şudur: Yangınlara sadece bir tankerle müdahale edilmesidir. Yangına su sıkıldıktan sonra boşalan tankerin yeniden doldurulup gelmesi zaman almaktadır. Ben bu sorunun aşılması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile İtfaiye Daire Başkanlığı nezdinde girişimlerde bulunup her vardiyada görevli personel sayısının üçten beşe çıkarılmasını tek tanker yerine ikişer tankerle Yangınlara müdahale edilmesinin sağlanmasını istedim. Ancak nedense bu isteğimizin gereği aylardır yerine gelmemektedir. Hal böyle olunca Maçka genelinde çıkan büyük çaplı yangınlarda hasar büyük oluyor" dedi.
Aydın, " şahsımızın çalışmalarının yanında Ak Partili Büyükşehir delegeleri de Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan nezdinde sorunu dile getirip çözüm üretilmesini istemişlerdir. Ancak sorun gene de çözüme kavuşmamıştır. Şunu belirteyim; Maçka'daki itfaiye Yangınlara zamanında müdahale ediyor ancak yangınların büyümeden engellenememesinin sebebi şeflik bünyesinde ikinci tankerin olmamayışıdır. Trabzon'daki ana merkezden Maçka Merkeze şu dolu bir itfaiye tankerinin gelmesi 45 dakika alır. Bu da yangın söndürmede etkili olmaz şeklinde konuştu.