Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen Sanayicilerle İstişare Toplantısına katıldı. Toplantıya Bakan Kacır’ın yanı sıra Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Mustafa Şen ve Yılmaz Büyükaydın, Sanayi ve Teknoloji  Bakan Yardımcıları Oruç Baba İnan, Çetin Ali Dönmez ve Zekeriya Çoştu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Milli Teknoloji Genel Müdürü Alper Güzel, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Abdurrahman Aydın, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek, Sanayi Genel Müdürü İlker Murat Ar, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nevzat Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Kara, TTSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri, il protokolü ve iş insanları katıldı.

IMG_0580-1

EREN: ULUSAL DÜZEYDEKİ GELİŞMELERİ YERELDE BEKLİYORUZ

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ı ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Açılışı gerçekleştirilen Özdemir Bayraktar Bilim merkezinin şehrimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri kutluyorum. Ülkemizin milli savunma ve teknoloji hamlelerine çok değerli katkılar sunan hemşerimiz sayın Özdemir Bayraktar'a Allah'tan rahmet diliyorum. İsmi bilim merkezimizde yaşayacak, hizmetleri unutulmayacaktır” dedi. Ülkemizin teknoloji konusunda çok önemli atılımlar gerçekleştirmekte olduğunu ifade eden Eren sözlerini şöyle sürdürdü:

IMG_0592

“Başta İHA ve SİHA'lar olmak üzere savunma sanayinde yaşanan gelişmeler, şahsınızın da yol haritasının oluşmasına önemli katkılar sunduğu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin de paydaşı olduğu TOGG projesi, Yapay Zeka Stratejisi, Milli Uzay Programı hepimizin göğsünü kabartmakta, genç neslin ufkunu açmaktadır. Ulusal seviyede yaşanan bu gelişmelerin yanında yerel ölçekte de elbette ki şehrimizin sizlerden beklentileri bulunmaktadır. Şehrimiz için elzem olan ihtiyaçlarımıza bugüne kadar göstermiş olduğunuz ilgi ve desteği bundan sonraki süreçte de sürdüreceğinize yürekten inanıyorum.”

IMG_0581-1

TTSO Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı TTSO Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı

ÇELEBİ: YATIRIM ALANLARININ BÜYÜTÜLMESİNE İHTİYACIMIZ VAR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, 4 bin yıllık tarihi olan Trabzon’un ticaret ve sanayide derinliği bulunan bir şehir olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Öncelikle verilerle Trabzon’un son yedi yılda geldiği durumu paylaşmak istiyorum. Son 7 yıl Trabzon açısından çok parlak bir dönem olmadı. 1 milyar 550 milyon dolar civarındaki ihracatı 1 milyar 90 milyon dolara kadar geriledi. Diğer taraftan ihracatta 15’inci sırada olan şehrimiz maalesef 23’üncü sıraya geriledi. Şu andaki Gayri Safi Milli Hasılaya bakıldığı zaman Türkiye ortalamasının yaklaşık olarak yüzde 38 gerisine düşmüşüz. Trabzon olarak 3’üncü teşvik bölgesinde bulunuyoruz. Ama şu andaki tabloya göre en az 5’inci veya 6’ncı bölge olmak durumundayız. Trabzon olarak taleplerimiz var. Bu projeleri yaparken biz de elimizi taşın altına koyacağız. Özel sektör olarak beklentimiz ilimizde yeni yatırım alanlarının oluşturulmasıdır. Daha fazla üretim, istihdam ve ihracat için yatırım alanlarının büyütülmesine ihtiyacımız var.”

IMG_0591

BAKAN KACIR’DAN 9 PROJE İÇİN DESTEK İSTENDİ

Başkan Çelebi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan, Trabzon reel sektörünün acil beklentisi olan 9 proje için de destek istedi. Çelebi, konuşmasından detaylandırdığı projeleri başlıklar halinde şöyle sıraladı:

“Yatırım Adası Endüstri Bölgesi, Gemi – Yat ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Tekstil – Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Trabzon’un Doğusunda Organize Sanayi Bölgesi Kurulması, Trabzon’un Yatırım Teşvik Mevzuatında 5 veya 6’ncı Bölgeye Alınması, Küçük Esnaf ve Sanatkâra yönelik sektörel sanayi sitelerinin kurulması, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi 3. Etap Genişleme Alanı ve Güney Çevre Yolu Projeleri.

IMG_0582

BAKAN KACIR: TRABZON’U DÜNYA İLE YARIŞTIRACAK DURUMA GETİRMELİYİZ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “139 yaşında bir ticaret ve sanayi odası olması Trabzon’un hem bu bölgede hem de ülkede ne kadar önemli bir ekonomik merkez olduğunu göstermektedir. Bu ekonomik merkezi Türkiye sıralamasında hak ettiği yere ve hatta dünyayla yarışması mümkün olacak noktaya getirmek için neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası başkanımızın burada gündeme getirdiği bütün konular bizim de gündemimizdedir, bu konuları birlikte takip edeceğiz” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Kacır, iş insanlarının çeşitli konularla ilgili görüşlerini dinledi ve sorularını yanıtladı.

IMG_0583-1

PLAKET TAKDİM EDİLDİ, ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI

TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a toplantının sonunda günün anısına telkâri fincan takımı hediye etti. Kacır, TTSO Şeref Defterini de imzaladı.

IMG_0589IMG_0587IMG_0590IMG_0585-1

Editör: Haber Merkezi