MHP'de İhraç Edilen Çağrı Heyeti Kasım Ayında Tekrar Göreve Geliyor
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 MHP'de Çağrı Heyeti Kasım Ayı İçinde Tekrar Görevinin Başına Dönüyor.
Açılan DAVA da ANKARA 12 sulh hukuk mahkemesi DAVA yı kabul etti. Ankara 12 Sulh Hukuk Mahkemesi Açılan Davayı Kabul etti.

Yasa Diyorki Müracaat yapıldıktan sonra Selege Sayısı Artırılıp veya Eksiltilmez.

Yargıtay 18 Hukuk Dairesi Tüzük Kurultayı'nın Yapılması İçin ; Kongre Yapmak İçin Çağrı Heyetine Tüzük Kongresini Yapma Yetkisi Veriyor. Çağrı Heyetide Tüzük Kongresini Yapıyor. MHP Ordu Eski Milletvekili Cemal Enginyurt Yürütmeyi Durdurup Yapılan Tüzük Kurultayı'nın İptalini İstiyor.

İŞİN ÖZÜ BURADA 
MHP Ordu Eski Milletvekili Cemal Engin Yurt Kongreyi İptal Ettirirse ,Yine Yetki Çağrı Heyetine verilecek .Çağrı Heyeti Tüzük Değişikliği Kongresi Yapacak .Engiyurt Davayı Kaybederse Yapılmış Olan Mevcut Tüzük Kurultayı'nın Kabulü Olacak 

MHP'NİN ÇAĞRI HEYETİ KİMLERDEN OLUŞUR GÖREVLERİ NELERDİR 

MHP'yi olağanüstü kongreye götürecek olan "Çağrı Heyeti"; kapatılan Aksaray MHP İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu Üyesi Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Sağır ve Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç'ten oluşuyor.

Çağrı Heyeti'nin amacı nedir?

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne MHP içerisindeki muhaliflerin başvurusu üzerine, toplanılan imzalara istinaden atanan Çağrı Heyeti'nin amacı, MHP'yi olağanüstü kurultaya götürmek.

Çağrı Heyeti'nin kararları nelerdir?

Çağrı Heyeti, ilk toplantısında bundan sonra nasıl bir süreç izleneceği konusunda görüş alışverişinde bulunurken; YSK, İlçe Seçim Kurulu ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru ile kongrenin yapılacağı salonun tespitine ilişkin bazı görevlendirmeler yaptı.

Partiyi "sağlıklı, tarafsız, yansız ve herkese eşit mesafede kongreye götürmeyi hedeflediklerini" belirten Çağrı Heyeti, olası gerginlik ihtimaline karşı, sadece üst kurul delegelerinin ve basının yer alacağı seyircisiz bir kongre konusunu da ele aldı.

Çağrı Heyeti'nin son aldığı karar ise şu şekilde:

Söz konusu kararın verdiği yetki ile MHP Parti Tüzüğü'nün ilgili hükümleri gereği olağanüstü büyük kongrenin yerine getirilmesi amacıyla gerekli iş ve işlemler başlatılmıştır.

Süreç, Çağrı Heyeti sıfatıyla tarafımızca yürütülecek olup, ilk olağanüstü toplantının 15 Mayıs 2016 tarihi saat 10.00'da, gerekli çoğunluğun sağlanamaması halinde ise ikinci olağanüstü genel kurul toplantısının aynı yerde ve saat 10.00'da, 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağı hususunda karar alınmıştır.

ÇAĞRI HEYETİ 21 .09.2016 TARİHİNDE MHP'DEN İHRAÇ EDİLDİ 

MHP Disiplin Kurulu tarafından 21.09.206'da  haklarında partiden "kesin çıkarma" cezası verilen, gayrımeşru olarak kabul edilen MHP kongresini düzenleyen üç isim daha önce partiden çıkarılan Meral Akşener'den 13 gün sonra ihraç edilmiştiler.
MHP'de Meral Akşener ve bugün ihraç edilen Çağrı Heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç aynı gün Disiplin Kurulu'na sevkedilmişti. 16 Ağustos'ta başlayan disiplin sürecinin ilk aşaması 8 Eylül'de sonuçlandı ve ilk olarak Meral Akşener partiden ihraç edildi.

Çalışmasını sürdüren MHP Disiplin Kurulu, 13 gün sonra da mahkeme tarafından atanan, MHP'de muhaliflerin hakimiyetinde geçen ve meşru bulunmayan kongreyi düzenleyen Çağrı Heyeti'nin üç ismini de partiden çıkartmıştı.