Avrasya Tüneli Görkemli Törenle Açıldı 
Haber : Tarkan Yusuf Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

2013 yılında hizmete giren Marmaray’ın ardından iki kıtayı deniz tabanının altından karayoluyla birleştirecek Avrasya Tüneli bugün açıldı. Göztepe-Kazlıçeşme arasında ulaşım 15 dakikaya inecek

Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, resmen açıldı. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yılbaşına kadar tünelin geçiş ücreti 15 TL olacak ve gelir şehit ailelerine aktarılacak" dedi. İşte tünel hakkında bilmeniz gerekenler...
  • Avrasya Tüneli resmen açıldı.. İstanbul Boğazı'nı yer altından geçecek olan Avrasya Tüneli'nin açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da yer aldı.

    AVRASYA TÜNELİ'NİN İÇİ BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ İZLE

    AVRASYA TÜNELİ AÇILIŞINDAN KARELER

  • GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

    GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

    Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Yılbaşına kadar tünelin geçiş ücreti 15 TL olacak ve gelir şehit ailelerine aktarılacak" dedi. Yılbaşından sonraki ücret daha sonra açıklanacak.

    Tünelin geçiş ücretinde dolar kuru baz alınıyor. Tünel geçiş ücreti otomobiller için 4 dolar + KDV (yaklaşık 17 lira), minibüsler için 6 dolar + KDV (yaklaşık 25 lira) karşılığı Türk Lirası olarak belirlenmişti. Her iki yönde de ödeme yapılacak.

  • 24 SAAT AÇIK OLACAK MI?

    24 SAAT AÇIK OLACAK MI?
    Tünel 30 Ocak'a kadar 24 saat değil, belli bir süre çalışacak. 14 saatle (sabah 07.00-akşam 21.00) başlayacak uygulama ile en geç 30 Ocak'ta 24 saat çalışma sistemine geçilecek.
  • TOPLAM UZUNLUĞU 14,6 KİLOMETRE

    TOPLAM UZUNLUĞU 14,6 KİLOMETRE
    İstanbul'da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergahı kapsıyor.
  • EN DERİN YERİ DENİZİN 106 METRE ALTINDA

    EN DERİN YERİ DENİZİN 106 METRE ALTINDA
    Projenin 5,4 km'lik kısmı deniz tabanı altına özel bir teknolojiyle inşa edilen iki katlı tünelden ve diğer metotlarla inşa edilen bağlantı tünellerinden oluşuyor. Tünelin en derin bölümü deniz seviyesinden 106 metre aşağıda bulunuyor.
  • AZAMİ HIZ 70 KM OLACAK

    AZAMİ HIZ 70 KM OLACAK
    Güzergahta yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar inecek. Avrasya Tüneli'nde hız sınırı 70 km olacak.
  • HGS VE OGS İLE GEÇİLEBİLECEK

    HGS VE OGS İLE GEÇİLEBİLECEK
    Tünelin, iki gidiş ve iki geliş yolunda hem HGS hem OGS ile geçiş yapılabilecek. Ayrıca bir nakit gişesi bulunmayacak, araçtaki yolcular için ayrıca ödeme yapılmayacak.
  • ARAÇ GARANTİSİ NE KADAR?

    ARAÇ GARANTİSİ NE KADAR?
    Başlangıçta 120 bin ile 130 bin aracın geçişi bekleniyor. Devlet yüklenici firmaya günde 68 bin 500 araçlık geçişi garanti etti.
  • İSMİ İÇİN ANKET YAPILDI AMA...

    İSMİ İÇİN ANKET YAPILDI AMA...
    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Avrasya projesine isim bulmak için online anket yapmıştı. Ancak Bakan Arslan, anketin iptal edildiğini ve tünelin adının "Avrasya Tüneli" olacağını söylemişti.
  • ARAÇ GEÇİŞLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

    ARAÇ GEÇİŞLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
    21 Aralık sabahı saat 07.00'de araç kabulüne başlanacak.
  • 60 BİN METREKARE DENİZ DOLGUSU

    60 BİN METREKARE DENİZ DOLGUSU
    İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada bölgeye 60 bin metrekare deniz dolgusu, 15 bin metre yaya yolu, uluslararası standartlarda bisiklet yolu, 320 bin metrekare yeşil alan, yürüyüş yolları, yapıldığı belirtildi. Aynı açıklamada yeni yolların asfaltlanması için 70 bin ton asfalt döküldüğü ayrıca 350 adet aydınlatma direği dikildiği açıklandı.
  • NE KADARA MAL OLDU, KİM İŞLETECEK?

    NE KADARA MAL OLDU, KİM İŞLETECEK?

    Avrasya Tüneli, 1.2 milyar dolara mal oldu. Projeyi tamamlayan Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım AŞ (ATAŞ), 2009 yılında Avrasya Tüneli’ni gerçekleştirmek üzere kuruldu. Türkiye’den Yapı Merkezi ve Güney Kore’den SK E&C şirketleri, ATAŞ’ın iki eşit ortağı konumunda. Şirket tüneli 24 yıl işletecek.

    RAKAMLARLA AVRASYA TÜNELİ (NE KADARA MAL OLDU?) İZLE

  • 9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREME DAYANIKLI

    9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREME DAYANIKLI
    Tünel fay hatlarına yakınlığı nedeniyle richter ölçeğine göre 9 büyüklüğünde bir depreme dayanacak güçte yapıldı.
  • Avrasya Tüneli'nde her noktanın 7 gün 24 saat izlendiği kapalı devre kamera sistemi, olay algılama sistemleri, haberleşme ve ihbar sistemleri yer alacak. Yüksek teknoloji altyapısıyla tünel içinde hız kontrolü sağlanacak.
  • Projeden görüntüler...