BURSA MİLLET VEKİLİ ZEKERİYA BİRKAN MEMLEKET ÖZLEMİ GİDERİYOR

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Ak Parti Bursa Millet Vekili Zekeriya Birkan Memleket Özlemi gideriyor. Bursa Millet Vekili Zekeriya Birkan  Trabzon Uzun sokak'ta Hemşehrileri ile hasret giderdi. Çaykaralı olan Birkan Kendi Köylüsü Karfo Fotoğrafçılık Sahibi Ferhat Yıldız'ı iş yerinde ziyaret etti. Ziyaretinde Uzun Sokaktaki Çaykaralı Esnaflar vardı.  kendisi ile sohbet imkanı bulduğumuz Trabzon Çaykaralı Hemşehrimiz Bursa Ak Parti Millet Vekili Zekeriya Birkan memleketin taşını toprağını, insanını ,havasını, suyunu kısaca he şeyini özlemişim benim Memleketim cennet cennet bunun değerini ne olur bilelim dedi. 

ZEKERİYA BİRKAN KİMDİR TANIYALIM 

1967 yılında Trabzon’un Çaykara ilçesinde doğdu. İlkokulu Of’a bağlı Eskipazar, liseyi ise Ankara Keçiören Lisesi’nde tamamladı. 1987 yılı Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Akademisi, 1992 yılı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Üniversite yıllarında, Milli Gençlik Vakfı’nda faaliyetlerde bulundu. Refah Partisi'nde il ve ilçe yöneticiliği görevlerinde bulundu. 1998 yılında Fazilet Partisi’nin Nilüfer İlçe Teşkilatında Kurucu İlçe başkanlığını üstlenerek 5 yıl süre ile başkanlık görevini sürdürdü. 1999 yılında Fazilet Partisi’nden Nilüfer Belediye Başkan Adayı oldu. 2003’de AK Parti İl-İlçe delegesi seçilen Birkan, bursa hafriyat AK Parti’de İl Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

28 Şubat sürecinde sosyal ve sivil hayattaki hukuksuzluklara karşı yürütülen mücadelede, avukat olarak aktif bir biçimde yer aldı. MÜSİAD, Mazlum-Der’de üyelikleri bulunan Birkan aynı zamanda İlim Yayma Cemiyeti Bursa Yönetim Kurulu Üyeliği, Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği başkanlıklarının yanı sıra Bursaspor Yönetiminde Denetim Kurulu üyesi olarak görev aldı. HU-DER Hukuki Araştırmalar Derneği Bursa Temsilciliği açarak kurucu başkanlık, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliği ve şube başkanlığı görevlerini sürdürdü. BURGEV Bursa Gençlik ve Eğitim Vakfı Kurucu üyesi ve Vakıf Başkan Yardımcısıdır.

1992 yılında Bursa Barosu’na kaydını yaptıran Birkan, halen Bursa’da avukatlık yapmaktadır. Üyesi olduğu baroya 2012 yılında gerçekleştirilen genel kurul sonucunda başkan seçilmiştir. 2004 ile 2009 yılları arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına Hukuk Danışmanlığı yapmış, LAHEY Uluslararası Tahkim davalarında temsilci olmuştur. Serbest avukatlık yapan Birkan halen BTSO Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Hukuk Danışmanlığı görevini sürdürmektedir.
Kişisel Bilgileri

Medeni durum: Evli, üç çocuk babası
Eğitim
1992 Lisans derecesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
1987 Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Akademisi
1984 Ankara Keçiören Lisesi
Of/Eskipazar İlkokulu
Siyasi Çalışmalar
AK Parti, İl Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanlığı
2003, AK Parti, İl-İlçe Delegesi
1999, Fazilet Partisi, Nilüfer Belediye Başkan Adaylığı
1998, Fazilet Partisi, Nilüfer Kurucu İlçe Başkanlığı (5 yıl süre ile)
Refah Partisi, İl-İlçe Yöneticiliği
Milli GençlikVakfı, Üniversite yılları
Sivil Toplum Çalışmaları
BURGEV (Bursa Gençlik ve Eğitim Vakfı)
- Kurucu
- Vakıf Başkan Yardımcısı

HU-DER (Hukuki Araştırmalar Derneği)
-Bursa Temsilciliği
-Bursa Kurucu Başkanlığı
-Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği
-Bursa Şube Başkanlığı
Bursaspor Yönetimi (Denetim Kurulu Uyeliği, 2004)

Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığı
İlim Yayma Cemiyeti, Bursa Yönetim Kurulu Üyeliği
Mazlum-Der üyeliği, 1999
MÜSİAD üyeliği, 1998
Mesleki Bilgiler
Bursa Barosu Başkanlığı, 2012
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Hukuk Danışmanlığı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Hukuk Danışmanlığı, 2004-2009
Bursaspor Denetim Kurulu üyeliği, 2004
Bursa Barosu, Avukat (1992-Halen)