TBMM BAŞKANLIK DİVANI ÜYESİ, CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ SİBEL SUİÇMEZ; “BÖCEKLER FINDIĞA, İKTİDAR FINDIK ÜRETİCİLERİNE DADANDI!”

Trabzon’dan Tiflis’e Sağlık Turizmi çıkarması“Direkt uçak seferleri iki tarafın da ortak beklentisi” Trabzon’dan Tiflis’e Sağlık Turizmi çıkarması“Direkt uçak seferleri iki tarafın da ortak beklentisi”

Suiçmez, 8 yıldır artmayarak her yıl Nisan ayında dönüm başına 170 TL olarak ödenen fındık destek ödemelerinin, Mayıs ayı gelmesine rağmen neden ödenmediğini sorarak, fındık üreticilerinin mağdur edildiğini ifade etti. 

“İSTİLACI BÖCEĞE KARŞI ETKİN BİR ÖNLEM ALINMAMAKTADIR.”

Son yıllarda, özellikle Karadeniz bölgesinde yoğun bir şekilde görülen ve Fındık üretimine tehdit oluşturan Kahverengi Kokarca böceğine değinen Suiçmez; “Bir kaç yıldır fındık bahçelerine dadanan Kahverengi Kokarca, fındığın kökünü kurutmaktadır. Bu istilacı böcek fındık üretiminde bu yıl 150 bin ton kayba neden olacak kadar ciddi bir tehdittir. İktidar bu tehdit karşısında neden daha etkin önlemler almamaktadır.“ ifadelerini kullandı.

Suiçmez, iktidarın bu tehdit karşısında neden daha etkin önlemler almadığını sorgulayarak, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bir an önce önlem alması için gerekli çalışmaları yapmaya davet etti.

Editör: Haber Merkezi