Miraç Gecesi ve diğer mübarek geceler, gönlümüzü aydınlatan, maneviyatımızın güçlenmesine vesile olan, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun tezahür ettiği, hayatımızı yeniden muhasebe etme imkanı bulduğumuz, yüce Milletimizin ve tüm İslam âleminin asırlardan bu yana büyük bir coşkuyla idrak ettiği mübarek zaman dilimleridir.
​Bugün bizlere düşen; Miraç’ın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden tefekkür etmektir. Birer izzet ve ikram fırsatı olarak bu gün ve gecelerden gerekli dersleri almak, hayatımızı bu manevi fırsatlar üzerinde yoğunlaşarak beslemektir.

Aynı zamanda bu gün geçen yıl yaşamış olduğumuz Kahramanmaraş depreminin sene-i devriyesindeyiz. Bu mübarek gecenin de hürmetine yitirdiğimiz tüm canlarımıza bir kez daha yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır; yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla dolu bu mübarek gecede Yüce Allah’a duamız bir daha böyle acıları ülkemize, milletimize,  devletimize ve insanlığa yaşatmamasıdır.

Ayrıca Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın bir an önce özgürlüğüne kavuşarak Filistinli Müslüman kardeşlerimizin içinde bulundukları zorlu süreçten bir an evvel kurtulmalarını ve feraha ermelerini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşünceler ile Trabzonlu hemşerilerimizin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Miraç Gecesi’ni tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Elif Sağıroğlu’na, Başkan Kaya yardım elini uzattı Elif Sağıroğlu’na, Başkan Kaya yardım elini uzattı

Aziz YILDIRIM
Trabzon Valisi

Editör: Haber Merkezi