Hayrat'a bugün yapılan kongreye tek liste seçime girdi. Mevcut başkan Serkan Karaahmetoğlu ilçe başkanlığı görevine devam edecek.

 Paylaş (0) Paylaş (0)
Ak Parti Trabzon 7. Olağan Kongreleri başladı. İlk kongre Hayrat’ta gerçekleşirken mevcut başkan Serkan Karaahmetoğlu tek liste ile gidilen seçimde yeniden başkan oldu. 
AK Parti Trabzon Hayrat İlçe Başkanlığı
İlçe Başkanı
Serkan Karaahmetoğlu
Asıl Yönetim Kurulu Üyeleri
Ahmet Şahin
Necdet Hacıosmanoğlu
Bayram Musaoğlu
Mustafa Yeşilyurt
Yasemin İmamoğlu
İlyas Altıner
Sadık Yılmaz
Hüseyin Sarmusak
İhsan Özcan Özkanca
Nurettin Mollaoğlu
Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri
Mustafa Meral
Ahmet Fettahoğlu
Mehmet Ali Zengin
Sırrı Kasapoğlu
Halil İbrahim Akosman
İhsan Öztel
YOĞUN KATILIM OLDU
Pandemi tedbirlerinin alındığı kongreye, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlı, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Bölge Koordinatörü Polat Türkmen, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, Ak Parti İl Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Demirtaş ve Hasan Dilekoğlu, Ak Parti Of, Sürmene, Beşikdüzü ilçe başkanları, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, partililer ve davetliler katıldı. 
TÜRKMEN: ALLAH BİRLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Bölge Koordinatörü Polat Türkmen, “Pandemi çok önemli. Türkiye’de gün geçtikçe yayılma eğilimi var ve ondan dolayı kısa tutacağız. Kendimiz tedbir alarak kurtaracağız bundan. Allah birliğimizi daim eylesin” dedi.
BİZİMKİSİ BİR AŞK HİKAYESİ
Hayrat İlçe Başkanı Serkan Karaahmetoğlu, “Ak Parti’nin gelişimle ülkemizde gelişim dönüşüm oldu. 80 yıl boyunca yapılmayan hizmetler Ak Parti hükümeti döneminde 18 yılda yapıldı. Bu başarı ve hizmetlerin altında sizlerin oyları ve destekleri var. Bizimkisi bir aşk hikayesi. Bunu için gece gündüz demeden milletimize sevdalıyız. Hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşmamız için çok daha fazla çalışacağız. Halkımızın içinde yanlarında olacağız. Partimizdeki birlik ve beraberliği kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Dün de bugün de bizim için asıl olan davadır. Liderimiz tarafından bizlere kayık görülen bu şerefli görev için karşınızda bulunduğum bugün sizlerden yeni dönem için destek istemekteyiz. Bu yol bizim yolumuzdur. Bu dava bizim davamızdır. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Bize destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnandığımız yolda durmak yok yola devam diyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZA PROJELERİ ANLATTIM
Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, “Cumhurbaşkanımıza projelerimizi tek tek anlatma imkanımız oldu. Bir kısmının talimatını verdi. İnşallah bir aile olarak az olsun benim olsun değil çok olsun bizim olsun zihniyetiyle bir aile bir kardeş şeklinde bundan sonra çalışmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi emrinize amadeyiz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 
HAYRAT’A POZİTİF AYRIMCILIK YAPTIM
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Kongremizin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Geçtiğimiz ay partimizin 19. kuruluş yıl dönümünü kutladık. 19 yaşın heyecanı ve 19 yılın tecrübesiyle milletimize hizmet yolunda hız kesmeden yoluna devam ediyor. Ak Parti kuruluşundan itibaren sırtını sadece millete yaslayan bir parti olmuştur. Ak Partinin kumaşını bu millet dokumuştur. Ak Parti’nin kurucusu milletin kendisidir. Ak Parti kuruluşundan bugüne milletin direktifleriyle hareket etmiştir. Milletin hayallerini öncelemiştir. Dünya 5’ten büyüktür diyerek ümmetin umutlarını taze tutmayı başarmıştır. Seçimden önce söz verdiğimiz gibi belediyemizin imkanlarını 18 ilçemiz olarak adalet ve hakkaniyet çerçevesinde sağlanmasına özellikle imkan veriyoruz. Hayrat’a elimden geldiğinde pozitif ayrımcılık yapmaya hayret gösterdim” dedi.

Kongrede söz alan Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’da bir katılımcılara teşekkür edip, göreve devam edecek olan mevcut başkana teşekkür etti.
YA İSTİKLAL YA ÖLÜM NİDASIYLA HAREKET EDECEĞİZ
Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Ak Parti Hayrat ilçesi 7. Olağan Kongresi’nin hayırlar getirmesini diliyorum. Ak Parti bu milletin umudu olarak doğmuş bir partidir. Millet hizmet aşkında sağlıktan savunmaya, enerjiye kadar ülkemizde ilkleri ve enleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. En kutlu olan bir husus da demokrasinin gelişmesi noktasında Türkiye’nin ayağındaki prangaları ortadan kaldıran bir duruş ortaya koyduk. İçeriden dışarın kuşatmaya çalışanlara da fırsat vermedik. Bugün Türkiye Suriye’de terör devleti kurulmasının karşısında sessiz kalmış olsaydı Kuzey Irak’ta Kürdistan’ın kurulmasına müsaade etseydi, Doğu Akdeniz’de olmasaydı, mazlum milletlerin sesi olmamış olsaydı, Kudüs’ün İsrail’in başkenti yapılmaya çalışıldığında sesi çıkmamış olsaydı bugün Türkiye belki kendi içerisinde bir mücadele içerisinde kalır hiçbir zaman büyümez, gelişmez ve kabuğunu kırmamış olurdu. Her alanda egemenlik haklarını ve gücünü muhafaza eden bir ülkedir. Türkiye haklı olduğu konuda yürümeye devam edecektir. Doğu Akdeniz’deki hakkımızı ya istiklal ya ölüm nidasıyla korumaya devam edeceğiz. Kongrelerimiz çok önemlidir. Yeni bir heyecana vesile olmaktadır. Tüm bu şartlara rağmen tüm kurallaya uyarak salonu dolduran herkese çok teşekkür ediyoruz. Kongreyi anlamlı kıldınız. Hepinizle gurur duyuyoruz. Dava arkadaşı olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dur durak demeden sizlerin emrinde olmaya devam edeceğiz. İlçe başkanımıza özellikle yeni yönetimiyle beraber oluşacak yönetimi tebrik ediyoruz. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
FINDIK VE ÇAY FİYATLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM
Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “7. Olağan Kongre sürecimiz ilçemize şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun. Partimizin bugünlere gelmesinde bütün teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız başkanlığında tüm engelleri aşarak buralara geldik. Bu kutlu yürüyüşü bugünlere kadar taşıdık. Daha önce teşkilatlarımızla buluşmayı planladığımız ancak pandemi nedeniyle ertelediğimiz kongrelerimize başladık. Yalnızca delegelerimiz ile buluşarak kongreyi gerçekleştiriyoruz. Görev alan arkadaşımız davanın nasıl ileriye taşırım anlayışı ile devam edecektir. İnşallah hep birlikte el ele vererek teşkilat yapımızı güçlendirmiş olacağız. Fındık ve çay fiyatları konusunda teşekkür etmek istiyorum. Üreticimiz memnun olmuştur. Siyasette zaman ayırıp fedakarlık göstereceksiniz. Bizim amacımız millete hizmet etmektir. Bir makam mevki değil millete nasıl daha fazla hizmet sağlarız bunu sağlamaktır amacımız. Bu anlayışla görevimizi layıkıyla yerine getirerek yarınlara daha güçlü şekilde gideceğiz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Konuşmaların ardından faaliyet raporu okundu. Ardından yönetim ibra edildi. 
Yönetim listesi ise şu şekilde oluştu: Başkan Serkan Karaahmetoğlu, Ahmet Şahin, Necdet Hacıosmanoğlu, Bayram Musaoğlu, Mustafa Yeşilyurt, Yasemin İmamoğlu, İlyas Altıner, Sadık Yılmaz, Hüseyin Sarmusak, İhsan Özcan Özkanca ve Nurettin Mollaoğlu.
AK Parti 7. olağan kongre süreci bugün tibarıyla Trabzon'un Hayrat ilçesinde başladı. Bugün yapılacak olan bir diğer kongre Araklı'da 15.00'da düzenlenecek. Kongreyi 61saat.com üzerinden canlı olarak izleyebilirsiniz.
Kongre tarihleri ise şu şekilde:
Hayrat'ta 5 Eylül Cumartesi saat 11.00 - Hayrat YİBO Kapalı Spor Salonu
Araklı’da 5 Eylül Cumartesi saat 15.00 - AraklI Belediye Kültür Merkezi
Maçka’da 12 Eylül Cumartesi 11.00 - Maçka Halk Eğitim Merkezi
Yomra’da 12 Eylül Cumartesi 15.00 - Sandal Otel Yomra
Köprübaşı’nda 13 Eylül Pazar 11.00 - Köprübaşı Kapalı Spor Salonu
Sürmene’de 13 Eylül Pazar 15.00 - Humurgan Düğün Salonu
Şalpazarı’nda 20 Eylül Pazar 11.00 - Cinkaya Düğün Salonu
Beşikdüzü’nde 20 Eylül Pazar 15.00 - Beşikdüzü Kapalı Spor Salonu
Tonya’da 26 Eylül Cumartesi 11.00 - Tonya Kapalı Spor Salonu
Vakfıkebir’de 26 Eylül Cumartesi 15.00 - Altınköşk Düğün Salonu
Dernekpazarı’nda 3 Ekim Cumartesi 11.00 - Belediye Düğün Salonu
Çaykara’da 3 Ekim Cumartesi 15.00 - Halk Eğitim Merkezi
Düzköy’de 4 Ekim Pazar 13.00 - Düzköy Kapalı Spor Salonu
Arsin’de 10 Ekim Cumartesi 13.00 - Arsin Sahil Parkı Arsin Belediyesi Sosyal Tesisleri
Çarşıbaşı’nda 11 Ekim Pazar 13.00 - Yağmur Düğün Salonu
Of’da 17 Ekim Cumartesi 13.00 - Gün Batımı Düğün Salonu
Akçaabat’ta 18 Ekim Pazar 13.00 - Akçaabat Gençlik Merkezi
Ortahisar’da 25 Ekim Pazar 13.00 - Beşirli Kapalı Spor Salonu