Günün erken saatlerinde seçim çalışmalarına başlayan AK Parti Sürmene Belediye Başkan Adayı Rahmi Üstün beraberinde AK Parti Sürmene İlçe Başkanı Aydın Bayraktar ve AK Parti Sürmene Belediye Meclis Üyesi Adaylarıyla sırasıyla Sürmene Sağlık Meslek Lisesini, Sürmene Abdullah Kanca Denizcilik Meslek Yüksekokulunu, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesini ve Sürmene Dursun Karabacak İlköğretim Okulunu ziyaret etti.

Okullara yaptığı ziyaret esnasında eğitime ne kadar önem verdiklerini dile getiren Üstün, öğretmen ve yöneticilere "Bende sizler gibi öğretmenim. Fakat bu mesleği yapmak bana nasip olmadı. 15 günlük bir staj sonrası kendi işlerimle ilgilenmek zorunda kaldım, kendi işimi kurdum fakat öğretmenliğin ne kadar değerli bir meslek olduğunun farkındayım. Gelecek nesillerin var olabilmesi, bilinçli olabilmesi iyi ve kaliteli bir eğitimden geçer. Biz ilçemiz bünyesindeki okulları sırasıyla gezerek okulların sorunlarını ve eğitimci arkadaşlarımızın tavsiyelerini yerinde dinleyip not alıyor, şimdiden çözüm üretmeye çalışıyoruz. Eğitimcilerimiz güzide ilçemiz Sürmene'nin gözbebeğidir, eğitim ise bir ilçenin devamlılığını sağlayan en büyük etkendir." şeklinde konuştu.

Ayrıca AK Parti Sürmene Belediye Başkan Adayı Rahmi Üstün'ün Dursun Karabacak İlköğretim Okulunda minik öğrencilere hediyeler dağıtması ve öğrencilerle fotoğraf çektirmesi öğrencilerin yüzünü güldürmeye ve öğrencilerin büyük ilgi göstermesine sebep oldu. Öğrenciler Üstün'e "Başkan amca diyerek sarıldılar."

Okul ziyaretleri sonrasında Çamburnu Beldesi'nde öğle namazına müteakıp düzenlenen Hasan Asımoğlu'nun cenaze törenine katılan Üstün, ikindi namazına müteakıp ise Sürmene Eski Camii önünde kılınan Temel Sekban'ın cenaze törenine katıldı. Üstün, akşam saatlerinde ise Sürmene Çarşı Mahallesinde ev ziyaretlerinde bulunarak halktan destek istedi ve gece gündüz seçim çalışmalarını sürdürmeye devam etti.

Muharrem Altıntaş
www.trabzonhaber24.com