Ak Parti Trabzon'da Tek Yumruk 

AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları, Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısı Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde yapıldı. Toplantıya Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu,Ak Parti  İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün,Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Ak Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezi MKYK üyesi Coşkun Keklik,Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uzmanı Mazhar Yıldırımhan, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve eski Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ile çok sayıda partili katıldı.   

AZ UYUYUP, ÇOK ÇALIŞMAYI… 

Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali yaptı.   Küçükali, görevi devraldıkları andan itibaren yaptıkları programlarla ilgili bilgi vererek başladığı konuşmasında, “Sık sık ilçe ziyaretlerinde bulunduk. Mahalle başkanları ve genç esnaf buluşmaları yaptık. Seçimlere kendimizi hazırladık. Az uyuyup, çok çalışmayı kendimize şiar edindik.  Seçim sürecinde KTÜ’de bütün Ramazan boyunca süren, yaklaşık 50 bin genç kardeşimizi iftar sofralarında misafir etti. Bu programın maddi yükünü çeken Ortahisar Belediye Başkanı ve ekibini şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.  Küçükali, kendilerine destek olanlara da konuşmasının son bölümünde teşekkür etti.  Program daha sonra AK Parti Gençlik Kollarının hazırladığı slayt gösterisi ile devam etti.  AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Coşkun Keklik’te toplantıda kısa bir selamlama konuşması yaptı.  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ise, toplantıya katılanları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Sizler AK Parti’nin birer mensubu olarak şanslı insanlarsınız. Ülkemizi ayağa kaldıran, dünya ülkesi yapan Recep Tayyip Erdoğan’ın fedakarlıklarını biliyorsunuz. Size en güzel ilham kaynağı odur. Hayatını bu ülkeye erdi. Hayatını bu ülkeye feda eden insanın askerleri olarak neferleri olarak ona uygun şekilde yakışır şekilde çalışmalarınızı yürütürseniz hiçbir sorun kalmaz. Aman bu bayrağı ayağa düşürmeyelim. Bir belediyeci olarak 3 dönem belediyede bulundum. Hem CHP hem de AK Parti Belediyeciliği yaşayan bir kardeşiniz olarak bununla ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.  2009 – 2014 dönemiyle ilgili çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Onunla ilgili halkımız kararını 2014’de verdi” dedi. 

YASA ÇIKAYINCA, 5 YIL BU OLUMSUZLUKLARLA… 

Trabzon’un Büyükşehir olma sürecinden bahseden Kınalı, Türkiye’de ilk büyükşehrin Turgut Özal döneminde başladığına dikkat çekti. Kınalı, “Büyükşehir kavramında biraz değişiklik oldu. Bütün sınırları ile Büyükşehir yaptılar bizi. Bu bizim karşımıza biraz sürpriz olarak çıktı. Bizim coğrafyamız, bir Erzurum ve Kayseri coğrafyası değil. Zorluklar getirdi. İlk başlangıçta bazı sıkıntılar olabilir. Bu olumsuzluklar Trabzon’a yansıdı. Erzurum ovası ile bizim coğrafyamız sanki denk tutuldu. Ankara’da anlattık fakat yasası bir türlü çıkmadı. Yasası çıkmadığından 5 yıl bu olumsuzluklarla Büyükşehir’i yürütmeye çalıştık. Bir taraftan temeli atıyorsun, organizasyonu oluşturuyorsun, bir taraftanda hizmetlerin aksamamış gerekiyor. Millete verdiğimiz sözlerin bir çoğunu yaptığımızı düşünüyorum. Daha önce Büyükşehir olan yerlerin yetkililerine sorarsanız 20 yılda bile tam büyükşehir olamadık diyorlar. Rabbime şükürler olsun bütün bunlara rağmen verdiğimiz bütün sözleri yerine getirdik başımız dik olduğunu düşünüyorum.  Büyükşehir olmak imar bütünlüğü açısından çıkmıştır. Boztepe ile Çukurçayır arasında yol var. Bir taraf 3 kat bir taraf 13 kat. Niye İmar Bütünlüğü yoktu. Biz bu olaya gelir gelmez el attık. Hemen planlama çalışması yaptık. Adım adım planları bitirerek Büyükşehir’in imar anayasası ortaya koyduk. Buna diğer Büyükşehirlerin bir çoğu cesaret edemedi.“ dedi.

  GÜMRÜKÇÜOĞLU, KENDİ ARAZİSİNDEKİ İNŞAAT HAKKINI ARTTIRDI İDDİASINA YANIT

İmar Planları yapılırken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun kendi arsasında inşaat hakkının arttırıldığı iddiasına yanıt veren Kınalı, “Başkanımızın inşaat hakkı yüzde yüz aşağı geldi. Bu yalanları söyleyenler oldu. Başkanımız hiç biri aldırış etmedi. Akıl almaz yalanlarla karşılaşıyorsun.  Rekorlar kırıldı. Moloz mevkiine bakın, inşaat alanına dönüştü.  Kadınlar Pazarı ihalesi yapıldı, yakında orada inşaata başlanacak. Nereye bakıyorsan Büyükşehrin hamlelerini görüyorsun. Başkanımızın önceliği 780 bin insanın kamu menfaatidir. Bireyin hakkı korunmak koşuluyla kamu menfaati her zaman ön planda olacaktır.  Bu menfaat gruplarının belediye ile yıldızı barışmadı. Bunlar bir kişidir, bin kişi gibi ses çıkartırlar. Ak Belediyeciliğimizi ve Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu yıpratma adına propaganda yaptılar. Şüphesi olan başkanımıza bana istediği gibi soru sorabilir. Lütfen dedikodulara kulak asmayın. Kapımız açıktır, alnımız açıktır” diye konuştu. 

GENÇLERİN SIRTINA BASARAK DEĞİL, GENÇLERİ SIRTINA ALAN SİYASETÇİLERİN… 

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde de gördüğünüz gibi hem kadınların hem gençliğin siyasetin en üst mekanizmalarında olabilmeleri adına her türlü yolu açan böyle bir liderin arkasında hep birlikte çalıştığımız için, bu tarihe şahitlik ettiğimiz için, çocuklarımıza gururla anlatacağımız bir liderimiz olduğu için çok şanslıyız. Siyaset bir algılar repertuarı. AK Parti yeniyi ilan ve tarif eden çok önemli yapılanma. Siyasal tarihin hangi momentinde olursanız olun Recep Tayyip Erdoğan sizleri çok özel zaman diliminde konumlandırdı. Geleceği şekillendirecek, birilerine siyaset nasıl yapılır dedirtecek, bu AK Kadrolarla birlikte nasıl yol yüründüğünü açıklamalarını tüm hal ve şartlarda yapmış bir lider.  Bizler milletvekili olarak, sizler bulunduğunuz yerden kendi iktidar alanımızda sağımıza, solumuza bakmadan “Kim var” denildiğinde ben varım diyen bir yapılanmanın içindeyiz. Gençlerin sırtına barak değil, gençleri sırtına taşıyan siyasetçilerin çoğalması dileğiyle…” diyerek sözlerin bitirdi.

HAYDAR REVİ 

   Toplantıda son konuşmayı ise İl Başkanı Haydar Revi yaptı. “İlimizin komutanı” diye takdim edilen Revi, “Genel Bakanımız kıymetli Cumhurbaşkanımız 14 Ağustos 2001 yılında yola çıkarken gençliğe güvenmiştir, kadın kollarına, teşkilatına, bizlere hepimize güvenmiştir. Bu güveni boşa çıkarmamak için, kuruluştan bu güne kadar inanın gereğini yapmıştır. Elbette eksiklerimiz olmuştur. Bakın bugün Pazar, dışarda çok güzel hava var, buraya geldiniz bu fedakarlık işi inanç işi. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önümüzde seçim var. Hazırlıklarımıza başladık. Bu seçimle ilgili hazırlık, yoksa her zaman seçime hazır durumda bekliyoruz.  Yapacağımız tek şey var. Cumhurbaşkanımızın, bize verdiği teşkilat terbiyesi, heyecanı ile yolumuza devam edeceğiz. Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkan vekilimiz bazı eleştirilerden bahsetti. Bunlar olacak. Sabah Gazetenin birinde gördüm, CHP Milletvekili AK Parti’nin onlar AKP diyorlar. ”AKP’nin ekmeğine yağ sürmek gibi” diyor… Ezanın Türkçe okutulması mesajı üzerine söylüyor. Bunun acı olduğunu ifade etmiyor da, genel anlamda “bizi kafamızda böyle bir şey var da yanlışlıkla söyledi” gibi çıkıyor mesaj…  Bizim başkaları ile işimiz yok. Biz kendi işimizi yapacağız.  Programda gösterdikleri başarıdan dolayı çeşitli ilçelere plaket takdim edildi.  Protokol konuşmalarının ardından ise toplantı basına kapalı olarak devam etti.