Yapılan toplantıda Akçaabat ilçesinin sportif faaliyetler ve tesisler konuşuldu.. Akçaabat da yapılacak olan Yaylacık mevkisinde 5.000 kişilik Butik Futbol sahası , Spor Kompleksi ve Söğütlü’de Spor lisesi hakkında başkan EKİM bilgi sundu.
Akabinde mahallelerde bulunan araziler üzerine spor alanları oluşumunda neler yapılabilirliği görüşüldü. Mersin, Akçakale ,Darıca Yıldızlı , Akçaköy taraflarında oluşturulacak toprak sahalar harekete geçirilmesi için Kulüplerimizle işbirliğiyle oluşturulmaya çalışılacak. 
Merkezde , Söğütlü ve Yıldızlı’da sokak sporlarının gelişmesi için alan yaratılması ve okul bahçelerinin düzenlenmesi fikrine sıcak bakılarak İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile istişare edilecek.
Çok güzel projelerle yapılan toplantı için Sayın EKİM’e ve Spor Kulüp Başkan ve Yöneticilerimize teşekkür ederiz.Söğütlü’deki Amatör kulüplerin kullandığı tesis ve sahanın yenisi yapılmadan yıkılmaması konusunda fikir birliğine giderek bir an önce projelendirilerek yapılması konusunda görüş sunuldu.
Biz Trabzon ASKF olarak bu işin de takipçisi olacağız.