Büyükşehir her yerde
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi kış mevsimine rağmen hava şartlarının uygun olduğu günlerde il genelindeki yol çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.
 
Asfaltlama, betonlama ve sanat yapısı inşaatlarının yanı sıra stabilize yolların bakım ve onarımını da ivedilikle gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelere kurduğu mobil konkasör ile bu alanda üst düzey hizmet veriyor. Araklı ilçesi Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Mustafa Demiray, Büyükşehir Belediyesinin mahallelerine mobil konkasör kurarak yol bakım çalışması gerçekleştirmesinden memnuniyet duyduklarını kaydetti. Demiray, “Mahallemiz, Araklı merkeze 25 km uzaklıktadır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, mahallemize mobil konkasör kurarak bizlere çok güzel hizmet verdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Akçaabat ilçesinin Derecik Mahallesi Yolbaşı Mevkii’nde Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlama çalışması gerçekleştirildi. Derecik Mahallesi Muhtarı Samettin Kara, “Derecik Vadisi sakinleri olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun çalışmaları bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Asfaltlama, betonlama ve diğer çalışmalarla Derecik Vadisi çok daha yaşanılabilir bir hale gelmiştir” diye konuştu.
 
Akcaabat ilçesi Akcakoy Mahallesi Dumankaya Mevkii asfaltlama çalışması, Çaykara ilçesi Şahinkaya Mahallesi yolu sanat yapısı inşaatı, Of ilçesi Keler Mahallesi yolu sanat yapısı inşaatı, Hayrat ilçesi Pınarca-Büyükharman yolu betonlama çalışması, Dernekpazarı ilçesi Ormancık Mahallesi yolu betonlama çalışması, Of ilçesi Serince Mahallesi yolu sanat yapısı inşaatı, tarihi Trabzon Lisesi önü parke çalışmaları, Ortahisar ilçesi 1 Nolu Beşirli Mahallesi Kınalitas Caddesi asfaltlama ve tretuvar çalışmalar geride kalan günlerde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi tarafından tamamlandı.
 
Öte yandan Ortahisar ilçesi Ortahisar Mahallesi Fatih Camii önünde tretuvar ve yağmur suyu projesi kapsamında çalışmalara devam ediliyor. Yapılmakta olan çalışmalar tamamlandığında yağışlı havalarda Fatih Camii’nin önünde su birikintileri oluşmayacak.