Trabzon'da uzun yıllar boyunca aktif bir şekilde siyasetin içinde yer alan ve kentin idari yönetiminde önemli bir görev üstlenen Sürmene eşrafından Sürmen'in vefatı, Trabzon siyasi ve iş dünyasında derin bir üzüntü yarattı.

Niyazi Sürmen, Asım Aykan'ın Milletvekili seçilmesi sonrasında 2002 ile 2004 yılları arasında Trabzon Belediye Başkanlığı görevini üstlenmişti.

Bu dönemde şehrin idari işlerinde önemli roller üstlenerek, kent için çeşitli projelerin hayata geçirilmesinde etkili olan Sürmen şehir için önemli adımlar atmıştı. 

Trabzon kamuoyunda saygıyla anılan Niyazi Sürmen'in vefatı, şehrin siyasi ve sosyal hayatında büyük bir boşluk yarattı.

Merhum Sürmen'in cenazesi Trabzon Büyükşehir belediye eski binası önünde saat 14.00'da düzenlenecek tören sonrası İkindi Namazına müteakip İskenderpaşa Camiinde kalınacak cenaze namazı sonrası Sürmene'de aile kabristanlığında defin edilecek . 

Ortahisar Belediyesi, yüzme eğitimi almak isteyenlere destek olacak Ortahisar Belediyesi, yüzme eğitimi almak isteyenlere destek olacak

Sürmen'in vefatı, Trabzon'da geniş bir kesim tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı. Bir çok isim Sürmen için başsağlığı mesajı yayınladı. 

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, “Trabzon büyük bir değerini kaybetti

Partimiz Kurucusu Şehrimize ilçemize önemli hizmetlerde bulunmuş değerli büyüğümüz 2002-2004 dönemi Trabzon Belediye Başkanı büyüğümüz Niyazi SÜRMEN abimizin ebediyete irtihal etmiş olduğunu üzüntü ile öğrenmiş oldum .

Rabbim rahmet eylesin mekanı cennet ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi