AK PARTİ 3 GÜNLÜK YAS SONRASI İLK MİTİNGİ SALI GÜNÜ TRABZON'DA YAPIYOR
 
Haber : Melek Çakır :  www.trabzonhaber24.com

Trabzon Valiliği, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 13 Ekim Salı günü Trabzon’da yapacağı miting öncesi kamu kurumlarına gönderilen araç ve şoför görevlendirme yazısında, resmi plakaların sivil plakayla değiştirilmesi talimatının ‘güvenlik gerekçesiyle’ verildiğini söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in basın mensuplarıyla paylaştığı söz konusu yazılı emirle ilgili Valilik'ten açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun 13 Ekim 2015 tarihinde ilimize yapacağı ziyaret programı çerçevesinde görevlendirilen koruma ve güvenlik görevlilerine tahsis edilmek üzere ve oluşabilecek beklenmeyen bir durum karşısında kullanmak için ilimizdeki kamu kurumlarına ait araçlardan ihtiyaç duyulacağı kadar görevlendirilmesi talimatı verilmiştir. Araçların sivil plakalı olmasının nedeni de güvenlik gerekçesiyledir.”

Vali Yardımcısı Mustafa Gürdal imzasıyla resmi kurumlara gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verilmişti: “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet 13 Ekim 2015 tarihinde ilimizi ziyaret edecektir. Bu nedenle, ekli listede isimleri belirtilen kurum personeli ve hizmet araçları 8-14 Ekim 2014 tarihleri arasında valiliğimizde görevlendirilmiş olup, bu süre zarfında araç ve şoförlere başka bir görev verilmemesi. Ayrıca ekli listede görevlendirme yapılan araçlardan şoförü bulunmayan araçların kurumlarınca ivedilikle araçlara şoför görevlendirmeleri ve bilgilerinin en kısa sürede valiliğimize bildirilmesi, resmi plakalı araçların sivil plaka ile değiştirilmesi, söz konusu görevlendirilen araç şoförlerine görev emrinin tebliğ edilmesi, valiliğimiz tarafından görev alacakları yer ve saatin kendilerine ayrıca bildirileceğinden her an görev alacak şekilde hazır bulunmaları ve telefonlarını açık bulundurmaları konusunda gerekli duyurunun yapılması hususunda; bilgi ve gereğini rica ederim.”