Başkan Gümrükçüoğlu turnuvaları başlattı

Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü münasebetiyle düzenlenen masa tenisi ve satranç turnuvalarının açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu gerçekleştirdi.
Akçaabat Spor Salonunda gerçekleştirilen Masa Tenisi Kurtuluş Turnuvası ile Beşirli Tenis Kortlarında düzenlenen Satranç Kurtuluş Turnuvasını başlatan Başkan Gümrükçüoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğünü ilelebet muhafaza edeceğini söyledi.
Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü münasebetiyle önemli turnuvalar gerçekleştirdiklerini hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Canlarını gözlerini kırpmadan vatan için feda etmiş olan atalarımızın şahadetleri ile bizlere bağımsız bir cumhuriyeti hediye etmelerinin, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşu münasebetiyle düzenlediğimiz turnuvalarımızda buluşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yavrularımızın, tüm katılımcılarımızın bildiği gibi Trabzon’umuz 99 yıl önce atalarımızın verdiği mücadele ile kurtulmuş ve ülkemiz Cumhuriyete kavuşmuştur. Atalarımızın bize bıraktığı bu kutlu vatanı; tek devleti ile tek bayrağı ile tek milleti ve tek vatanı ile gelecek nesillere bırakmak vazifesini en iyi şekilde ifa edeceğiz. Bugünde ülkemiz üzerinde hesaplar yapanlarının hesaplarını boşa çıkartacağız. Bu ülke bölünmez bütünlüğünü ilelebet muhafaza edecek. Tüm Trabzon’umuzun kurtuluş günü kutlu olsun” diye konuştu.